Hellenic Dance Company: Εικόνες... πολέμου στο Μέγαρο

Υπό τον ανατρεπτικό τίτλο ”War”, η Κρατική Σχολή Χορού παρουσιάζει έργα των Martha Graham, Pascal Rioult, Jasmin Vardimon, Hofesh Sechter που εστιάζουν στον κόσμο γύρω μας και στην ένταση που ελλοxεύει στον πλανήτη. Στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών από τις 25 έως τις 29 Ιουνίου.
Hellenic Dance Company: Εικόνες... πολέμου στο Μέγαρο

Η Hellenic Dance Company και η Κρατική Σχολή Χορού στις καθιερωμένες πλέον παραστάσεις τους στις 25, 26, 27, 28 & 29 Ιουνίου 2007 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών παρουσιάζουν ένα σπονδυλωτό θέαμα με γενικό τίτλο ”War”.

Συνεχίζοντας την παράδοση συνεργασίας με καταξιωμένους χορογράφους διεθνούς φήμης, η Hellenic Dance Company εστιάζει φέτος στον κόσμο γύρω μας και στην ένταση που ελλοxεύει σ’ ολόκληρο τον πλανήτη.

Οι χορογραφίες των Martha Graham, Pascal Rioult, Jasmin Vardimon, Hofesh Sechter καθώς και της ομάδας RootlessRoot των Λίντα Καπετανέα και Josef Frucek, απεικονίζουν μέσα από το προσωπικό στυλ του κάθε χορογράφου, άτομα ή ομάδες σε στιγμές ”πολέμου”: στιγμές όπου η επιθετικότητα, η αλλοτρίωση και η μοναξιά παίρνουν διαστάσεις εκρηκτικές και επικίνδυνες για τους γύρω.

Με προεξάρχον το έργο-διαμαρτυρία της Graham, ”Steps in the Street” (1936), η παράσταση σταδιακά κλιμακώνεται μέσα από τη σύγχρονη ματιά των υπόλοιπων καλλιτεχνών και τις μεγεθυμένες στιγμές κρίσης που παρουσιάζονται άλλοτε με υπαινικτικό και άλλοτε με έντονα θεατρικό τρόπο.

Τα έργα που θα παρουσιαστούν είναι τα ”Uprising” του Hofesh Sechter, ”Wien” του Pascal Rioult, ”Small Hands and Rough Wings” των RootlessRoot, αποσπάσματα από την τελευταία παραγωγή της Jasmin Vardimon με τίτλο ”Justitia” και τέλος, το ”Steps in the Street” (απόσπασμα από το έργο ”Chronicle”) της Martha Graham.

Ερμηνεύουν οι χορευτές της Hellenic Dance Company και της Κρατικής Σχολής Ορχηστικής Τέχνης στην αίθουσα Νίκου Σκαλκώτα του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών.

Προπώληση εισιτηρίων στα ταμεία του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών (Βασιλίσσης Σοφίας και Π. Κόκκαλη, τηλ: 210 7282333).

Τιμές εισιτηρίων € 25 & 15, 10 (φοιτητικό). Ώρα έναρξης 9 μ.μ.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v