Τα κορυφαία live των γιορτών στην Αθήνα

Πλούσιο πρόγραμμα, συνεργασίες που ξαφνιάζουν και όμορφες μουσικές νύχτες για την περίοδο των γιορτών στην Αθήνα.
Τα κορυφαία live των γιορτών στην Αθήνα
του Παναγιώτη Κωνσταντίνου

Οι μουσικές σκηνές της Αθήνας ντύθηκαν γιορτινά και υποδέχονται το κοινό σε χριστουγεννιάτικο κλίμα. Ήδη κάποια σχήματα έχουν κάνει πρεμιέρα, κέρδισαν το κοινό και συνεχίζουν, ενώ άλλα ετοιμάζονται να ανέβουν στη σκηνή. Το in2life έψαξε, είδε, συγκέντρωσε και σας προτείνει τα live που ξεχωρίζουν. Ένα πανόραμα των μουσικών παραστάσεων για την περίοδο των εορτών...

Νατάσα Μποφίλιου και “Βαβελ 2”

Συζητήθηκε όσο λίγες παραστάσεις τη χρονιά που πέρασε. Ταξίδεψε σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό. Η Νατάσσα Μποφίλιου, ο Θέμης Καραμουρατίδης και ο Γεράσιμος Ευαγγελάτος με την μουσική παράσταση “Βαβελ 2” αποχαιρετούν το 2016 και υποδέχονται το 2017 στο Estate. Από τις 16 Δεκεμβρίου και για εννέα μόνο παραστάσεις.
Πότε: 16-17, 23-24, 30 Δεκεμβρίου / 6-7, 13-14 Ιανουαρίου. Που: ESTATE, Ανδρονίκου 3-5 & Πειραιώς.

Γιάννης Πάριος και Ελένη Βιτάλη, συνάντηση κορυφής

Δυο εξαιρετικοί καλλιτέχνες, δυο σπουδαίες φωνές, σε μια αναπάντεχη μουσική συνάντηση στην Ιερά Οδό, με ένα πρόγραμμα «σαν το παλιό καλό κρασί», φτιαγμένο με μεράκι κι αγάπη. Ο Γιάννης Πάριος και Ελένη Βιτάλη μοιράζονται με το κοινό μεγάλες προσωπικές τους επιτυχίες αλλά και τραγούδια του Τσιτσάνη, του Παϊωάννου, του Θεοδωράκη και δημοτικά και νησιώτικα.
Πότε: Κάθε Σάββατο βράδυ και Κυριακή απόγευμα Που: Ιερά Οδό (Ιερά Οδός18-20).

Ευανθία Ρεμπούτσικα και Έλλη Παπσπαλά, με ματιά... θηλυκή
Η Ευανθία Ρεμπούτσικα και η Έλλη Παπσπαλά, δύο γυναίκες με ξεχωριστό στίγμα επιστρέφουν στο Gazarte μετά από πολλά χρόνια, σε μια μουσική συνεργασία με θηλυκή ματιά και ευαισθησία. Ένας μαγικός χορός πλημμυρισμένος από υπέροχες μουσικές και μοναδικές ερμηνείες.
Πότε: 18 και 25 Δεκεμβρίου / Που: Gazarte: Βουτάδων 32 - 34 στο Γκάζι.

Άλκηστις Πρωτοψάλτη και Στέφανος Κορκολής... Reunion

H παράσταση - σταθμός που αγαπήθηκε όσο λίγες και έπαιξε δυο ολόκληρες σεζόν στο Gazarte κάνει... “Reunion”. Άλκηστις Πρωτοψάλτη και Στέφανος Κορκολής, μαζί σ΄ ένα πρόγραμμα λιτό, χωρίς περιτύλιγμα, τολμούν και αγγίζουν την πεμπτουσία της μουσικής και του τραγουδιού, μας χαρίζουν στιγμές μοναδικές αλλά και απόλυτα προσωπικές, μας καλούν σ' ένα πραγματικό ρεσιτάλ πιάνου-φωνής όπου τα παλιά μπλέκονται μελωδικά με τα καινούργια.
Πότε: 12, 16, 19, 23, 26 & 30 Δεκεμβρίου / Που: Gazarte, Βουτάδων 32 - 34 στο Γκάζι.

