"Η σαραντάρα και ο πρωτάρης": Μία ρομαντική αποπλάνηση

Την σέξι σαραντάρα και τον γοητευτικό πρωτάρη υποδύονται η Βάνα Μπάρμπα και ο Άνθιμος Ανανιάδης στην ομώνυμη παράσταση. Μία ρομαντική αποπλάνηση για ανηλίκους αλλά και ενηλίκους.
Η σαραντάρα και ο πρωτάρης: Μία ρομαντική αποπλάνηση
Η Βάνα Μπάρμπα και ο Άνθιμος Ανανιάδης θα δώσουν σάρκα και οστά στο έργο που έχει γίνει μύθος και έχει αντέξει όλες τις δοκιμασίες μέσα στα σαράντα τέσσερα χρόνια από το 1963 που εκδόθηκε η νουβέλα του Τσαρλς Γουέμπ. Η νουβέλα έγινε best seller, όταν το 1967 γυρίστηκε η ταινία «Ο Πρωτάρης» που βραβεύτηκε με Όσκαρ, και τα τελευταία χρόνια το θεατρικό έργο διαπρέπει στις παγκόσμιες σκηνές.

Η βασική του πλοκή αποτελεί το διαχρονικό υλικό κάθε νεαρής ανδρικής φαντασίωσης: στην αρχή κοιμάσαι με μια μεγαλύτερη γυναίκα, η οποία σου μαθαίνει την τέχνη του έρωτα, και στη συνέχεια καταλήγεις με μια συνομήλική σου. Σε αυτό το μοτίβο ο συγγραφέας της νουβέλας Τσαρλ Γουέμπ πρόσθεσε και ένα στοιχείο ταμπού, αυτό της αιμομιξίας: ο γιος που σχετίζεται με μητέρα και κόρη. Το διαχρονικό στοιχείο του υπαρξιακού φόβου και του κενού που νιώθει ο άνθρωπος προσπαθώντας να πιάσει το όνειρο και το ακατόρθωτο, είναι διάχυτο σε όλο το έργο.

Ο Μπέντζαμιν Μπράντοκ (Άνθιμος Ανανιάδης), μετά την αποφοίτησή του από το κολέγιο, επιστρέφει στο πατρικό του ανίκανος να πάρει αποφάσεις για τη ζωή του και τη συνέχεια των σπουδών του. Σαστισμένος και αθώος πέφτει όμως θύμα αποπλάνησης από την κυρία Ρόμπινσον (Βάνα Μπάρμπα), αποτυχημένη σύζυγο του συνεργάτη (Απόστολος Σοφιανός) του πατέρα του (Γιώργος Τζώρτζης). Αφήνονται και οι δύο σε ένα χαοτικό πάθος, το οποίο σταματάει μόνο όταν ο Μπέντζαμιν ερωτεύεται την κόρη της Ρόμπινσον, Ηλέην (Ηλέκτρα Τσακαλία).

Ένα από τα πρόσωπα που αποτελούν μοχλό για την εξέλιξη της παράστασης είναι η Όλιβ Μπράντοκ (Χριστίνα Βαρζοπούλου). Τους ρόλους του ιερέα, του ρεσεψιονίστ και του σερβιτόρου υποδύεται ο Χάρης Γεωργιάδης και τους ρόλους της ψυχιάτρου και της στριπτιζέζ η Βάσια Βασιλείου.

Θέατρο Βρετάνια: Πανεπιστημίου 7, τηλ. 210 32 21 579. Παραστάσεις βραδινές Τεταρ. Πεμ. Παρ. Σαβ. Κυρ. ώρα 9.15, απογευματινές Σάββατο και Κυριακή ώρα 6.15. Τιμές εισιτηρίων πλατεία Α΄ 25 ευρώ, πλατεία Β 20 ευρώ, Λαϊκή απογευματινή 18 ευρώ, Φοιτητικό 16 ευρώ.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v