Luz Casal: Η μούσα του Αλμοδόβαρ μιλά στο in2life

Λίγο πριν την συναυλία της στο Ηρώδειο, η Ντίβα της Ιβηρικής μιλά για την τριαντάχρονη πορεία της και για την παγκόσμια γλώσσα της μουσικής.
Luz Casal: Η μούσα του Αλμοδόβαρ μιλά στο in2life
της Ηρώς Κουνάδη

Η Luz Casal, η «Ντίβα της Ιβηρικής» με την αισθαντική φωνή, επιστρέφει στην Αθήνα για μια μοναδική συναυλία στο Ηρώδειο την Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου, για να παρουσιάσει κάτω από τον ιερό βράχο της Ακρόπολης ένα μουσικό ταξίδι στον κόσμο των αισθήσεων, με τίτλο Αlmа, που θα πει Ψυχή.

Η συναυλία δίνεται στα πλαίσια της παγκόσμιας περιοδείας της, ενώ νωρίτερα, στις 8 Σεπτεμβρίου, θα εμφανιστεί στο Ρωμαϊκό Ωδείο Πατρών και θα ακολουθήσει η Θεσσαλονίκη στο Μέγαρο Μουσικής στις 9 Σεπτεμβρίου.

Η μούσα του Πέδρο Αλμοδοβάρ με την παγκόσμια ακτινοβολία έχει χιλιάδες θαυμαστές σε όλη την Ελλάδα. Η δυναμική παρουσία της, το πάθος, η εκφραστικότητα, η ένταση και η μελωδικότητα της φωνής της εγγυώνται μια αξέχαστη βραδιά κάτω από τα αστέρια. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει, όπως πάντα, τραγούδια που υμνούν τη ζωή και τον έρωτα συνοδευόμενα από ορχήστρα σπουδαίων σολίστ και ερμηνευμένα από τη διασημότερη εκπρόσωπο της Ισπανόφωνης μουσικής σκηνής.

Λίγες μέρες πριν τις συναυλίες της, η Λουθ Κασάλ μας μίλησε για την τριαντάχρονη πορεία της στο παγκόσμιο μουσικό στερέωμα, για την διεθνή γλώσσα της μουσικής, αλλά και για την Αθήνα.

Τριάντα χρόνια από το «Φως» ως την «Ψυχή» (σ.Σ.: οι τίτλοι του πρώτου και του τελευταίου άλμπουμ της). Τι μάθατε στην πορεία;
Θα μπορούσα να τα συνοψίσω όλα στην περίφημη ρήση του Σωκράτη: Ξέρω μόνο ότι δεν ξέρω τίποτα. Ήταν τριάντα απίστευτα έντονα χρόνια: Γνώρισα χώρες, κουλτούρες και μουσικές που καθόρισαν με ευδιάκριτο τρόπο την διάπλασή μου ως επαγγελματία και ως άνθρωπο.

Αν έπρεπε να διαλέξετε μόνο μία στιγμή ως την σημαντικότερη της καριέρας σας, ποια θα ήταν αυτή;
Η ηχογράφηση του πρώτου μου δίσκου με αποζημίωσε για πολλές θυσίες και δυσκολίες. Υπό αυτή την έννοια ήταν και παραμένει μια σημαντική στιγμή. Από την άλλη, για μένα τη μεγαλύτερη σημασία απ’ όλα έχει το να ξέρω ότι υπάρχει κοινό που περιμένει να ακούσει τα τραγούδια μου.

Πιστεύετε ότι η μουσική είναι, κατά κάποιον τρόπο, μια παγκόσμια γλώσσα, κατανοητή ακόμα και από τον κόσμο που δεν μιλά την γλώσσα των στίχων της;
Πιστεύω πως ναι. Το συναίσθημα, η ένταση και η ερμηνεία που δίνεις σε έναν στίχο μπορούν να είναι εξίσου κατανοητά, εξίσου διάφανα με τις ίδιες τις λέξεις.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που έρχεστε στην Αθήνα. Πώς σας φαίνεται η πόλη και η ατμόσφαιρά της;
Η Αθήνα μου προκαλεί πάντα ένα μοναδικό συναίσθημα. Κατά κάποιον τρόπο αισθάνομαι εδώ την παρουσία (και όχι το βάρος) της ίδιας της Ιστορίας. Και σε πολλά πράγματα μου θυμίζει κάποιες περιοχές της Ισπανίας.

Μιλήστε μας λίγο για τη συναυλία στο Ηρώδειο. Τι θα δούμε εκεί;
Σε αυτή την περιοδεία παρουσιάζουμε τα νέα τραγούδια του δίσκου Alma. Θα υπάρχουν βέβαια τραγούδια που ξέρω ότι ο κόσμος που θα έρθει θέλει να τα ακούσει και, όπως πάντα, μια έκπληξη. Έχουμε ήδη κάνει σαράντα συναυλίες σε αυτήν την περιοδεία και έχει αναπτυχθεί ένα θαυμάσιο δέσιμο ανάμεσα στα μέλη της ομάδας. Κι αυτό βγάζει προς τα έξω, προς το κοινό, το καλύτερο από τον καθένα μας ξεχωριστά.

Info:
Ωδείο Ηρώδου Αττικού
Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2014
Ώρα Έναρξης : 21.00

Τιμές Εισιτηρίων:
Κάτω διάζωμα
Διακεκριμένη Ζώνη: 70€ - A΄ Ζώνη: 58€ - Β΄ Ζώνη: 45€ - Γ΄ Ζώνη: 35€

Άνω διάζωμα
Δ΄ Ζώνη: 23€ - Ε΄ Ζώνη: 15€ (Φοιτητικά – Ανέργων – Πολυτέκνων – ΑΜΕΑ)

Προπώληση εισιτηρίων
Οnlinе: www.ticketservices.gr
Τηλεφωνικά: 210 7234567
Στα ταμεία της Тiсkеt Sеrviсеs: Πανεπιστημίου 39 (Στοά Πεσματζόγλου)
Στα καταστήματα РUВLIС σε όλη την Ελλάδα
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v