Όσα θα δούμε στο Reworks 2014

Το μεγαλύτερο φεστιβάλ ηλεκτρονικής μουσικής της χώρας κλείνει τα 10 του χρόνια και το γιορτάζει με ένα δυνατό τετραήμερο σε τέσσερα σημεία της Θεσσαλονίκης.
Όσα θα δούμε στο Reworks 2014
Όλα ξεκίνησαν πριν δέκα χρόνια, με ένα live του Κωνσταντίνου Βήτα στον Μύλο της Θεσσαλονίκης, που εγκαινίασε το πιο ιδιαίτερο φεστιβάλ της συμπρωτεύουσας. Στην επόμενη δεκαετία, αυτή η βραδιά με το όνομα «Reworks» εξελίχθηκε σε ένα από τα πιο δυνατά μουσικά ραντεβού όχι μόνο της Θεσσαλονίκης, αλλά όλης της Ευρώπης.

Τα τελευταία οκτώ χρόνια, ο διεθνής μουσικός οδηγός κατατάσσει το Reworks στα δέκα κορυφαία φεστιβάλ του κόσμου για τον μήνα Σεπτέμβριο – φέτος βρίσκεται στην όγδοη θέση. Και δικαίως, αφού η φρεσκάδα του και η δημοτικότητά του έκανε φέτος απαραίτητη την «επέκταση» της διάρκειας σε τέσσερις ημέρες και προσέλκυσε ονόματα όπως η Jessie Jare, o Max Richter, ο Fritz Kalkbrenner, η Nina Kraviz και οι The Field.

Τι είναι το Reworks;
Είναι μια διοργάνωση που ξεπερνά τα στενά όρια ενός «πάρτι» ή μιας μεμονωμένης συναυλίας και έχει αποκτήσει χαρακτήρα διεθνούς φεστιβάλ, με την ανάλογη ατμόσφαιρα που μας έχουν συνηθίσει αντίστοιχες διοργανώσεις του εξωτερικού.

Το Reworks παρουσιάζει στο κοινό τις πιο καινοτόμες τάσεις στην μουσική σκηνή, με έμφαση στην ηλεκτρονική μουσική και ολόκληρο το ευρύ φάσμα γύρω της. Παράλληλα, φροντίζει να συστήνει και τους καλύτερους έλληνες καλλιτέχνες αλλά και να μυεί το ελληνικό κοινό στο παρεξημένο είδος του ηλεκτρονικού πειραματισμού. Όλα αυτά γίνονται μέσα από συναυλίες, live εμφανίσεις, εργαστήρια, ομιλίες και δωρεάν δρώμενα, που φέτος θα εξαπλωθούν σε πολλές και διαφορετικές περιοχές της Θεσσαλονίκης.

Τι θα δούμε φέτος στο Reworks
Το Φεστιβάλ γιορτάζει μία δεκαετία ζωής και ετοιμάζει για το διάστημα 17-21 Σεπτεμβρίου πολλές και ωραίες εκπλήξεις για το κοινό του, εκ των οποίων συγκεντρώνουμε παρακάτω τα highlights.

-Ο Max Richter στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης
Το Reworks πάει… Μέγαρο και παντρεύει την κλασική μουσική με την ηλεκτρονική, μέσα από την συνεργασία του σημαντικού συνθέτη με την Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Θεσσαλονίκης. Στο πλαίσιο του project “Recomposed by Max Richter: Vivaldi, The Four Seasons”, ο Richter αναδιαρθρώνει χωρία του έργου του Βιβάλντι προσθέτοντας σαγηνευτικές ηλεκτρονικές συνθέσεις. Μάλιστα, λόγω αυξημένης ζήτησης εισιτηρίων για το event, το Φεστιβάλ αποφάσισε να μας χαρίσει και δεύτερη συναυλία.

-Jessie Ware
Από τις πιο αναγνωρίσιμες pop φωνές των τελευταίων ετών, η superstar Jessie Ware που έχει ονομαστει η νέα Sade έχει ξεχωρίσει στην βρετανική σκηνή και έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα για να ερμηνεύσει πασίγνωστα κομμάτια όπως τα «Wildest Moments», «Running» και «Imagine it was us».



-Fritz Kalkbrenner
Το «παιδί-θαύμα» της Γερμανίας, εκ των νέων εμβλήματικών προσωπικοτήτων της γερμανικής σκηνής με πωλήσεις ρεκόρ και συνδημιουργός του σάουντρακ της ταινίας «Berlin Calling», ο Kalkbrenner έρχεται για να παρουσιάσει το νέο του άλμπουμ «Sick Travellin».

-Ben Klock
Ο θρύλος της γερμανικής techno έρχεται για πρώτη φορά στην Θεσσαλονίκη για να αποδείξει γιατί θεωρείται από τους πρωτεργάτες της techno αναβίωσης, με τον χαρακτηριστικό «υπνωτικό» ήχο του.

-Nina Kraviz
Η χαρισματική φιγούρα της house και techno επισκέπεται το Reworks για να ερμηνεύσει τα πιο δημοφιλή της κομμάτια, όπως τα «Ghetto Kraviz», «I’m gonna get you» και «I’m Weak» και να «διδάξει» booty bass, ghetto και Chicago house.

-Henrik Scharw
Μία από τις αποκαλύψεις της χρονιάς, ο καλλιτέχνης που συνεργάστηκε με τους Stevie Wonder, Mark Murphy και Goldcut θα φέρει στις αποσκευές του τις ονειρικές house και jazz πινελιές του στιλ του.

-Η νέα ελληνική σκηνή
Από την «Ελληνική παρουσίαση», στο φεστιβάλ θα παρελάσουν ονόματα όπως Ison/Actor One, Stassy, And.id, Nikola Gala, Darktom & George Adi, DreaMachinery, Yodashe κ.α.

-Free street stage
Στο πλαίσιο της οικονομικής κρίσης και της αντίστασης στις «εκπτώσεις» του πολιτισμού, το Reworks εγκαινιάζει μια σκηνή με δωρεάν πρόσβαση στον δρόμο, όπου καλλιτέχνες της πόλης θα παρουσιάσουν την δουλειά τους στο κοινό.



Τα ραντεβού του Reworks
Τέσσερις ημέρες, τέσσερα διαφορετικά σημεία της πόλης. Το φετινό Reworks μας δίνει ραντεβού την Τετάρτη στο Μέγαρο, με την διπλή συναυλία του Max Richter, την Παρασκευή στο Block 33 με δύο stages και το δωρεάν stage δρόμου, το Σάββατο στον Μύλο, με επτά διαφορετικά stages (Atrium, Warehouse, Club, Lab, AirStage, Factory, Library) και την Κυριακή στην ταράτσα του ξενοδοχείου Met για το μεγάλο φινάλε. Δείτε το πλήρες πρόγραμμα και lineup του φεστιβάλ εδώ. http://reworks.gr/schedule/

Info:
Reworks 2014
17 και 19-21 Σεπτεμβρίου στην Θεσσαλονίκη
Εισιτήρια: Τετάρτη 25€ (προπώληση 20€), Παρασκευή 17€ (13€ προπώληση), Σάββατο 31€ (26€ προπώληση), Κυριακή sold out

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v