Μέγαρο: Πιάνο, και Matisse- Picasso για παιδιά

Ρεσιτάλ πιάνου της Αλ. Παπαστεφάνου με έργα Σούμαν, Σοπέν, Ραβέλ και Μπάρτοκ παρουσιάζει το Μέγαρο Μουσικής την Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου. Όσοι είστε γονείς, μπορείτε να συνδυάσετε τη βραδιά με μια επίσκεψη των απογόνων σας στην έκθεση- εργαστήρι που φιλοξενείται στους χώρους του Μεγάρου και είναι αφιερωμένη στους Matisse και Picasso.

Έργα Σούμαν, Σοπέν, Ραβέλ και Μπάρτοκ θα ερμηνεύσει η πιανίστα Αλεξάνδρα Παπαστεφάνου στο ρεσιτάλ που φιλοξενεί το Μέγαρο Μουσικής την Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου.

Το ρεσιτάλ ξεκινά με την υποβλητική ατμόσφαιρα που εγκαθιδρύουν από τα πρώτα τους λεπτά τα ”Κομμάτια φαντασίας, έργο 12του Ρόμπερτ Σούμαν: Χαμηλοί τόνοι, σαν προσωπική εξομολόγηση και ατμόσφαιρα νεφελώδους ονειροπόλησης. Ακολουθεί η ”Φαντασία σε φα ελάσσονα, έργο 49” του Φρεντερίκ Σοπέν, και το ”Miroirs” (Καθρέφτες) του Μωρίς Ραβέλ. Η βραδιά τελειώνει με ένα ακόμη νεωτερικό έργο το ”Στο ύπαιθρο, Sz 81” του Μπέλα Μπάρτοκ.

Η καλλιτεχνική δραστηριότητα της Αλεξάνδρας Παπαστεφάνου περιλαμβάνει συναυλίες με ορχήστρες, συναυλίες μουσικής δωματίου, ατομικά ρεσιτάλ και ηχογραφήσεις σε πολλές χώρες ανά τον κόσμο.

Οι τιμές των εισιτηρίων ξεκινούν από 5,5 ευρώ για τους φοιτητές και φτάνουν έως τα 14 και 22 ευρώ για τις ζώνες Β και Α αντιστοίχως. Το ρεσιτάλ ξεκινά στις 20:30.

Εάν έχετε νεαρούς απογόνους, μπορείτε να φτάσετε στο Μέγαρο Μουσικής λίγες ώρες νωρίτερα. Οι μικροί φίλοι της τέχνης, μέσα από μια έκθεση- εργαστήριο έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν έργα των Matisse και Picasso. Τα παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα όχι μόνο δουν αντίγραφα έργων των δύο διάσημων καλλιτεχνών, αλλά και να παίξουν αλλάζοντας ρόλους.

Στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του Μεγάρου Μουσικής άλλοτε θα γίνουν οι ζωγράφοι, άλλοτε τα μοντέλα κι άλλοτε οι παρατηρητές των σπουδαίων έργων των δύο μεγάλων του 20ου αιώνα.

Ειδικά εκπαιδευμένο προσωπικό τα υποδέχεται στο Φουαγιέ Ισογείου του Μεγάρου και τα οδηγεί στον ειδικά διαμορφωμένο σε σχήμα σπείρας χώρο του εργαστηριού. Στο κέντρο είναι το Μεγάλο Κλουβί, το σημείο συνάντησης, ομαδικής ανταλλαγής απόψεων και ανακάλυψης της δουλειάς των δύο καλλιτεχνών, αφού εκεί αιωρούνται τέσσερα αντίγραφα από τα έργα των δύο ζωγράφων (από το Grand Palais, το Μουσείο Πικάσο και το Κέντρο Pompidou).

Γύρω- γύρω υπάρχουν τέσσερις διαδραστικοί χώροι-εργαστήρια. Εδώ οι μικροί επισκέπτες μαθαίνουν τί σημαίνει δυναμική γραμμής, εκφραστικότητα χρώματος, απλοποίηση σχήματος και τις έννοιες ”συνθέτω– αποσυνθέτω- επανασυνθέτω”.

Η επίσκεψη στην έκθεση- εργαστήρι έχει ελεύθερη είσοδο, κρατά μιάμιση ώρα και γίνεται σε ομάδες, που ξεκινούν την περιήγησή τους σε συγκεκριμένες ώρες (10.00, 12.00, 15.00 και 17.00). Η έκθεση λειτουργεί και καθημερινές από τις 10.00 έως τις 18.00.

Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή και να αγοράσετε εισιτήρια από το site του Μεγάρου Μουσικής, αλλά και στο τηλέφωνο 210 7282000.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v