Οι εκδηλώσεις στην Αθήνα για την Ημέρα Μουσικής

Η Ελλάδα γεμίζει μουσικές με αφορμή την Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής στις 20 και 21 Ιουνίου. Δείτε τις εκδηλώσεις στην Αθήνα, αρκετές εκ των οποίων είναι δωρεάν.
Οι εκδηλώσεις στην Αθήνα για την Ημέρα Μουσικής
Για ακόμα μια χρονιά η Ευρώπη γιορτάζει τη μουσική και η Ελλάδα συμμετέχει ενεργά στον μουσικόφιλο αυτό θεσμό. Η Αθήνα, αλλά και οι υπόλοιπες πόλεις της χώρας φιλοξενούν συναυλίες, ξεναγήσεις και κάθε λογής μουσικά δρώμενα για μικρούς και μεγάλους.

Συγκεκριμένα, στην Αθήνα, στο Μουσείο της Ακρόπολης η Φιλαρμονική Ορχήστρα Πνευστών και η Χορωδία του Δήμου Αθηναίων θα παρουσιάσουν στο προαύλιο του Μουσείου συναυλία με τίτλο «Άρωμα Παλιάς Αθήνας», με μελωδίες του μεσοπολέμου, του κινηματογράφου και της ελληνικής οπερέτας (20/6 στις 21.00).

Επίσης, το Σάββατο οι εκθεσιακοί χώροι και το εστιατόριο του Μουσείου θα παραμείνουν ανοιχτά από τις 8 το πρωί έως τα μεσάνυχτα και η είσοδος θα είναι 3€ για όλους.

Στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο θα πραγματοποιηθεί συναυλία με θέμα «Από την Όπερα στον Μίκη Θεοδωράκη» από την Πολυφωνική Χορωδία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών «HARMONIA JURIS» (20/6 στις 20.30).

Στο Μέγαρο Μουσικής θα πραγματοποιηθεί στη Μουσική Βιβλιοθήκη εκδήλωση του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής με ξεναγήσεις στους θησαυρούς της Βιβλιοθήκης, μουσικά happenings για μεγάλους και εκπαιδευτικό μουσικό πρόγραμμα για παιδιά (21/6, δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα εδώ και εδώ . Είσοδος ελεύθερη)

Η Εθνική Λυρική σκηνή προγραμματίζει συναυλία της Παιδικής Χορωδίας με ελεύθερη είσοδο (21/6 στις 11:00 στην Τεχνόπολη), ενώ η Εφορεία Αρχαιοτήτων πραγματοποιεί ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο των Δυτικών Λόφων με τίτλο: «Περιήγηση στον αρχαιολογικό χώρο του λόφου Φιλοπάππου» με αρχαιολόγο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αθηνών (21/6 στις 18.30, δωρεάν).

Το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο προγραμματίζει συναυλία με τίτλο «Η αιώνια αναζήτηση της ομορφιάς» (21/6 στις 18.30), ενώ στο Νομισματικό Μουσείο θα παρουσιαστεί το έργο του συνθέτη και ερμηνευτή Πασχάλη Τόνιου, ο οποίος θα ερμηνεύσει με τους συνεργάτες του έργα δικά του και άλλων Ελλήνων συνθετών στην αίθουσα των Εσπερίδων του Ιλίου Μελάθρου (21/6 στις 12.00, είσοδος ελεύθερη).

Το Ωδείο Athenaeum θα πραγματοποιήσει την καθιερωμένη ετήσια συναυλία μπροστά από το κτίριο του Ωδείου (21/6 στις 20.00 με ελεύθερη είσοδο), ενώ το Αεροδρόμιο σε συνεργασία με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών και το El-Culture, το Μουσικοδρόμιο γιορτάζει την Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής με το Κουιντέτο Ξύλινων Πνευστών της KOA (21/6 στις 19.00).

Διαβάστε περισσότερα για τις εκδηλώσεις της Ευρωπαϊκής Ημέρας Μουσικής σε όλη την Ελλάδα εδώ.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v