Ανοίγουν επιτέλους σήμερα καλοκαιρινά θέατρα και συναυλίες

Συναυλίες και παραστάσεις επιστρέφουν στη ζωή μας, με αυστηρά μέτρα προστασίας, από σήμερα, και το καλοκαίρι ξεκινά επίσημα.
Ανοίγουν επιτέλους σήμερα καλοκαιρινά θέατρα και συναυλίες
Η μεγάλη μέρα έφτασε, οι συναυλίες και οι θεατρικές παραστάσεις επιστρέφουν στις ζωές μας, και χώροι αγαπημένοι όπως το Ηρώδειο, το Βεάκειο, το Θέατρο Βράχων, το Άλσος στο Πεδίο του Άρεως, η ταράτσα του Θεάτρου Λαμπέτη και η αυλή του Χυτήριου ετοιμάζονται να μας υποδεχτούν.

Από σήμερα λοιπόν, Παρασκευή 28 Μαΐου επιτρέπονται οι συναυλίες και οι θεατρικές παραστάσεις σε ανοιχτούς χώρους, με τα εξής μέτρα προστασίας:

Πληρότητα στο 50% των θέσεων.

Μόνο καθήμενοι, και όχι όρθιοι θεατές.

Μία κενή θέση ή ένα κενό ανάμεσα στις θέσεις ανά δύο καθήμενους.

Δεν θα γίνεται διάλειμμα.

Δεν επιτρέπεται η συγκέντρωση κοινού σε οποιοδήποτε σημείο του χώρου (π.χ. έξω από τα καμαρίνια).

Τα κυλικεία και τα μπαρ θα λειτουργούν μόνο πριν και κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων, όχι αφού τελειώσουν.

Είναι υποχρεωτική η ταξιθεσία προκειμένου οι θεατές να καθίσουν στις θέσεις τους, αλλά και να αποχωρήσουν από τον χώρο.

Οι διοργανωτές των εκδηλώσεων θα πρέπει να μεριμνούν για την ασφαλή αναμονή σε ουρά του κοινού, τόσο κατά την είσοδο και έξοδο στον χώρο της εκδήλωσης όσο και σε άλλες πιθανές ροές (π.χ. από τον χώρο στάθμευσης).

Υποχρεωτική η χρήση ηλεκτρονικού εισιτηρίου.

Ακολουθεί, την Δευτέρα 31 Μαΐου, το άνοιγμα γυμναστηρίων, κέντρων αισθητικής και χώρων δεξιώσεων, ενώ η Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων καλείται να επανεξετάσει τόσο το θέμα της μουσικής στην εστίαση, όσο και το ανώτατο όριο των 100 ατόμων για τις δεξιώσεις.

Τα γυμναστήρια ανοίγουν με υποχρεωτικά δύο self test την εβδομάδα για τους εργαζόμενους, ανοιχτά παράθυρα και κλειστό κλιματισμό, κλειστά αποδυτήρια και μάξιμουμ έναν ασκούμενο ανά 10 τετραγωνικά μέτρα.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v