Νύχτες Κλασικής Μουσικής στη Γεννάδειο

Ένα νέο φεστιβάλ γεννιέται στη Γεννάδειο Βιβλιοθήκη του Κολωνακίου, όπου αυτό τον Αύγουστο θα απολαύσουμε ζωντανά αριστουργήματα της κλασικής μουσικής.
Νύχτες Κλασικής Μουσικής στη Γεννάδειο
Ένα νέο φεστιβάλ γεννιέται στην πόλη: Από τις 21 έως τις 25 Αυγούστου, το Ίδρυμα Schwarz σε συνεργασία με τη Γεννάδειο Βιβλιοθήκη διοργανώνουν τις Νύχτες Κλασικής Μουσικής, φιλοξενώντας σημαντικούς μουσικούς του σπουδαίου Curtis Institute of Music, οι οποίοι θα παρουσιάσουν αριστουργήματα της παγκόσμιας μουσικής ιστορίας.

Μέσα από την ιδιαίτερη αυτή συνεργασία, η διαπολιτιστική κουλτούρα την οποία πρεσβεύει το Ίδρυμα Schwarz συναντά την παράδοση και την ιστορία της Γενναδείου Βιβλιοθήκης. Με το κύρος που φέρει η υπογραφή του Curtis Institute, όλοι μαζί ζωντανεύουν το πολιτιστικό τοπίο της Αθήνας, ακριβώς στο μεσοδιάστημα μεταξύ καλοκαιριού και φθινοπώρου, μια περίοδο ησυχίας λίγο πριν την έναρξη της νέας σεζόν.

Οι συναυλίες θα φιλοξενηθούν στην αίθουσα Cotsen Hall της Γενναδείου Βιβλιοθήκης, μια αίθουσα με θέα σε έναν υπέροχο κήπο της Αθήνας. Ένας ωραίος τρόπος για να αποχαιρετήσουμε το καλοκαίρι και να υποδεχτούμε το φθινόπωρο, ένας μουσικός επίλογος με ρυθμούς γνώριμων, αγαπημένων, διαχρονικών μελωδιών, με εκλεκτούς καλεσμένους από την παγκόσμια μουσική σκηνή.

Ακολουθεί το πρόγραμμα των εκδηλώσεων:

Παρασκευή 21 Αυγούστου
Curtis on Tour: All-Chopin Piano Recital
Alexander Ullman, piano
Ο Alexander Ullman, απόφοιτος του 2013 από το Curtis Institute of Music, παρουσιάζει μία επιλογή από τα αγαπημένα κομμάτια του Chopin. Νικητής του Liszt Competition στη Βουδαπέστη ενώ ήταν ακόμη μαθητής, έχει περιοδεύσει στην Ευρώπη, την Ινδία, την Κίνα και τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής.

Σάββατο 22 Αυγούστου
Curtis on Tour: Vocal Recital
Ashley Milanese, soprano
Thomas Shivone, bass-baritone
Mikael Eliasen, piano
Τραγουδιστές του Curtis Opera Theatre παρουσιάζουν άριες και ντουέτα, κλασικά κομμάτια μουσικού θεάτρου, πολύτιμα κομμάτια του μουσικού ρεπερτορίου με τη συνοδεία του πιανίστα Mikael Eliasen, Καλλιτεχνικού Διευθυντή του Curtis Opera Theatre. Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει έργα των Mozart, Handel, Donizetti, και Bernstein.

Δευτέρα 24 Αυγούστου
Curtis on Tour: Cello and Piano Recital
Timotheos Petrin, cello
Alexander Ullman, piano
Μαθητής και πρόσφατα απόφοιτος του Curtis Institute of Music, παρουσιάζει αγαπημένα κομμάτια μουσικής δωματίου έργων του Beethoven, Falla, Schumann, και του Piazzolla σε αυτό το ιδιαίτερο ρεσιτάλ. Τον τσελίστα Timotheos Petrin, από τη Θεσσαλονίκη, συνοδεύει ο άγγλος πιανίστας Alexander Ullman.

Τρίτη 25 Αυγούστου
Curtis on Tour: Ρεσιτάλ Μουσικής Δωματίου
Ashley Milanese, soprano
Thomas Shivone, bass-baritone
Timotheos Petrin, cello
Mikael Eliasen, piano
Alexander Ullman, piano
Μαθητές, καθηγητές και απόφοιτοι του Curtis Institute of Music παρουσιάζουν ένα ρεσιτάλ φωνής και ορχηστικής μουσικής δωματίου. Το ρεπερτόριο περιλαμβάνει έργα για φωνή, cello, και πιάνο καθώς και επιλογές έργων των Rossini και Bernstein.

Info:
Γεννάδειος Βιβλιοθήκη
Αίθουσα Cotsen Hall
Αναπήρων Πολέμου 9, Κολωνάκι, τηλ.: 2107210536
21 & 22 + 24 & 25 Αυγούστου
Είσοδος ελεύθερη
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v