Στο Ηρώδειο η... dream team του ρωσικού μπαλέτου

Την dream team του ρωσικού μπαλέτου θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν όσοι από το αθηναϊκό κοινό βρεθούν την προσεχή Κυριακή στο Ηρώδειο. Δεκαέξι από τους κορυφαίους σολίστες των MARIINSKY και BOLSHOI μαζί με 10μελές corps de ballet του θεάτρου BOLSHOI υπόσχονται αξέχαστο θέαμα για τους λάτρεις του είδους, αλλά και για τους αμύητους.
Στο Ηρώδειο η... dream team του ρωσικού μπαλέτου

Τους δεκαέξι κορυφαίους σολίστες από τα δύο πιο διάσημα συγκροτήματα μπαλέτου της Ρωσίας, MARIINSKY και BOLSHOI, μαζί με 10μελές corps de ballet του θεάτρου BOLSHOI θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε το βράδυ της Κυριακής, 24 Σεπτεμβρίου στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού.

Τα αστέρια που θα λάμψουν κάτω από την Ακρόπολη είναι: ο Farukh Ruzimatov, o Sergei Philin, o Dmitrij Gudanov, o Eugene Ivanchenko, o Mark Peretokin, o Ajdar Akhmetov, o Dmitry Zababurin, o Gennadij Yanin, ο Andrey Evdokimov, η Diana Vishneva, η Ilze Liepa, η Tatiana Tchernobrovkina, η Lilia Mousavarova, η Nadezhda Gracheva, η Anna Antonicheva, η Ksenia Tsareva.

Με το πηγαίο ταλέντο τους, την άρτια τεχνική και τη μοναδική δεξιοτεχνία τους, θα παρουσιάσουν ένα πρόγραμμα που σχεδιάζιε να σαγηνεύσει τους λάτρεις του είδους, αλλά και να θέλξει όσους δεν είναι εξοικειωμένοι με το κλασσικό μπαλέτο. Η Ραϋμόντα θα συναντήσει την Κάρμεν, η Ζιζέλ την Σεχραζάντ, ο Ρωμαίος και η Ιουλιέττα τον Κουρσάρο και την Μανόν.

Οι περίτεχνες χορογραφίες των αθάνατων κλασικών Πετιπά, Περώ και Κοραλί εναλλάσσονται με τους νεοκλασικούς Φόκιν, Γκόρσκι και Λαβρόφσκι για να προχωρήσουν στους πολυεκτιμημένους σύγχρονους Γκριγκόροβιτς, Αλόνσο, ΜακΜίλλαν και Μπεζάρ.

Από τη ρομαντική ”Λίμνη των Κύκνων” και τον σπανιόλο ”Δον Κιχώτη”, στο μεσοπόλεμο με τη σκηνή του καμπαρέ από τον ”Χρυσό Αιώνα” αλλά και σε ένα... λικνιστικό ”Τάνγκο” του Αστορ Πιατσόλα.

Το υπέροχο ”Αντατζέτο” του Μάλερ θα μας οδηγήσει στη ”Θάλασσα” του δικού μας Δ. Αράπη και σε μια απόλυτη πρώτη παρουσίαση στην Ελλάδα: το ντουέτο από το μπαλέτο – κολοσσός του 1862 ”Η Κόρη του Φαραώ” που μόλις αναβίωσε στο Bolshoi από τον Λακότ.

Ως... κερασάκι σε αυτή την βραδιά μπαλέτου φιγουράρει ο περίφημος ”Γερανός” των Ετό και Γιαμαγκούτσι.

Οι διοργανωτές και η χορηγός Cadillac Hellas εγγυώνται ένα πολύτιμο χορευτικό πανόραμα του διεθνούς μπαλετικού τοπίου. Δεν έχουμε λόγο να αμφιβάλλουμε.

Οι τιμές των εισιτηρίων κυμαίνονται από 40 ευρώ για το άνω διάζωμα, έως τα 110 ευρώ για τη διακεκριμένη θέση, ενώ η προπώληση πραγματοποιείται από τα ταμεία Ελληνικού Φεστιβάλ (Πανεπιστημίου 39, Τηλ. 210–3272000), την ΕΛΒΑ (Τηλ.210– 6728079, 210– 6728080), καθώς και μέσω του διαδικτύου στη διεύθυνση www.ticketservices.gr.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v