Βελεσιώτου, Μουτσάτσου και Αλικάκη, “Γυναίκες”

Τρείς γυναίκες, Φωτεινή Βελεσιώτου – Αναστασία Μουτσάτσου - Μυρτώ Αλικάκη, εξομολογούνται ιστορίες, μελωδίες και πάθη μιας ζωής. Μια μουσικοθεατρική παράσταση, όπου ο λόγος πλέκεται μαγικά με τη μουσική και τα τραγούδια, με σκοπό την κάθαρση μέσω της εξομολόγησης, σκηνοθετημένη από την Ελένη Γκασούκα. Το κείμενο υπογράφει η Αναστασία Μουτσάτσου, που είχε και την ιδέα της παράστασης.
Πότε: Κάθε Δευτέρα και Τρίτη έως τις 10 Ιανουαρίου Που: Γυάλινο Μουσικό Θέατρο, Λεωφόρος Συγγρού 143 Νέα Σμύρνη.

O Βασίλης Παπακωνσταντίνου και οι “Οι Φωνές των Ποιητών”

Ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου βρήκε τις “φωνές των ποιητών” και τις “έκλεισε” σε ένα υπέροχο πρόγραμμα στον Σταυρό του Νότου. «Απέναντι στην αριθμοποίηση των Ελλήνων», ο Βασίλης αντιπαραθέτει μια μουσική παράσταση-αφιέρωμα στους ποιητές μας και στους συνθέτες μας. Μετά από τις sold out εμφανίσεις του και ύστερα από απαίτηση του κοινού, που αγκάλιασε τις εμφανίσεις αυτές με αγάπη και τεράστια προσέλευση, η παράσταση συνεχίζεται.
Πότε: Κάθε Δευτέρα έως τις 2 Ιανουαρίου. Που: Σταυρός του Νότου (Κεντρική Σκηνή) Φραντζή & Θαρύπου 35, Νέος Κόσμος.

Ο Σαββόπουλος στο “Φορτηγό”, 50 χρόνια μετά

Μισός αιώνας συμπληρώνεται φέτος από την πρώτη κυκλοφορία του ιστορικού πια βινυλίου «Φορτηγό» και ο Διονύσης Σαββόπουλος αυτόν τον Δεκέμβρη, κάνει έναν σταθμό στο κέντρο της Αθήνας, στην αίθουσα του αρχαιότερου Φιλολογικού Συλλόγου της πόλης, την αίθουσα του “Παρνασσού”. Θα ακούσουμε τα τραγούδια και τις ιστορίες του ΦΟΡΤΗΓΟΥ, αλλά και άλλα κομμάτια του σπουδαίου τραγουδοποιού που γράφτηκαν την ίδια περίοδο αλλά κόπηκαν από τη λογοκρισία. Θα δούμε τον Σαββόπουλο του σήμερα να προσεγγίζει τον Σαββόπουλο του 1966.
Πότε: Παρασκευή και Σάββατο 16 και 17 Δεκεμβρίου Που: Φιλολογικός Σύλλογος Παρνασσός, Πλ. Καρύτση 8.

Ο Κωστής Μαραβέγιας ανεβαίνει στο “Κατάστρωμα”
Μετά από τέσσερα χρόνια απουσίας από μουσικές σκηνές, ο Κωστής Μαραβέγιας επιστρέφει για πέντε γιορτινά Παρασκευοσάββατα. Τραγούδια δικά του, από το νέο του δίσκο αλλά και παλιότερα, τραγούδια άλλων που έχει αγαπήσει να ακούει σε ταξίδια καταμεσής πελάγους, μας τραγουδάει και μας αφηγείται, στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του Passport Κεραμεικού, που με τα απαραίτητα σκηνικά μετατρέπεται για λίγα διήμερα σε Κατάστρωμα.
Πότε: 16, 17, 23, 24 και 30 Δεκεμβρίου, 6 και 7 Ιανουαρίου. Που: Passport, Kεραμεικού 58 και Μαραθώνος.

Πάνος Μουζουράκης και Σπύρος Γραμμένος... για δέσιμο

Ο Πάνος Μουζουράκης και ο Σπύρος Γραμμένος, τυλίγονται με 20 μέτρα σκοινί και ανεβαίνουν επιτέλους στην Κεντρική Σκηνή του Σταυρού του Νότου. Πράγμα που σημαίνει ή ότι τα παιδιά έχουν ανέβει ή ότι το επίπεδο της χώρας έχει κατέβει.
Πότε: Από 16 Δεκεμβρίου και κάθε Παρασκευή έως τις 13 Ιανουαρίου Που: Σταυρός του Νότου (Κεντρική Σκηνή) Φραντζή & Θαρύπου 35, Νέος Κόσμος.

