ΤΕΧΝΕΣΘΕΑΤΡΟ - ΧΟΡΟΣ

Εκκενώθηκε από την αστυνομία το Θέατρο Εμπρός

Το ιστορικό κτίριο του Θεάτρου Εμπρός, που φιλοξενούσε την τελευταία δεκαετία παραστάσεις και συναυλίες, εκκενώνεται και σφραγίζεται από την ΕΛ.ΑΣ.

Εκκενώθηκε από την αστυνομία το Θέατρο Εμπρός

Tο Ελεύθερο Αυτοδιαχειριζόμενο Θέατρο Εμπρός στου Ψυρρή φιλοξενούσε τα τελευταία δέκα χρόνια σπουδαίες θεατρικές παραστάσεις, μεγάλα μουσικά φεστιβάλ, προβολές ταινιών και άλλες πολιτιστικές δράσεις ανοιχτές για όλους –σχεδόν πάντα χωρίς εισιτήριο.

Χτισμένο τη δεκαετία του ’30, το ιστορικό κτίριο, που ανακηρύχθηκε διατηρητέο μνημείο το 1989, ήταν αρχικά το τυπογραφείο της εφημερίδας Εμπρός και στη συνέχεια, από το 1987 ως το 2007 στέγη του Θεατρικού Οργανισμού Μορφές και της Εταιρείας Θεάτρου Εμπρός.

Το 2007 εγκαταλείφθηκε, και παρέμεινε κλειστό για 5 χρόνια, ώσπου το Νοέμβριο του 2011 το ενεργοποίησε ξανά ως κατάληψη η ομάδα καλλιτεχνών «Κίνηση Μαβίλη», με τη συμμετοχή και τη στήριξη της Κίνησης Κατοίκων Ψυρρή καθώς και άλλων καλλιτεχνών από τον χώρο των παραστατικών τεχνών, της μουσικής και των εικαστικών.

Μετά από δύο απόπειρες της Αστυνομίας να κλείσει το θέατρο, την ευθύνη της λειτουργίας και διαχείρισής του ανέλαβε η εβδομαδιαία ανοιχτή του συνέλευση. Δείτε εδώ την συνέντευξη που έδωσαν το 2013 στο in2life

Τώρα, μια δεκαετία αργότερα, αστυνομικές δυνάμεις εκκενώνουν από το πρωί της Τετάρτης 19 Μαΐου το ιστορικό θέατρο, το οποίο πρόκειται να σφραγιστεί. Το κτίριο ανήκει στο δημόσιο, που ζήτησε από τις αρμόδιες αρχές την εκκένωση και τον καθαρισμό του. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από την ΕΛ.ΑΣ. κατά την επιχείρηση δεν υπήρχε κανείς εντός του κτιρίου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
SPONSORED LINKS

"Ζει κανείς μονάχα μια φορά και, για τον τρόπο που ζω εγώ, μια φορά είναι αρκετή."

Frank Sinatra

 • 610 - Ο Ηράκλειος φτάνει με πλοίο από την Αφρική στην Κωνσταντινούπολη και ανατρέπει τον Βυζαντινό Αυτοκράτορα Φωκά.
  1883 - Ξεκινά για το παρθενικό του ταξίδι το θρυλικό τρένο Οριάν Εξπρές.
  1908 - Φονεύεται στο χωριό Ράκοβο Φλώρινας ο οπλαρχηγός του Μακεδονικού αγώνα Παύλος Ρακοβίτης.
  1916 -Ολοκληρώνεται η Ιταλική κατοχή στη Βόρειο Ήπειρο.
  1919 - Απελευθέρωση της Ξάνθης από τον Ελληνικό Στρατό (ΙΧ Μεραρχία).
  1943 - Σε τρίωρη ομιλία του μπροστά σε συγκέντρωση των Γερμανών τοποτηρητών στο κατεχόμενο Πόζναν, ο Χάινριχ Χίμλερ περιγράφει την εξολόθρευση των Εβραίων με λεπτομέρεια. Η ομιλία αυτή μαγνητοσκοπήθηκε και σώζεται μέχρι σήμερα. Στη δίκη της Νυρεμβέργης αποτέλεσε σημαντικότατο αποδεικτικό στοιχείο για τα εγκλήματα των εθνικοσοσιαλιστών.
  1944 - Η Ιταλική Φρουρά της Σάμου παραδίδεται στο διοικητή του Ιερού Λόχου, συνταγματάρχη Χριστόδουλο Τσιγάντε.
  1957 - Οι Σοβιετικοί εκτοξεύουν τον πρώτο τεχνητό δορυφόρο, τον Σπούτνικ 1.
  2005 - Επίσημη έναρξη των διαπραγματεύσεων ένταξης της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
  2009 - Νίκη του ΠΑΣΟΚ με 10,5 μονάδες διαφορά και 160 έδρες «έβγαλε» η κάλπη. Πεντακομματική Βουλή με ΠΑΣΟΚ 43,92%, Νέα Δημοκρατία 33,48% 91, Κ.Κ.Ε. 7,54% 21, ΛΑ.Ο.Σ 5,63% 15 και ΣΥ.ΡΙΖ.Α. 4,60% 13 να την αποτελούν. Την επόμενη μέρα ο Γιώργος Παπανδρέου ορκίστηκε πρωθυπουργός.

© 2002-2021 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2