”Μετά...”: Χοροθέατρο με... τραγική αφορμή

Ξεκινάει σήμερα και για μία εβδομάδα η νέα χοροθεατρική παράσταση της Λίας Μελετοπούλου ”Μετά...”. Οι τραγικές φιγούρες του Ορέστη και της Ηλέκτρας καλούνται να αντιμετωπίσουν ”εν χορώ” και χωρίς ίχνος μελοδραματισμού τις μεταξύ τους σχέσεις και τις σχέσεις με τον κόσμο.
”Μετά...”: Χοροθέατρο με... τραγική αφορμή

της Ίριδας Κρητικού

Από τη Δευτέρα 26 Μαρτίου και για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων, στο ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ της λεωφόρου Βουλιαγμένης, παρουσιάζεται το ”Μετά...”, η νέα παραγωγή του Μικρού Χορευτικού Θεάτρου της Λίας Μελετοπούλου.

Η χοροθεατρική performance με ερμηνευτές την Πέρσα Σταματοπούλου και τον Έντυ Λάμε, αποδίδει ”παραστατικά” την αναπόφευκτη συναισθηματική εμπλοκή δύο μυθικών προσώπων, της Ηλέκτρας και του Ορέστη, που η ζωή τους στιγματίστηκε μοιραία από το έγκλημα της μητροκτονίας.

Χωρίς ίχνος μελοδραματισμού, το χορόδραμα φωτίζει τις μεταξύ τους σχέσεις αλλά και τη σχέση με τον εαυτό τους και τον κόσμο που τους περιβάλλει.

”Μετά...” το φόνο, τα δύο αυτά πρόσωπα-σύμβολα θα κληθούν να πληρώσουν το αντίτιμό του, εκδηλώνοντας την οργή και την άρνησή τους να παραδεχτούν το ακατανόητο όσο και την ανάγκη τους να αγαπήσουν και να αγαπηθούν, να ζήσουν δίχως ενοχές και συμπλέγματα.

Το ”Μετά...” αποτελεί τη φυσική συνέχεια των εμπνευσμένων χορογραφιών που η Λία Μελετοπούλου υπέγραψε με επιτυχία στο παρελθόν, με πρωταγωνιστές τις μυθικές ηρωίδες του αρχαίου ελληνικού δράματος.

Η σύλληψη και η σκηνοθεσία της παράστασης που στηρίζεται σ’ έναν καθ’ όλα σύγχρονο προβληματισμό, ανήκει στη Λία Μελετοπούλου.

Η χορογραφία είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας της με τους χορευτές Πέρσα Σταματοπούλου και Εντυ Λάμε. Ο Αγγελος Μέντης επιμελήθηκε το σκηνικό και τα κοστούμια, ο Τάσος Μελετόπουλος υπογράφει την πρωτότυπη μουσική και η Κατερίνα Μαραγκουδάκη τους φωτισμούς.

Σκηνοθεσία: Λία Μελετοπούλου

Ερμηνευτές: Πέρσα Σταματοπούλου, Έντυ Λάμε

Χορογραφία: Λία Μελετοπούλου-Πέρσα Σταματοπούλου-Εντυ Λάμε

Πρωτότυπη μουσική:Τάσος Μελετόπουλος

Εικαστική διαμόρφωση χώρου-Κοστούμια: Αγγελος Μέντης

Φωτισμοί: Κατερίνα Μαραγκουδάκη

Παραστάσεις: Δευτέρα 26, Τρίτη 27, Τετάρτη 28, Πέμπτη 29, Παρασκευή 30, Σάββατο

31 Μαρτίου και Κυριακή 1 Απριλίου στις 9 μ.μ. (ώρες ταμείου: 5-9 μ.μ.)

Τιμές εισιτηρίων: Γενική είσοδος: 20 €, Μειωμένο: 10 €

Για περισσότερες πληροφορίες: ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ, Λεωφ. Βουλιαγμένης 268, στάση μετρό: Αγ.

Δημήτριος, τηλ. 2109731993

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v