C.W. Stoneking: Έρχεται (ξανά)

Ο C.W. Stoneking έρχεται ξανά στην Ελλάδα για δύο μοναδικές εμφανίσεις, για να μας γυρίσει πίσω στις δεκαετίες των 20s και 30s.
C.W. Stoneking: Έρχεται (ξανά)
της Ειρήνης Ορφανίδου

Τέσσερα παιδιά -δύο γιους και δύο κόρες- μία σύζυγο ικανή να αντέξει το «τρελόσπιτο» τους, όπως χαρακτηρίζει ο ίδιος την οικογένεια, περιοδείες ανά τον κόσμο με την μπάντα του, πολλά tattoo, πολύ μουσική και ανάμεσα της, ιστορίες.

Ο C.W. Stoneking έρχεται ξανά στην Ελλάδα και μάλιστα επί δύο: 21 Μαΐου παίζει στη Θεσσαλονίκη, στο Fix Factory of Sound και 22 Μαΐου, στο Fuzz, στην Αθήνα.

Οι εμφανίσεις είναι στο πλαίσιο της δίμηνης ευρωπαϊκής περιοδείας του (Μάιος, Ιούνιος -17/5 έπαιζε στο Άμστερνταμ, 19/5 στο Αμβούργο) για το promo του τελευταίου άλμπουμ του, που έχει τίτλο Gon' Boogaloo και ένα λίγο παλαβό για τα δεδομένα των digital, στόρι, απολύτως λογικό ωστόσο, στην περίπτωση του.

Κατ' αρχάς και για όσους τον γνώρισαν και τον αγάπησαν με το αξεπέραστο «The Love Me Or Die», μετά από μία εικοσαετία με ακουστική κιθάρα, τρομπέτες, πιάνο και μπάντζο, ο C.W. Stoneking επιστρέφει στην ηλεκτρική κιθάρα. Ο καινούργιος του έρωτας είναι μία χρυσή Fender και είναι σφοδρός.

Ο απίθανος αυτός τύπος -που γράφει στίχους για μαγεία, όμορφες βασίλισσες, λιοντάρια που μιλούν και χρυσοθήρες- για τον οποίον ο διεθνής Τύπος έχει γράψει ότι τόσο ως συνθέτης όσο και ως ερμηνευτής διαθέτει μία «lost-in-time-quality», χρειάστηκε όπως είπε σε συνέντευξη του, έξι χρόνια μέχρι να ολοκληρώσει τον δίσκο και μόλις δύο ημέρες για να τον ηχογραφήσει.

Πώς τα κατάφερε; Έστησε μπάντα και φωνητικά γύρω από ένα και μόνο (παλιό) μικρόφωνο και έκανε μιξάζ «ζωντανά», αλλάζοντας απλά, τις θέσεις όλων στο στούντιο.
Ο 40άρης C.W. Stoneking γεννήθηκε σε μια απομονωμένη γωνιά της Αυστραλίας από γονείς Αμερικανούς, οι οποίοι χώρισαν λίγους μήνες μετά τη γέννηση του και έζησε μέχρι τα 9 του χρόνια στην κοινότητα των Αβορίγινων.

Τα τελευταία χρόνια έχει έδρα το Λονδίνο, όταν δεν παίρνει τους δρόμους -δεν κάνει tour- είναι ένας τρυφερός μπαμπάς που διαβάζει παραμύθια στα παιδιά του, λατρεύει τη gospel και τις αφρικάνικες φωνές, εμφανίζεται με κοστούμια του παλιού καιρού και τραγουδάει με φωνή γέρου μπλουζίστα από τη Νέα Ορλεάνη, ακυρώνοντας με μία απίθανη απλότητα, τα «κόλπα» της μουσικής βιομηχανίας.

«Χαμένος μουσικά στη δεκαετία του ’20 και του ’30» ο C.W. Stoneking -για τους φίλους «Κρις»- είναι η ενσάρκωση της περιπέτειας που είναι η μουσική.


C.W. Stoneking Live
22 Μαΐου
Fuzz Live Music Club, Πατριάρχου Ιωακείμ 1, 177 78 Ταύρος
Ώρα έναρξης: 21:30
Τιμή εισιτηρίου: 20 €

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v