Ελένη Τσαλιγοπούλου - Bogaz musique: Μια συναρπαστική μουσική γιορτή

Η Ελένη Τσαλιγοπούλου και οι boğaz musique στήνουν στη σκηνή της Σφίγγας μια συναρπαστική μουσική γιορτή, γεμάτη από τραγούδια που όλοι έχουμε αγαπήσει, παρουσιασμένα με αριστοτεχνικά ανανεωμένο ήχο αλλά και καθηλωτικές ερμηνείες. Τραγούδια από την παράδοση, το ρεμπέτικο, το λαϊκό, τραγούδια μεγάλων δημιουργών, σύγχρονα και κλασσικά, αλλά και ολοκαίνουργια τραγούδια από το νέο album της Ελένης και των boğaz που θα παρουσιαστούν για πρώτη φορά.
Πότε: Κάθε Παρασκευή και Σάββατο έως τις 31 Δεκεμβρίου Που: Σφίγγα, Ακαδημίας & Ζωοδόχου Πηγής (Κιάφας 13) Κέντρο Αθήνας.

Φίλιππος Πλιάτσικας και Μιχάλης Μυτακίδης (Active Member): Η συνεργασία έκπληξη του χειμώνα

Μια απρόβλεπτη και ιστορική συνάντηση που ενώνει δύο παράλληλες μεγάλες διαδρομές. Φίλιππος Πλιάτσικας και Μιχάλης Μυτακίδης, ιδρυτικά μέλη και η ψυχή δύο εκ των επιδραστικότερων και μεγαλύτερων συγκροτημάτων στην Ελλάδα, των Πυξ Λαξ και των Active Member. Δύο φαινομενικά τόσο διαφορετικοί κόσμοι, που έρχονται να ενωθούν, στη συνεργασία του φετινού χειμώνα.
Πότε: Κάθε Παρασκευή από 16 έως 30 Δεκεμβρίου Που: Γυάλινο Μουσικό Θέατρο: Λεωφόρος Συγγρού 143 Νέα Σμύρνη.

Η Ματούλα Ζαμάνη κατεβάζει τα χειμωνιάτικα
Η Ματούλα Ζαμάνη ξεκινά τις χειμερινές της εμφανίσεις από το Kremlino στον Πειραιά. «Με τραγούδια για “5 χειμώνες, 6 καλοκαίρια” (την τελευταία της δισκογραφική κατάθεση με τον Θανάση Παπακωνσταντίνου), μουσικές της θάλασσας και του βουνού, της ζωής και των παραμυθιών, της χαράς και του πόνου αλλά και παρανοϊκές διασκευές με 80s ηχόχρωμα, η Ματούλα ανοίγει ένα παράθυρο στο δικό της κόσμο και μας καλεί σε ένα δυνατό και ευαίσθητο μουσικό ταξίδι, με άγνωστο προορισμό αλλα με πυξίδα πάντα την καρδιά».
Πότε: 17 Δεκεμβρίου / Kremlino: Καραϊσκου 119, Πειραιάς.

Ο Μίλτος Πασχαλίδης και οι “Περσείδες” του

Ο Μίλτος Πασχαλίδης, με νέο υλικό από το δίσκο «Περσείδες» που κυκλοφόρησε το Νοέμβριο, αλλά και τα αγαπημένα παλαιότερα τραγούδια από το σύνολο της δισκογραφίας του, εμφανίζεται κάθε Σάββατο στο Σταυρό του Νότου. Οι ζωντανές εμφανίσεις αποτελούν και ένα από τα δυνατότερα χαρακτηριστικά του γνωστού τραγουδοποιού, που συνδυάζει με μοναδικό τρόπο τη ροκ με την παραδοσιακή μουσική.
Πότε: Κάθε Σάββατο έως τις 14 Ιανουαρίου. Που: Σταυρός του Νότου (Κεντρική Σκηνή) Φραντζή & Θαρύπου 35, Νέος Κόσμος.

