Νύχτες Κλασικής Μουσικής στη Γεννάδειο Βιβλιοθήκη

Για δεύτερη χρονιά, η Γεννάδειος Βιβλιοθήκη σε συνεργασία με το Ίδρυμα Scharz διοργανώνουν τις Νύχτες Κλασικής Μουσικής με ελεύθερη είσοδο.
Νύχτες Κλασικής Μουσικής στη Γεννάδειο Βιβλιοθήκη
Νύχτες Κλασικής Μουσικής... Ένας όμορφος τρόπος για να υποδεχτούμε το φθινόπωρο, ένας μουσικός επίλογος με ρυθμούς γνώριμων, αγαπημένων, διαχρονικών μελωδιών και με εκλεκτούς καλεσμένους από την παγκόσμια μουσική σκηνή.

Από τις 28 Σεπτεμβρίου έως και την 1η Οκτωβρίου, το Ίδρυμα Schwarz σε συνεργασία με τη Γεννάδειο Βιβλιοθήκη διοργανώνουν για δεύτερη χρονιά τις Νύχτες Κλασικής Μουσικής, φιλοξενώντας σημαντικούς μουσικούς του σπουδαίου Curtis Institute of Music που θα παρουσιάσουν αριστουργήματα της παγκόσμιας μουσικής ιστορίας.

Η συνεργασία αυτή πραγματοποιήθηκε πέρυσι για πρώτη φορά και γνώρισε μεγάλη επιτυχία, καθώς το κοινό την αγκάλιασε θερμά. Έτσι γεννήθηκε ένα νέο φεστιβάλ που φιλοδοξεί να ζωντανεύει το πολιτιστικό τοπίο της Αθήνας ακριβώς στο μεσοδιάστημα μεταξύ καλοκαιριού και φθινοπώρου.

Η διαπολιτιστική κουλτούρα την οποία πρεσβεύει το Ίδρυμα Schwarz συναντά την παράδοση και την ιστορία της Γενναδείου Βιβλιοθήκης και με το κύρος που φέρει η υπογραφή του Curtis Institute, δίνουν τις εγγυήσεις για την υψηλή ποιότητα των συναυλιών αυτών που φιλοξενούνται στην αίθουσα Cotsen Hall της Αμερικανικής Σχολής, μια αίθουσα με θέα σε έναν υπέροχο κήπο της Αθήνας.

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα της κάθε Νύχτας εδώ

Info:
Γεννάδειος Βιβλιοθήκη
Αμερικανική Σχολή Κλασικών Σπουδών στην Αθήνα
Σουηδίας 61, Κολωνάκι, τηλ.: 210-72.10.536
Αίθουσα Cotsen Hall
28, 29, 30/9 & 1/10 στις 20:30
Είσοδος Ελεύθερη
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v