Τα θέατρα που θα δούμε τον Σεπτέμβρη στην Αθήνα

Σπαρταριστές κωμωδίες, αρχαίο δράμα, σπουδαία θέατρα από το εξωτερικό για πρώτη φορά στην Ελλάδα, και άλλα πολλά και ενδιαφέροντα.
Τα θέατρα που θα δούμε τον Σεπτέμβρη στην Αθήνα
Παραδοσιακά, ο Σεπτέμβρης στην Αθήνα είναι μήνας θεατρικός, και η φετινή χρονιά παρά τις αντιξοότητες δεν αποτελεί εξαίρεση. Οι καλοκαιρινές παραγωγές επιστρέφουν μετά τις περιοδείες τους στην πόλη, και ανεβαίνουν σε υπέροχα ανοιχτά θέατρα όπως αυτά των Βράχων, της Πέτρας, το Κηποθέατρο Παπάγου, και το Βεάκειο μεταξύ άλλων, ενώ το Φεστιβάλ Αθηνών συνεχίζει ακάθεκτο για έναν ολόκληρο μήνα, με διεθνείς παραγωγές που περιλαμβάνουν τον μέγα Πολωνό Κριστόφ Βαρλικόβσκι και την 4ώρη Οδύσσειά του. Για να δούμε… τι θα πρωτοδούμε.

Στην Πειραιώς 260…

Η αφρόκρεμα του διεθνούς θεάτρου, που άλλες χρονιές θα ταξιδεύαμε για να δούμε, δίνει το παρών με παραστάσεις που θα συζητηθούν, όπως:
- Το Pieces of a Woman από τον παγκοσμίου φήμης θεατρικό και κινηματογραφικό σκηνοθέτη Κορνέλ Μούντρουτσο και την ομάδα TR Warszawa.
- Την Οδύσσεια: Μια Ιστορία για το Χόλιγουντ, από το τρομερό παιδί του πολωνικού θεάτρου, τον Κριστόφ Βαρλικόβσκι και το Nowy Teatr του.
- Το Paisajes para no colorear του χιλιανού Μάρκο Λαγιέρα και του Teatro La Re-sentida που έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα. 
- Την Ιστορία της Βίας, του αγαπημένου του ελληνικού κοινού Τόμας Οστερμάγιερ και του πολυθρύλητου Θεάτρου Schaubühne, που θα παίξει τον Οκτώβρη, αλλά σου το λέμε από τώρα για να προλάβεις την προπώληση. 

Κι ακόμα παραπέρα…

Στα ανοιχτά θέατρα της Αθήνας περιοδεύουν όλες οι παραστάσεις που έκαναν πρεμιέρα στο Θέατρο της Επιδαύρου, και άλλες που συζητήθηκαν πολύ όλο το καλοκαίρι που περιόδευαν ανά την Ελλάδα. Σημείωσε στα οπωσδήποτε:

Την Ελένη του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδας, σε σκηνοθεσία Βασίλη Παπαβασιλείου με την Έμιλυ Κολιανδρή και τον Θέμη Πάνου στους πρωταγωνιστικούς ρόλους. Έρχεται στο Βεάκειο, το Θέατρο Βράχων και το Κηποθέατρο Παπάγου. Ημερομηνίες και εισιτήρια εδώ.

Την Αντιγόνη σε σκηνοθεσία Θέμη Μουμουλίδη, που περιοδεύει για δεύτερη χρονιά και συζητιέται πολύ. Σταθμοί αθηναϊκοί τον Σεπτέμβριο το Βεάκειο, το Κηποθέατρο Παπάγου και το Θέατρο Αλίκη Βουγιουκλάλη στα Βριλήσσια. Περισσότερα εδώ.

Τον Ορέστη του Ευριπίδη σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα, με τον Άρη Σερβετάλη στον πρωταγωνιστικό ρόλο. Θα ανέβει σε όλα σχεδόν τα ανοιχτά θέατρα της Αθήνας, δες αναλυτικά εδώ

Τις Βάκχες του Ευριπίδη σε σκηνοθεσία Νικαίτης Κοντούρη, με την Ιωάννα Παππά και τον Οδυσσέα Παπασπηλιόπουλο. Έρχονται στο Νταμάρι των Βριλησσίων, το Βεάκειο, το Θέατρο Βράχων, το Δημοτικό θέατρο Ηλιούπολης και το Κηποθέατρο Παπάγου. Προπώληση και ημερομηνίες εδώ.

Την σπαρταριστή Μήδεια του Μποστ με τον Μάκη Παπαδημητρίου να δίνει ρέστα στον πρωταγωνιστικό ρόλο (ναι, της Μήδειας) σε σκηνοθεσία Νικορέστη Χανιωτάκη. Θα παίξει παντού, δες εδώ θέατρα και ημερομηνίες

Τον Προμηθέα Δεσμώτη, την πολυσυζητημένη καλοκαιρινή παραγωγή του Θεάτρου Πορεία, σε σκηνοθεσία του πάντα ιδιαίτερου Άρη Μπινιάρη, που θα ανέβει μεταξύ άλλων στο Ηρώδειο, το Faliro Summer Theater και το Θέατρο Βράχων. Περισσότερα θέατρα και προπώληση εισιτηρίων εδώ.

Την Ιφιγένεια εν Ταύροις, σε σκηνοθεσία Γιώργου Νανούρη, με τους Νίκο Ψαρρά, Πυγμαλίωνα Δαδακαρίδη, Προμηθέα Αλειφερόπουλο και Κίττυ Παϊταζόγλου. Θα την δούμε σε Ηλιούπολη, Νίκαια, Βριλήσσια και Αιγάλεω. Ημερομηνίες και εισιτήρια εδώ.

Τους Ιππείς του Αριστοφάνη, από το Εθνικό Θέατρο, σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Ρήγου, με τους Πάνο Μουζουράκη, Κωνσταντίνο Αβαρικιώτη, και Κώστα Κόκλα στους πρωταγωνιστικούς ρόλους. Θα το δούμε, μεταξύ άλλων, στο Σχολείον της Ειρήνης Παππά στην Πειραιώς, στα Θέατρα Βράχων και Πέτρας και στο Παλιό Ελαιουργείο της Ελευσίνας. Ημερομηνίες και εισιτήρια εδώ.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v