Jazz και Michael Nyman στην Αθήνα

Δύο πολύ διαφορετικές αλλά εξ ίσου συναρπαστικές πλευρές της σύγχρονης Βρετανικής μουσικής σκηνής παρουσιάζει το Βρετανικό Συμβούλιο, την εβδομάδα 12-15 Απριλίου, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και το Jazz Upstairs. Στην Αθήνα θα βρεθεί ο διάσημος Michael Nyman, ενώ παράλληλα διοργανώνεται αφιέρωμα σε τέσσερις δίσκους- σταθμούς της Jazz.

Ο πολύπλευρος συνθέτης Michael Nyman είναι γνωστός σε όλους από την μουσική του για τις ταινίες του Peter Greenaway και για την ταινία Το Πιάνο, της Jane Campion. Πόσοι όμως γνωρίζουν την αθέατή του πλευρά ως εικαστικού φωτογράφου;

Ο Michael Nyman είναι ο πρώτος Βρετανός προσκεκλημένος του προγράμματος Metropolis -ένα αφιέρωμα του British Council και του Megaron Plus στη σχέση πολιτισμικής δημιουργίας και αστικού περιβάλλοντος.

Ο Βρετανός συνθέτης - εικαστικός φωτογράφος θα παρουσιάσει, σε ένα one man show με πιάνο, τις φωτογραφικές του περιπλανήσεις στις πόλεις του κόσμου. H παρουσίαση αυτή γίνεται για πρώτη φορά διεθνώς, ειδικά για το κοινό της Ελλάδας.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 12 Απριλίου στις 19.00, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, με ελεύθερη είσοδο (θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας).

Οι Denys Baptiste (τενόρο σαξόφωνο), Gary Crosby (κοντραμπάσο), Andrew McCormack (πιάνο), Rod Youngs (ντραμς) και Abram Wilson (τρομπέτα) θεωρούνται από τους σημαντικότερους μουσικούς της διεθνούς τζαζ σκηνής σήμερα.

Αποτελούν το δυναμικό της Dune records, εταιρίας που οι φίλοι της Jazz έχουν βαπτίσει ’the home of British jazz’. Οι ιδρυτές της, Gary Grosby και Janine Irons, δημιούργησαν το 1996 μία ομάδα σπουδαίων μουσικών στους οποίους έχουν απονεμηθεί 16 σημαντικά μουσικά βραβεία που περιλαμβάνουν δύο Mercury Music Prizes for An Album Of The Year και δύο MOBO Awards for Best Jazz Act.

To British Council και το Jazz Upstairs, παρουσιάζουν τέσσερεις δίσκους-σταθμούς στην ιστορία της τζαζ μουσικής live, από τις 12 έως τις 15 Απριλίου -έναν κάθε βράδυ: Kind of Blue του Miles Davis, Mingus Mingus Mingus του Charles Mingus, Brilliant Corners του Thelonius Monk και Black Codes του Wynton Marsalis.

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Βασ. Σοφίας και Κόκκαλη, τηλ.: 210 7282333

Jazz Upstairs, Πλατεία Θεάτρου 10, τηλ.: 210 324 6530 (19:00–21:00)

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v