ΤΕΧΝΕΣΘΕΑΤΡΟ - ΧΟΡΟΣ

Mind… The Beatles: 9 Παραστάσεις για Σκαθάρια στις Χοροροές

Μια πρωτότυπη μουσικοχορευτική παράσταση παρουσιάζει η ομάδα ΗΧΩ Ν ΗΧΩ, όπου τα διάφορα είδη τέχνης, η μουσική, η ζωγραφική, το θέατρο και ο χορός ενώνονται, συζητούν και μπλέκονται και ο  άλλοτε πρωτοποριακός ήχος των Beatles αποδεικνύεται κλασικός.

Mind… The Beatles: 9 Παραστάσεις για Σκαθάρια στις Χοροροές

…για να εξετάσουμε με τα τραγούδια το χρώμα μιας εποχής και μιας γενιάς που ταξίδεψε σε άλλους τόπους και έζησε εικόνες που σχετίζονταν με τον τότε διαφορετικό τρόπο ζωής και τα βιώματά τους...

Μια μουσική παράσταση έξω από τα συνηθισμένα παρουσιάζει η ομάδα ΗΧΩ Ν ΗΧΩ. Μια προσπάθεια όχι μόνο να ενωθούν, να συζητήσουν και να μπλεχτούν τα διάφορα είδη τέχνης (μουσική, ζωγραφική, θέατρο, χορός), αλλά και μια μουσική αφορμή να αποδειχτεί ότι ο άλλοτε πρωτοποριακός ήχος των Beatles έχει πλέον καθιερωθεί ως κλασικός. Εξ’ ου και ανάμεσα από τα «σκαθάρια» θα μπλέκεται ο Bach, αλλά και ο Albinoni.

Στην παράσταση θα ακουστούν τα γνωστότερα και τα τελευταία, πριν τη διάλυση του συγκροτήματος κομμάτια των Beatles καθώς και κλασικά κομμάτια της μπαρόκ και της κλασσικής εποχής. Μια χορεύτρια και ένας ηθοποιός θα βοηθήσουν στην εξέλιξη της παράστασης, αναδεικνύοντας τη μουσική, αλλά και τον περιβάλλοντα χώρο που αυτή η μουσική γεμίζει.

Παράλληλα με τις παραστάσεις, στο φουαγιέ του θεάτρου θα λειτουργήσει: έκθεση με έργα των παιδιών, έκθεση φωτογραφίας της φωτογράφου Στεφανίας Μιζάρα με εικόνες των «παιδιών-σκηνογράφων» κατά τη διάρκεια της εργασίας, μικρή έκθεση με Beatles memorabilia. Τα σκηνικά της παράστασης «έχει αναλάβει», ομάδα παιδιών από τα Παιδικά Χωριά SOS (Βάρης), με δικά τους εικαστικά έργα και κατασκευές υπό την καθοδήγηση εικαστικού που συνεργάζεται με τους ΗΧΩ Ν ΗΧΩ.
Ώρες λειτουργίας: τις ημέρες των παραστάσεων 19:00 – 23:00

Οι «ΗΧΩ Ν ΗΧΩ» σήμερα είναι (με σειρά παλαιότητας και ουχί ηλικίας):

Μιχάλης Τόμπλερ – κιθάρα,
Κώστας Παπάς - τύμπανα
Αγγελική Μουντάκη – φλάουτο,
Τάνια Καλαφατά – μεταλλόφωνο,
Γεωργία Παπαλιάγκα - hand chimes,
Ελευθερία Αραβανή - hand chimes,
Ευαγγελία Αραχωβίτη – ξυλόφωνο,
Κατερίνα Δρούγου - hand chimes,
Ασωνίτη Ιωάννα – όμποε,
Ίσις Μουζά – βιολοντσέλο,
Δημήτρης Σανδαλής - κοντραμπάσο.

Περιπατητικός συνεργάτης στα λόγια ο Κωσταντής Μιζάρας… στα όνειρα η Ολύβια Θανάσουλα

Χοροροές, Ιάκχου 14, Γκάζι (Σταθμός Μετρό Κεραμεικός), τηλ.: 210 3479426, 210 3644177)

Ημερομηνίες Παραστάσεων: Τετάρτη 31 Οκτωβρίου με Κυριακή 4 Νοεμβρίου και
Τετάρτη 7 με Σάββατο 10 Νοεμβρίου
Ώρα… πάντα: 21:30

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

"Η ευφυΐα ανθεί μόνο στις περιόδους που η πίστη εξασθενεί."

Emile M. Cioran, 1911-1995, Γαλλορουμάνος φιλόσοφος

  • 1793 - Η γιρονδίνη Σαρλότ Κορντέ δολοφονεί τον Ζαν Πωλ Μαρά, σημαντική μορφή της Γαλλικής Επανάστασης.
    1878 - Υπογράφεται η Συνθήκη του Βερολίνου: η Σερβία, το Μαυροβούνιο και η Ρουμανία αποκόπτονται από την Οθωμανική Αυτοκρατορία. Μεταξύ Αγγλίας, Γερμανίας, Αυστρίας, Ρωσίας, Γαλλίας, Ιταλίας και Τουρκίας υπογράφεται στο Βερολίνο η Βερολίνειος Συνθήκη, με την οποία ανατρέπεται η Συνθήκη του Αγίου Στεφάνου του 1878, που προέβλεπε τη δημιουργία Μεγάλης Βουλγαρίας.
    1908 - Για πρώτη φορά παραχωρείται το δικαίωμα συμμετοχής σε γυναίκες στους Ολυμπιακούς Αγώνες.
    1943 - Το Σύνταγμα Βάλτου των ΕΟΕΑ-ΕΔΕΣ αρχίζει 8ήμερο αγώνα κατά της ιταλικής Μεραρχίας Μπρενερού στο Μακρυνόρος και της προκαλεί σοβαρές απώλειες. Η Μεραρχία αυτή κατευθυνόταν διά της Ηπείρου και Αλβανίας προς τη Σικελία, για να ενισχύσει τις εκεί δυνάμεις του άξονα.

© 2002-2020 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2