Το “Restart” του Νίκου Πορτοκάλογλου

Κάθε Σάββατο, ο Νίκος Πορτοκάλογλου με τους “Ευγενείς Αλήτες” “επανεκκινά” στο Σταυρό του Νότου (club). Δεν πρόκειται για μια απλή αλλαγή σελίδας, αλλά για αλλαγή βιβλίου. Με νέα τραγούδια, νέους συνεργάτες, νέο ήχο. Πιάνο, τρομπέτα, βιολί, γιουκαλίλι, κλαρίνο, ακορντεόν, γκάιντα είναι τα νέα χρώματα στην παλέτα. Μαζί με την κιθάρα, το μπάσο και τα τύμπανα συνθέτουν τον ήχο των καινούριων τραγουδιών, αλλάζοντας εντελώς και τα παλιά. Η μεγάλη δύναμη όμως αυτής της ομάδας είναι οι φωνές: έξι μουσικοί στη σκηνή, έξι φωνές. Καθεμιά ξεχωριστή και ιδιαίτερη. Όλες μαζί μια μικρή χορωδία.
Πότε: Κάθε Σάββατο έως τις 21 Ιανουαρίου Που: Σταυρός του Νότου (Club) Φραντζή & Θαρύπου 35, Νέος Κόσμος.

Ο Κώστας Μακεδόνας το γλεντάει λαϊκά
Ο Κώστας Μακεδόνας, μία από τις πιο σημαντικές φωνές του ελληνικού τραγουδιού, παρέα με την Βίκυ Καρατζόγλου και έξι εξαιρετικούς μουσικούς, μας παρουσιάζουν κομμάτια από τη δισκογραφία του σπουδαίου ερμηνευτή, αλλά και τραγούδια - σταθμούς της ελληνικής δισκογραφίας των Μίκη Θεοδωράκη, Μάνου Χατζιδάκι, Χρήστου Νικολόπουλου, Σταύρου Ξαρχάκου, Μάνου Λοΐζου και άλλων δημιουργώντας ένα διασκεδαστικό πρόγραμμα βασισμένο στο καλό λαϊκό τραγούδι.
Πότε: Από τις 17 Δεκεμβρίου και κάθε Σάββατο έως τις 28 Ιανουαρίου. Γυάλινο Μουσικό Θέατρο: Λεωφόρος Συγγρού 143 Νέα Σμύρνη.

Gadjo Dilo ξαναχτυπούν και... ξεσηκώνουν

Oι Gadjo Dilo... ξαναχτυπούν: Επιστρέφουν για να μας ξεσηκώσουν όπως μόνο εκείνοι ξέρουν... Ένα ένα live γεμάτο ρυθμό, χορό και θετική ενέργεια. Ένας αριστοτεχνικός συνδυασμός της μουσικής ιδιοφυΐας του θρυλικού κιθαρίστα της gypsy swing Django Reinhardt και της ελληνικής μουσικής σκηνής του '50 και '60.
Πότε: Τρίτη 20 Δεκεμβρίου Που: Gazarte: Βουτάδων 32 - 34 στο Γκάζι.

Μανώλης Μητσιάς, ο “Γκάτσος που Αγάπησα”

Τρεις ξεχωριστές συναυλίες στην αίθουσα του ιστορικού Φιλολογικού Συλλόγου «Παρνασσός». Ο Μανώλης Μητσιάς, ο οποίος ευτύχησε να ερμηνεύσει πρώτος τα περισσότερα τραγούδια του Νίκου Γκάτσου, καλεί την Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, να αποδώσουν μαζί τραγούδια του Νίκου Γκάτσου, σε μουσική Μάνου Χατζιδάκι (από τρεις κύκλους «Αθανασία», «Της γης το χρυσάφι», «Χειμωνιάτικος ήλιος»), καθώς και από τη συνεργασία του ποιητή με άλλους συνθέτες όπως οι Μίκης Θεοδωράκης, Σταύρος Ξαρχάκος, Δήμος Μούτσης, Λουκιανός Κηλαηδόνης.
Πότε: 23 & 30 Δεκεμβρίου και 6 Ιανουαρίου. Που: Φιλολογικός Σύλλογος Παρνασσός, Πλ. Καρύτση 8.

Ο Τζίμης Πανούσης τα κάνει... Mouniall
Ο Τζίμης Πανούσης μαζί με το ροκ κουαρτέτο “Πεταμένα Λεφτά” παρουσιάζουν στο Can Can το "Mouniall". “Σε μια εποχή αταξίας, η σάτια προτάσει τη γυναικομαστία της απέναντι στις σκοτεινές δυνάμεις”.
Πότε: Από το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου και κάθε Σάββατο Που: CanCan (Λ. Κηφισού & Π. Ράλλη 62).

