Bossa Nova: O Κωνσταντίνος Ρήγος σας προσκαλεί στο πάρτυ του

Σουρεαλιστικές εικόνες, άψογες χορογραφίες, νέες τεχνολογίες, είκοσι πρωταγωνιστές επί σκηνής και η πάντα αγαπημένη bossa nova να ντύνει μουσικά την παράσταση και να συμβολίζει, με τα κυκλικά της βήματα, την αντίστοιχη πορεία του έρωτα.
Bossa Nova: O Κωνσταντίνος Ρήγος σας προσκαλεί στο πάρτυ του
της Κατερίνας Σφοντούρη

Performance με θέμα τον έρωτα

Εικόνες βγαλμένες από την δεκαετία του ’60 στην Βραζιλία, κορμιά αλαβάστρινα, μουσική bossa nova, ένας φοίνικας που φωσφορίζει, άφθονο ποτό και....το πάρτυ αρχίζει. Καλεσμένοι είναι όλοι οι θεατές της σκηνής «Κοτοπούλη» του Εθνικού Θεάτρου, που κατακλείζουν την αίθουσα καθημερινά και για λίγες ακόμη παραστάσεις.

Παίρνοντας την σκυτάλη από τον «Έμπορο του Λας Βέγκας», ο ταλαντούχος χορογράφος της νέας γενιάς, Κωνσταντίνος Ρήγος επιστρέφει με μία πρόταση διαφορετική. Μετατρέπει την σκηνή «Κοτοπούλη» σε ball-room, πραγματοποιώντας το όνειρό του: να μιλήσει για τον έρωτα μέσα από τον χορό, την μουσική και το θέατρο.

Ο έρωτας, για τον νεαρό χορογράφο, δεν είναι έννοια μονοδιάστατη. Πλήθος αντιφάσεων, ποικίλες εκφάνσεις και μια σειρά από απρόσμενα γεγονότα κάνουν το συναίσθημα αυτό μοναδικό. Ο Κ. Ρήγος «βλέπει» τον έρωτα μέσα από τις κινήσεις της bossa nova και μας προσκαλεί να νιώσουμε τα vibes του.

Πλήθος ερμηνευτών επί σκηνής

Πλούσια ζωντανή ορχήστρα και είκοσι ερμηνευτές (ηθοποιοί και χορευτές) αναλαμβάνουν να μας ξεναγήσουν στον κόσμο της βραζιλιάνικης μουσικής, των ξέφρενων ρυθμών και του απόλυτου έρωτα.

Μέσα στο πολύχρωμο και ζεστό σκηνικό, πρωταγωνιστικοί ρόλοι δεν υπάρχουν. Πρωταγωνιστές είναι και οι είκοσι ερμηνευτές, καταθέτοντας ο καθένας τους την δική του άποψη, το δικό του στίγμα γύρω από το παράξενο συναίσθημα του έρωτα. Η Θέμις Μπαζάκα φορά ένα πολύχρωμο φτερό, αρπάζει το μικρόφωνο, μιλά για την ερωτική εμπειρία του Μπερτ και της Λίντα και ύστερα χάνεται στο σύνολο, χορεύοντας πάντα bossa nova.

Ο καθένας μας βρίσκει το ταίρι του ιδανικό, μοναδικό, ανεπανάληπτο. Με γερές δόσεις χιούμορ περιγράφεται το παραλήρημα του απόλυτου έρωτα: Μπορώ να καταπιώ καρφίτσες για εσένα...θέλω να σιδερώνω γυμνός τα τσαλακωμένα σεντόνια σου, αναφωνούν ένας-ένας οι ερμηνευτές, ενώ τα συναισθήματα δεν αργούν να αλλάξουν.

Η ισορροπία στη σχέση κρατιέται από μια λεπτή κλωστή. Εάν αυτή σπάσει, τότε...καλύτερα να μην έχουμε καμία επαφή... φεύγω..., και πάλι από την αρχή χορεύουμε όλοι bossa nova. Ο έρωτας ακολουθεί μια κυκλική πορεία, όπως άλλωστε κυκλική είναι και η πορεία των βημάτων της bossa nova.

Σώματα που κυλιούνται πάνω στο ασπρόμαυρο δάπεδο της σκηνής και από αυτά να ξεχωρίζει της Στεφανίας Γουλιώτη. Πλάσμα που κινείται με άνεση, που αρπάζει το ταίρι της και δεν διστάζει να το «ξεφτυλίσει», για χάρη του έρωτα. Στιγμιότυπα της ζωής τόσο οικεία αλλά και τόσο ιδιαίτερα.

Τραγούδι, χορός, φαντασία και νέα τεχνολογία. Όλα τα μέσα χρησιμοποιούνται με στόχο την απόδοση των διαφορετικών εκφάνσεων του έρωτα. Ένα αγόρι μιλάει για τον αγοραίο έρωτα στο βίντεο του Παναγιώτη Κοντονή. Όλα είναι μέσα στο «παιχνίδι» των συναισθημάτων και κανένας δεν μπορεί να ξεφύγει. Όπως δεν μπορεί να ξεφύγει από τα σαγόνια του πελώριου καρχαρία που ξαφνικά εισβάλλει στο πάρτυ.

Διάθεση για χορό

Σουρεαλιστικές εικόνες, άψογες χορογραφίες, απόλυτος συγχρονισμός και αγαπημένα παλιά τραγούδια. Girl from Ipanema, blue bossa, copa Copacabana και πολλά ακόμη σας περιμένουν να διασκεδάσετε παρέα με την μεγάλη ομάδα των ερμηνευτών, έτσι όπως δεν τους έχετε συνηθίσει. Με μια κιθάρα στα χέρια η Μαρία Ναυπλιώτου τραγουδά και μαγεύει το κοινό με την ιδιαίτερη φωνή της ενώ ο Ιερώνυμος Καλετσάνος, σαν άλλος Έλβις, ζεσταίνει το κλίμα από την πλατεία μέχρι και τον εξώστη.

Ένα πάρτυ γεμάτο υπέροχες αναμνήσεις και μια δυνατή εναλλαγή συναισθημάτων λαμβάνει χώρα στο ανανεωμένο Εθνικό Θέατρο. Μην το χάσετε.

INFO:
Bossa Nova του Κωνσταντίνου Ρήγου, Εθνικό Θέατρο-Σκηνή Κοτοπούλη, Πανεπιστημίου 48, τηλ.: 210 3305074, μέχρι τις 17/2/2008 
Παραστάσεις: Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο 21:00, Κυριακή 19:00
Τιμές εισιτηρίων: € 22 (Παρ., Σάβ., Κυρ.), € 18 (Τρ., Τετ.), € 15 (Πέμ.), € 14 (Β΄ εξώσ.), φοιτ.: € 12
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v