Paris Can Can: Ένα αυθεντικό καμπαρέ στο Γυάλινο

Σε ένα γοητευτικό, λαμπερό, αισθησιακό... αυθεντικό γαλλικό καμπαρέ, που θυμίζει το θρυλικό Moulin Rouge, μετατρέπεται το Γυάλινο Μουσικό Θέατρο για να υποδεχθεί τις "ανυπότακτες" χορεύτριες του Paris Can Can από 13 Δεκεμβρίου έως 20 Ιανουαρίου.
Paris Can Can: Ένα αυθεντικό καμπαρέ στο Γυάλινο
Μετά την επιτυχημένη περιοδεία του σ’ ολόκληρο τον κόσμο, το Paris Can Can των πολυβραβευμένων Jeffrey Β. Moss και Patrice Marques έρχεται για πρώτη φορά στη χώρα μας για να ζωντανέψει τη θρυλική ατμόσφαιρα των διάσημων Moulin Rouge και Folies Bergere από την Belle Époque έως σήμερα. Έξι ταλαντούχοι Γάλλοι και Αμερικανοί χορογράφοι μας παρασύρουν στον πυρετό του can can, του θυελλώδους χορού που έγινε συνώνυμο της νυχτερινής διασκέδασης αλά γαλλικά, του χορού που συνδέθηκε με το Παρίσι των μποέμ, των ρομαντικών καλλιτεχνών, της ανέμελης ζωής και του ξέφρενου γλεντιού.

Εκκεντρικές χορεύτριες, οι περίφημες «Chahuteuses» (οι ανυπότακτες), με τις χαρακτηριστικές μαύρες κάλτσες και τις φούστες με τα αλλεπάλληλα βολάν, παραδίνονταν στους φρενήρεις ρυθμούς ενός νέου χορού με σκανδαλώδεις για την εποχή φιγούρες, προκαλώντας τα ήθη, αλλά και αποκτώντας φανατικούς θαυμαστές και υπερασπιστές από τον χώρο της τέχνης, όπως τον G. Seurat και τον Toulouse Lautrec, ο οποίος μάλιστα ζωγράφισε 17 πίνακές του με θέμα το can can και την εμβληματική χορεύτρια του, La Goulie.

Μία σαγηνευτική παράσταση, με τον αέρα της γαλλικής κομψότητας, με πολύχρωμες χορογραφίες, την κλασική για το είδος μουσική των Jacque Offenbach, Franz Lehar, Cole Porter, αλλά και τραγούδια των Edith Piaf και George Gershwin, σκηνικά που παραπέμπουν στα έργα του Τουλούζ-Λωτρέκ, ευφάνταστα κουστούμια εποχής και μία δυνατή ομάδα δεκαεπτά χορευτών, κωμικών ηθοποιών και ακροβατών που θα μας ταξιδέψουν στη χρυσή εποχή του Can Can.

Μια παραγωγή του σκηνοθέτη και παραγωγού Jeffrey Β. Moss, βραβευμένος ως παραγωγός και ως σκηνοθέτης σε πολλές χώρες του κόσμου: Lido de Paris, Camelot, The King and I, Peter Pan, Hello Dolly!, Some enchanting evening, The Phantom of the Opera, The Pirates of Penzance, This must be love, Red Hot, κ.α., και του γνωστού παραγωγού Patrice Marques: Lido de Paris, Broadway on Ice, Lord of the Dance, Crazy Horse, David Copperfield.

Δώδεκα εξαιρετικοί χορευτές: Gary Thomas, Steve Ellis, Christopher Moore, Stephen Tinsley, Charlie Middleton, Rebecca Campton, Suzanne Crawley, Donna Wooldgidge, Natalie Muschamp, Heather Sheldon, Lisa Todd, Jade Scopes. Τέσσερις ηθοποιοί : Victor & Sylvia Ponce, Louise Taylor, William Solkice

Συμμετέχει η τραγουδίστρια Sylvie Russo, ενώ τα μοναδικά σκηνικά και κουστούμια υπογράφει ο Randal Wright.

Μετά από πολυετή προετοιμασία οι διάσημες χορογραφίες του Can Can αφήνουν το σπίτι τους για να ταξιδέψουν τη γοητεία και την λάμψη του Παρισιού σε όλο τον κόσμο. Με δεκάδες sold out παραστάσεις στο ενεργητικό του, σε Η.Π.Α., Αγγλία, Βέλγιο, Νορβηγία, Πορτογαλία, Πολωνία, Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία, Λίβανο, Κορέα κ.α., το Paris Can Can φθάνει στη γιορτινή Αθήνα για να μας μυήσει στην αξεπέραστη γοητεία του αυθεντικού γαλλικού καμπαρέ.

Πληροφορίες – κρατήσεις: 210 9315600 και www.gialino.gr.

Παραστάσεις και τιμές εισιτηρίων: Τετάρτη και Πέμπτη στις 21:30, εισιτήρια 50€, 40€, 30€, 15€. Παρασκευή και Σάββατο στις 22:30, εισιτήρια 60€, 50€, 35€, 20€. Κυριακή στις 21:30, εισιτήρια 60€, 50€, 35€, 20€.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v