5+1 ενδιαφέρουσες παραστάσεις για να δεις το καλοκαίρι

Βρίσκεσαι σε νησί; Έμεινες στην Αττική; Αυτές οι θεατρικές παραστάσεις θα σε ταξιδέψουν, θα σε συγκινήσουν και θα σου δώσουν τροφή για σκέψη.
5+1 ενδιαφέρουσες παραστάσεις για να δεις το καλοκαίρι

Οι καλοκαιρινές περιοδείες μεγάλων θεατρικών παραστάσεων ξεκινούν, δίνοντας την ευκαιρία σε κοινό και συντελεστές να απολαύσουν – επιτέλους – την Τέχνη που τους αρέσει.

Εμείς ξεχωρίσαμε έξι για να κλείσεις γρήγορα εισιτήρια.

Mute



Μετά από ένα χρόνο θεατρικού… mute, η «προφητική» παράσταση του Γιώργου Χρυσοστόμου πατάει play και επανέρχεται δριμύτερη. Η χειροποίητη, με πολλά αυτοβιογραφικά στοιχεία παράστασή του, αφού έκανε την προηγούμενη σεζόν πολλά απανωτά sold out στην Κεντρική Σκηνή του Θεάτρου του Νέου Κόσμου και στην ακόμα μεγαλύτερη σκηνή του Θεάτρου Τζένη Καρέζη, επιστρέφει για λίγες μόνο παραστάσεις σε επιλεγμένα ανοιχτά θέατρα της Αττικής.

Εισιτήρια από εδώ

Μήδεια



Η «Μποστική» παρωδία που ανατρέπει τον τρόπο με τον οποίο βλέπουμε τα πράγματα περιοδεύει σε όλη την Ελλάδα σε σκηνοθεσία Νικορέστη Χανιωτάκη. Τον κεντρικό ρόλο της παιδοκτόνου μάνας δεν ενσαρκώνει γυναίκα, αλλά ο εξαίρετος και βραβευμένος ηθοποιός Μάκης Παπαδημητρίου πλαισιωμένος από ένα θίασο που απαρτίζεται από υπέροχους ηθοποιούς: Κώστα Τριανταφυλλόπουλο, Γιάννη Καλατζόπουλο, Μαρία Διακοπαναγιώτου, Νικορέστη Χανιωτάκη, Γιάννη Δρακόπουλο κ.α. Την πρωτότυπη μουσική της παράστασης υπογράφει η Monika.

Εισιτήρια από εδώ

Οθέλλος



Ένα από τα σπουδαιότερα έργα του παγκόσμιου ρεπερτορίου, το αξεπέραστο ερωτικό δράμα του William Shakespeare, σκηνοθετούν ο Αιμίλιος Χειλάκης και ο Μανώλης Δούνιας με τον Γιάννη Μπέζο στον ομώνυμο ρόλο. Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους ο Αιμίλιος Χειλάκης (Ιάγος) και η Μυρτώ Αλικάκη (Αιμιλία). Στον «Οθέλλο» ο Σαίξπηρ μιλάει για τον παράφορο έρωτα που αντιβαίνει σε φυλετικές, ηλικιακές και κοινωνικές διαφορές. Είναι μια τραγωδία για τη ζήλια, την προδομένη εμπιστοσύνη και το φόβο για οτιδήποτε ξένο και διαφορετικό.

Εισιτήρια από εδώ 

Φαίδρα



Μια σκηνική́ σύνθεση από́ τα κορυφαία κείμενα της αρχαίας ελληνικής και λατινικής γραμματείας «Ιππόλυτος» του Ευριπίδη και «Φαίδρα» του Ρακίνα στη μετάφραση του Στρατή Πασχάλη σκηνοθετεί ο Μάνος Καρατζογιάννης στα ανοιχτά θέατρα της Αθήνας. Τον μύθο της φλεγόμενης από έρωτα, Φαίδρας αφηγούνται επί σκηνής η αισθαντική ερμηνεύτρια, Σαβίνα Γιαννάτου στον ρόλο της θεάς Αφροδίτης, η πολύπειρη ηθοποιός Μίνα Αδαμάκη στον ρόλο της Τροφού, καθώς και η Ραφίκα Σαουίς, με διεθνείς διακρίσεις στο ενεργητικό της στον χώρο της περφόρμανς, στον ρόλο της Φαίδρας. Μαζί τους ο Σπύρος Περδίου στον ρόλο του Θησέα και τέλος ο ανερχόμενος Δημήτρης Τσίκλης, στον ρόλο του Ιππόλυτου.

Εισιτήρια από εδώ

Ορέστης



Ο Γιάννης Κακλέας επιστρέφει στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου και από εκεί περιοδεύει σε όλη την Ελλάδα, καταθέτοντας την πρώτη του σκηνοθεσία αρχαίας ελληνικής τραγωδίας με τον Ορέστη του Ευριπίδη, στη μετάφραση του Γιώργου Χειμωνά. Ένα έργο γεμάτο σφοδρές συγκρούσεις, ανατροπές, απολογίες και έντονο πολιτικό προβληματισμό. Ένα έργο που δεν σταματά να θέτει συνεχώς ερωτήματα για τις σχέσεις των γενεών και των φύλων, της κοινωνικής συνοχής και της επιβίωσης των νέων σ' έναν κόσμο που καθορίζεται από παράγοντες έξω από τους ίδιους. Στον ρόλο του Ορέστη ο Άρης Σερβετάλης, ενώ δίπλα του πρωταγωνιστούν η Μαίρη Μηνά ως Ηλέκτρα, ο Πάνος Βλάχος ως Μενέλαος, ο Γιώργος Ψυχογιός ως Τυνδάρεως, ο Αιμιλιανός Σταματάκης ως Πυλάδης, η Νικολέτα Κοτσαηλίδου ως Ωραία Ελένη και ο Ζερόμ Καλουτά ως Φρύγας.

Εισιτήρια από εδώ

Κάποτε στο Βόσπορο

Ο Άκης Δήμου, ένας από τους πιο σημαντικούς συγγραφείς της γενιάς του («Απόψε Τρώμε στης Ιοκάστης», «…και Ιουλιέττα») γράφει ένα έργο το οποίο σκιαγραφεί το μύθο και τη νοσταλγία της Πόλης της καρδιάς μας, ενώ σκηνοθετεί η Σοφία Σπυράτου. Ένα εξαιρετικό επιτελείο συντελεστών κι ένας δυνατός θίασος πρωταγωνιστών θα ζωντανέψουν την ιστορία των Ρωμιών της Κωνσταντινούπολης στα μισά του περασμένου αιώνα, ανακαλώντας μνήμες με σημείο αναφοράς τις μουσικές και τα τραγούδια μιας ολόκληρης εποχής. Παίζουν Αντώνης Καφετζόπουλος, Ιεροκλής Μιχαηλίδης, Θεοφανία Παπαθωμά, Ρένος Ρώτας, Δημήτρης Πιατάς, Ευαγγελία Μουμούρη, Ελένη Καρακάση κ.α.

Εισιτήρια από εδώ

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v