ΤΕΧΝΕΣΘΕΑΤΡΟ - ΧΟΡΟΣ

Το Εθνικό μας Θέατρο δεν είναι οι υποθέσεις Λιγνάδη

Με ανακοίνωση που εξέδωσε, το Εθνικό Θέατρο διαχωρίζει την θέση του από την υπόθεση Λιγνάδη.

Το Εθνικό μας Θέατρο δεν είναι οι υποθέσεις Λιγνάδη

Το Εθνικό Θέατρο δεν είναι ο εκάστοτε καλλιτεχνικός του διευθυντής. Ούτε όταν αυτός διορίζεται απευθείας από την κυβέρνηση, όπως συνέβη εν προκειμένω στην περίπτωση Λιγνάδη, ούτε σε καμία άλλη περίπτωση. Το Εθνικό Θέατρο είναι, ως θεσμός, ως έργο και ως εκπαιδευτικός οργανισμός πολλά περισσότερα από τα πρόσωπα που το στελεχώνουν κάθε φορά.

Με τη σημερινή του ανακοίνωση, το Εθνικό Θέατρο παίρνει ως όφειλε τις αποστάσεις του από την υπόθεση Λιγνάδη, και διευκρινίζει πως δεν έχει προκύψει καμία διερευνητέα συμπεριφορά του πρώην καλλιτεχνικού διευθυντή κατά την θητεία του ως τέτοιου στο Εθνικό Θέατρο.

Ταυτόχρονα δίνει το στίγμα του πολιτιστικού θεσμού της χώρας, ενός θεσμού που διαχρονικά εκπέμπει το ήθος το οποίο θέλουμε να διακρίνει και τον σύγχρονο ελληνικό πολιτισμό.

Εκφράζει, δε, την αμέριστη συμπαράστασή του στα θύματα και καλεί οποιονδήποτε έχει υποστεί ανάρμοστη, παραβατική συμπεριφορά να την καταγγείλει άφοβα στα αρμόδια θεσμικά όργανα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Το Εθνικό Θέατρο είναι συγκλονισμένο από τον ορυμαγδό των τελευταίων καταγγελιών ενώπιον της ελληνικής Δικαιοσύνης. Συμπαρίσταται αμέριστα σε όσους έχουν υποστεί οποιασδήποτε μορφής κακοποιητική, παραβατική συμπεριφορά και καλεί κάθε θύμα να απευθυνθεί ελεύθερα και άφοβα στα αρμόδια θεσμικά όργανα.

Μολονότι, και σύμφωνα με όσα γνωρίζουμε, δεν έχει προκύψει οποιαδήποτε διερευνητέα συμπεριφορά κατά το διάστημα της θητείας του κ. Λιγνάδη ως Καλλιτεχνικού Διευθυντή, σχετιζόμενη με τις δραστηριότητες του Εθνικού Θεάτρου, το σύνολο των υπηρεσιών μας βρίσκεται στη διάθεση κάθε αρμόδιας δημόσιας Αρχής για τη διερεύνηση και την αποκάλυψη της αλήθειας.

Αισθανόμαστε ειδικώς την ανάγκη να διευκρινίσουμε ότι ο κ. Λιγνάδης ουδέποτε είχε οποιαδήποτε διδακτική ή οργανωτική εμπλοκή με εργαστηριακά προγράμματα του Εθνικού Θεάτρου, προς Έλληνες ή πρόσφυγες ανηλίκους, τα οποία διεξάγονταν ανέκαθεν με εγγυήσεις διαφάνειας ως προς το περιεχόμενο και την ταυτότητα διδασκόντων και διδασκομένων, αλλά και συμμετεχουσών οργανώσεων. Οποιαδήποτε σύνδεση της επικαιρότητας με το εκπαιδευτικό έργο του Εθνικού Θεάτρου είναι ανακριβής και αποπροσανατολιστική.

Κατά τα λοιπά, το Εθνικό Θέατρο αυτονοήτως απέχει από το σχολιασμό οποιασδήποτε δικονομικής εξέλιξης επί εκκρεμούς ποινικής υπόθεσης.

Θα δώσουμε τη μάχη μαζί με όλη τη θεατρική οικογένεια, την Πολιτεία και το σύνολο του καλλιτεχνικού και εργασιακού δυναμικού μας για να αποσυνδεθεί στη συνείδηση της ελληνικής κοινωνίας κάθε επίμεμπτη συμπεριφορά ατόμων από τη λειτουργία και το κύρος των θεσμών της τέχνης και του πολιτισμού, τους οποίους οφείλουμε να διαφυλάξουμε, να θωρακίσουμε και να ενδυναμώσουμε.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
SPONSORED LINKS

"Μία είναι η απόδειξη του «μπορώ»: το «κάνω»"

Marie von Ebner-Eschenbach, Γερμανίδα γνωμικογράφος

 • 1640 - Τέλος της Ιβηρικής Ένωσης: η Πορτογαλία ανακηρύσσει βασιλιά τον Ιωάννη Δ' τερματίζοντας μία περίοδο 60 ετών προσωπικής ένωσης των στεμμάτων της Ισπανίας και της Πορτογαλίας
  1797 - Συλλαμβάνεται στην Τεργέστη ο Ρήγας Φεραίος μαζί με το συνεργάτη του Χριστόφορο Περραιβό.
  1913 - Η Κρητική Πολιτεία ενώνεται επισήμως με την Ελλάδα
  1988 - H Μπεναζίρ Μπούτο γίνεται η πρώτη γυναίκα ηγέτης μουσουλμανικής χώρας στο Πακιστάν
  2002 - Δημιουργία της Ελληνικής Βικιπαίδειας
  Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS

© 2002-2021 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2

v