Μπίγαλης, Πωλίνα, Χαριτοδιπλωμένος, το απόλυτο 80s Party!
Η μοναδική παρέα, που τα τελευταία χρόνια σαρώνει τα πάντα στο πέρασμα της, που δεν έχει αφήσει άνθρωπο για άνθρωπο καθιστό, με την συνδρομή των εκρηκτικών Polis και του showman Δημήτρη Κίκλη, θα μας ξεσηκώσουν με τις αμέτρητες επιτυχίες τους για τρία μοναδικά εορταστικά 80s-90s live happenings μέχρι τελικής πτώσης.
Πότε: 24, 31 και 7 Ιανουαρίου. Που: Κύτταρο Live, Ηπείρου 48, Αθήνα.

Μαρινέλλα και Τάκης Ζαχαράτος στον Καθρέφτη

Η μεγάλη κυρία του τραγουδιού, η Μαρινέλλα, συναντά τον μεγαλύτερο showman με τα χίλια πρόσωπα, τον Τάκη Ζαχαράτο, κάτω από την σκηνοθετική μπαγκέτα του Σταμάτη Φασουλή. Τα κείμενα υπογράφει ο Γιάννης Ξανθούλης, τη μουσική της παράστασης γράφει και ενορχηστρώνει ο Γιάννης Χριστοδουλόπουλος, τις χορογραφίες ετοιμάζει ο Δημήτρης Παπάζογλου, τα σκηνικά ο Γιώργος Γαβαλάς και τα κοστούμια η Ντένη Βαχλιώτη. Τη Μαρινέλλα και τον Ζαχαράτο πλαισιώνουν 12 νέα ταλαντούχα παιδιά που χορεύουν και τραγουδούν με τη συνοδεία ζωντανής ορχήστρας.
Πότε: Από την 1η Ιανουαρίου Που: Θέατρο Παλλάς, Βουκουρεστίου 5, Κέντρο Αθήνας.

Ο Γκόραν Μπρέκοβιτς συναντά τη Γιώτα Νέγκα...

To Athens Music Festival φιλοδοξεί να γίνει το "σημείο συνάντησης" κορυφαίων ονομάτων της παγκόσμιας μουσικής σκηνής με την αφρόκρεμα των ελλήνων καλλιτεχνών. Το φεστιβάλ κάνει πρεμιέρα με πρώτο προσκεκλημένο τον διεθνούς φήμης συνθέτη Γκόραν Μπρέκοβιτς, ο οποίος θα μοιραστεί τη σκηνή με την εξαιρετική ερμηνεύτρια Γιώτα Νέγκα.
Πότε: Σάββατο 17 Δεκεμβρίου Που: Διογένης Studio, Λεωφόρος Συγγρού 259, στη συμβολή με τη Λεωφ. Αμφιθέας.

Οι Μπλε και η Θεοδοσία Τσάτσου ξανά μαζί

Oι Μπλε γιορτάζουν τα 20 χρόνια τους και κάνουν ένα ιστορικό reunion με την πρώτη τους ερμηνεύτρια, Θεοδοσία Τσάτσου. Η Τζώρτζια και τη Θεοδοσία μαζί στο ιστορικότερο live του συγκροτήματος. Μία συναυλία - γιορτή στην σκηνή του Piraeus 117 Academy
Πότε: 16 Δεκεμβρίου, Πειραιώς 117.

Σταμάτης Κραουνάκης, “όλοι ένα”... συνεχίζεται

Ο Σταμάτης Κραουνάκης παρουσιάζει την παράσταση “Όλοι Ένα”. Μια αφήγηση του δικού του παραμυθιού, μέσα από τη μουσική και τα τραγούδια του, αλλά και ποιητικά κείμενα που τον έχουν σημαδέψει. Όσοι δεν το έχετε ζήσει, μη το χάσετε και όσοι το ζήσατε, γνωρίζετε πως μια φορά δεν είναι αρκετή.
Πότε: Κάθε Παρασκευή και Σάββατο έως τις 14 Ιανουαρίου Που: Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, Πειραιώς 206, Ταύρος.

25 χρόνια... Άγαμοι Θύται

Οι συστάσεις περισσεύουν. Οι Άγαμοι Θύται συμπληρώνουν 25 χρόνια και το γιορτάζουν στο Passport Κεραμεικός, αρχής γενομένης το Σάββατο 19 Νοεμβρίου. Σουρεαλισμός, κέφι, φαντασία, χιούμορ, σάτιρα, άφθονο γέλιο και μουσική. Μουσικοθεατρικές παραστάσεις αντίδοτο στις δύσκολες εποχές.
Πότε: Οι Άγαμοι Θύται θα εμφανίζονται κάθε Σάββατο στο PassPort στον Κεραμεικό (Κεραμεικού 58, τηλ: 210 5222203) μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v