1ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού: Χορευτές του κόσμου στην πόλη μας

Το μεγαλύτερο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού στην Αττική είναι γεγονός. Από 3 έως 7 Σεπτεμβρίου, ο Δήμος Αγ. Στεφάνου θα φιλοξενεί 300 χορευτές από 10 χώρες του κόσμου που θα μας ταξιδέψουν στις μουσικές και τα τραγούδια τους.
1ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού: Χορευτές του κόσμου στην πόλη μας
Για πρώτη φορά στο Νομό της Αττικής, διοργανώνεται ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΧΟΡΩΝ με τη συμμετοχή τριακοσίων χορευτών από δέκα χώρες.

Το 1ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΧΟΡΩΝ, με την επωνυμία “ΧΟΡΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ” - “EARTHDANCERS”, θα πραγματοποιηθεί στο Δήμο Αγίου Στεφάνου από Τετάρτη 3 έως Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου 2008.

Το Διεθνές Πολιτιστικό Φεστιβάλ διοργανώνεται από το Δήμο Αγίου Στεφάνου, το Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης, τη μη κερδοσκοπική αστική εταιρεία με την επωνυμία “Χορευτές του Κόσμου” και πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ανατολικής Αττικής.

Στο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού θα συμμετάσχουν 300 χορευτές από 10 χώρες, συγκεκριμένα, από Αρμενία, Γεωργία, Βουλγαρία, Τουρκία, Παλαιστίνη, Ινδία, Σιέρα Λεόνε, Σερβία, Ρουμανία και Ελλάδα.

Η έναρξη, οι παραστάσεις και η λήξη του 1ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού θα πραγματοποιηθούν στο Θέατρο Πολιτών – ΤΥΠΕΤ του Δήμου Αγίου Στεφάνου.

Η έναρξη θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου 2008 και ώρα 6.00 μ.μ. στο Δημαρχείο Αγίου Στεφάνου (Ε. Πεντζερίδη 3), με παρέλαση όλων των συμμετεχόντων χορευτών σε κεντρικούς δρόμους του Δήμου, ενώ η λήξη του Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου 2008 και ώρα 9.00 μ.μ. στο Θέατρο Πολιτών – ΤΥΠΕΤ (Λεωφ. Μαραθώνος – Άγιος Στέφανος). Καθημερινές παραστάσεις θα πραγματοποιούνται από την Πέμπτη 4 έως το Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου 2008 και ώρα 9.00 μ.μ. στο Θέατρο Πολιτών – ΤΥΠΕΤ (Λεωφ. Μαραθώνος – Άγιος Στέφανος).

Ο Δήμος Αγίου Στεφάνου, μέσω του 1ου ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΧΟΡΟΥ με την επωνυμία “ΧΟΡΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ”, αποσκοπεί:

* στην καθιέρωση αυτής της διοργάνωσης ως ένα από τα μεγαλύτερα πολιτιστικά δρώμενα του τόπου μας
* στη δυνατότητα όλων των πολιτών να γνωρίσουν τον πολιτισμό λαών από διαφορετικές χώρες
* σε συνεργασίες με άλλους Δήμους της Αττικής
* σε κίνητρο για τη δημιουργία αρτιότερων υποδομών διοργάνωσης & διεξαγωγής πολιτιστικών εκδηλώσεων
* στην προβολή του Δήμου Αγίου Στεφάνου στην Ελλάδα & Διεθνώς
* στην καταξίωση της εθελοντικής προσφοράς στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης μας
* στη διεκδίκηση ευρωπαϊκών κονδυλίων για πολιτιστικά & επενδυτικά προγράμματα
* στην προσφορά των επιχειρήσεων προς τον πολιτισμό, μέσω του θεσμού της χορηγίας

"…προσκαλούμε τους πολίτες να «ταξιδέψουν» σε διάφορες χώρες του κόσμου με τους “Χορευτές του Κόσμου”…"

ΜΠΙΤΑΚΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
Αντιδήμαρχος
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v