Pocket theatre: Φεστιβάλ με... μεγάλες διαστάσεις

Θέατρο, χορός, κινηματογράφος, performance, video installations, σεμινάρια και πάρτι σε ένα φεστιβάλ… ”τσέπης” που έρχεται να ταράξει τα νερά της αθηναϊκής καλλιτεχνικής σκηνής και να μας θυμίσει ότι, παρά τις διαδόσεις περί του αντιθέτου, οι εναλλακτικές προτάσεις ψυχαγωγίας δεν έχουν πάψει να υφίστανται.
Pocket theatre: Φεστιβάλ με... μεγάλες διαστάσεις

Μετά την επιτυχία που σημείωσε το πρώτο Pocket Theatre Festival πέρυσι στο Θέατρο Φούρνος, το Μικρό Πολυτεχνείο ενώνει και πάλι υπό τη σκέπη του νέους καλλιτέχνες, δημιουργούς και performers και διοργανώνει το δεύτερο Pocket Theatre & Pocket Arts Festival, που καταλαμβάνει αυτή τη φορά μεγαλύτερο… χώρο –και χρόνο– στην πόλη, διεξαγόμενο σε πέντε διαφορετικά σημεία.

Το πρώτο τμήμα του φεστιβάλ, Pocket Theatre, χωρίζεται σε δύο μέρη, πληροφοριακό και διαγωνιστικό, τα οποία φιλοξενούνται στο Altera Pars και το Bios αντίστοιχα. Στο πρώτο μέρος, το οποίο διεξάγεται από τις 9 έως τις 25 Μαΐου, παρουσιάζονται έξι παραστάσεις, τρεις εκ των οποίων προέκυψαν από τα σεμινάρια υποκριτικής του Μικρού Πολυτεχνείου. Το διαγωνιστικό τμήμα περιλαμβάνει παραστάσεις ερασιτεχνικών και μη ομάδων, οι οποίες θα παρουσιαστούν από τις 13 έως τις 15 Ιουνίου.

Το Pocket Cinema περιλαμβάνει εξαιρετικά ενδιαφέροντα αφιερώματα και προβολές ταινιών στο Forum της Fnac και τον κινηματογράφο Microcosmos Prince. Ξεχωρίσαμε την ημερίδα ”Short from the Past”, αφιερωμένη στην ταινία μικρού μήκους και το ομώνυμο νέο site της εταιρείας παραγωγής T-short, που διεξάγεται στις 2 Ιουνίου στο Forum της Fnac, καθώς και το Cinema is Theatre and Theatre is Pocket, με αφιερώματα στην Άριαν Μνούσκιν, τον Κοκτώ, τον Γκόρκι, τον Τσέχωφ, τον Σέξπιρ και την Όπερα, από τις 25 έως τις 30 Μαΐου στο Microcosmos.

Εξίσου ενδιαφέρον και το αφιέρωμα Cinema is Personal and Personal is Pocket, από τις 17 έως τις 23 Μαΐου στο Microcosmos, στο οποίο θα προβληθούν τριάντα σπάνιες ταινίες από το αρχείο της εταιρείας διανομής Studio, με κεντρικό άξονα τη θεματική σινεμά και προσωπικός μύθος, και παράλληλες εκθέσεις φωτογραφίας και κινηματογραφικής αφίσας.

Το τρίτο τμήμα του φεστιβάλ, Digital is Pocket, είναι αφιερωμένο στις ψηφιακές τέχνες, και περιλαμβάνει διαγωνιστικό τμήμα, τα έργα του οποίου θα παρουσιαστούν στο Bios από τις 4 έως τις 10 Ιουνίου, και έκθεση ψηφιακής φωτογραφίας υπό τον τίτλο ”Oh! My photo”, η οποία περιλαμβάνει έργα των 24 νέων δημιουργών που παρακολούθησαν τα αντίστοιχα σεμινάρια του Μικρού Πολυτεχνείου και φιλοξενείται στο Forum της Fnac.

Τα… αποτελέσματα των καλλιτεχνικών εργαστηρίων του Μικρού Πολυτεχνείου θα έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε και στις έξι τριήμερες εκθέσεις που θα φιλοξενηθούν στην… έδρα τους από 4 Ιουνίου έως 4 Ιουλίου, συναποτελώντας το τμήμα Pocket Art is Art.

Οι εκπλήξεις, βέβαια, δε σταματούν εδώ. Pocket seminars, στο πνεύμα των γνωστών εργαστηρίων με επίτιμους προσκεκλημένους και ομιλητές, ανοιχτές συναντήσεις επιτραπέζιων – pocket games στο Forum της Fnac, ζωντανές ραδιοφωνικές εκπομπές και μουσικές ολονυχτίες – pocket radio nights στο Bios αλλά και πολλά πάρτι και συναντήσεις – pocket afters, που αναμένεται να ανακοινωθούν σύντομα.

Για περισσότερες πληροφορίες, διαβάστε το αναλυτικό πρόγραμμα (στη δεξιά στήλη, συνοδευτικό υλικό), επισκεφθείτε το site του Μικρού Πολυτεχνείου, ή επικοινωνήστε με τα τηλέφωνα 6970 811616 – 7 και 2103243306.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v