10 τραγούδια από μεγάλες σκηνές ταινιών

Τα αγαπημένα μας τραγούδια από soundtracks ταινιών, που έντυσαν μερικές από τις πιο εμβληματικές σκηνές στην Ιστορία του κινηματογράφου.
10 τραγούδια από μεγάλες σκηνές ταινιών
του Γιώργου Κόκουβα

Η Rita Hayworth κάνει το πιο σέξι «μη» σπτριπτίζ τραγουδώντας «Put the blame on Mame». Ο Sam παίζει ξανά το «As time goes by». Η Ντόροθι χάνεται πέρα από το ουράνιο τόξο και η Julie Andrews απαριθμεί τα αγαπημένα της πράγματα. Θυμηθείτε μαζί μας μερικά από τα πιο αγαπημένα μας τραγούδια από soundtracks που στιγμάτισαν εμβληματικές σκηνές στην Ιστορία της έβδομης τέχνης.

Το τραγούδι: Put the blame on Mame

Η ταινία: Gilda
Η σκηνή: Ποιος μπορεί να ξεχάσει το πιο στιλάτο (μίνι) στριπτίζ στην ιστορία της έβδομης τέχνης, κατά την διάρκεια του οποίου η Rita Hayworth ως femme fatale τραγουδά το συγκεκριμένο τραγούδι, καταφέρνοντας να είναι σέξι αφαιρώντας μόνο το γάντι της; Στην πραγματικότητα, τα φωνητικά δεν είναι της ίδιας της Hayworth, αλλά της τραγουδίστριας Anita Kert Ellis

Το τραγούδι: As Time Goes By

Η ταινία: Casablanca
Η σκηνή: Η Ingrid Bergman, ως femme fatale, μπαίνει στο μπαρ του παλιού της αγαπημένου, τον οποίο υποδύεται ο Χάμφρεϊ Μπόγαρτ στην Καζαμπλάνκα, και ζητά από τον πιανίστα να παίξει το τραγούδι που στιγμάτισε τον έρωτά τους. Το κομμάτι που έγραψε το 1931 ο Herman Hupfeld ερμηνεύεται εδώ από τον Dooley Wilson, ενώ αργότερα το τραγούδησε και ο Frank Sinatra.

Το τραγούδι: Singin’ in the rain

Η ταινία: Singin’ in the rain
Η σκηνή: Στο πασίγνωστο μιούζικαλ του 1952, ο Gene Kelly καληνυχτίζει την αγαπημένη του ένα βροχερό βράδυ και στον δρόμο της επιστροφής εκφράζει την ευτυχία του χορεύοντας στη βροχή και πλατσουρίζοντας σε λακκούβες νερού.

Το τραγούδι: Over the Rainbow

Η ταινία: The Wizard of Oz
Η σκηνή: Η μικρή Dorothy, ερμηνευμένη εκπληκτικά από την Judy Garland το 1939, φαντασιώνεται έναν μαγικό τόπο μακριά από το σπίτι της, ο οποίος προφανώς βρίσκεται… κάπου πίσω από το ουράνιο τόξο και φροντίζει να μας ξεναγήσει σε αυτό το μέρος με το εμβληματικό της τραγούδι.

Το τραγούδι: Moon River

Η ταινία: Breakfast at Tiffany’s
Η σκηνή: Η Audrey Hepburn με μια πετσέτα στο κεφάλι και μια κιθάρα στην αγκαλιά, κάθεται στο παράθυρό της και τραγουδά αυτό την ονειρική μπαλάντα που έγινε πρότυπο για τα soundtracks των ρομαντικών κομεντί έκτοτε. Δεν είναι απορίας άξιο που παρέσυρε τον νεοφερμένο γείτονά της στην ταινία «Breakfast at Tiffany’s» στο δικό του μπαλκόνι για να την απολαύσει.

Το τραγούδι: I Will Always love you

Η ταινία: The Bodyguard
Η σκηνή: Η Whitney Houston παίζει (σχεδόν) τον εαυτό της στον «Σωματοφύλακα», με τον Κέβιν Κόστνερ στον ομώνυμο ρόλο και αποδέκτη του τραγουδιού. Την συγκεκριμένη δακρύβρεχτη μπαλάντα, που διόλου τυχαία προσφέρεται για περίτεχνα γυρίσματα και επίδειξη φωνητικών χορδών, τραγουδά η καλλιτέχνιδα στην τελευταία σκηνή της ταινίας, όπου για λόγους spoiler αποφεύγουμε να σας πούμε τι γίνεται – πατήστε το play με δική σας ευθύνη.

Το τραγούδι: My Favorite Things

Η ταινία: The Sound of Music
Η σκηνή: Τα παιδιά που έχει αναλάβει να προσέχει η Μαρία (Julie Andrews) στην κινηματογραφική εκδοχή του μιούζικαλ «Η Μελωδία της Ευτυχίας» (1965) έχουν θέματα ύπνου και διάθεσης. Και τότε η ηρωίδα σκαρφίζεται ένα τραγουδάκι που υπόσχεται ότι φτιάχνει αυτόματα τη διάθεση, καθώς εμπεριέχει τις πιο ευχάριστες σκέψεις της: Τα αγαπημένα της πράγματα.

Το τραγούδι: Mrs Robinson

Η ταινία: The Graduate
Η σκηνή: Το φινάλε της ταινίας στιγματίστηκε από το περίφημο «Sound of Silence» του ντουέτου Simon & Garfunkel, που ωστόσο προϋπήρχε της ταινίας. Ολόκληρη η ταινία όμως σημαδεύτηκε από ένα άλλο τραγούδι του ντουέτου, αυτό που αποτελεί ωδή στην παντρεμένη κυρία Ρόμπινσον, η οποία ξελογιάζει την πρωτάρη Ντάστιν Χόφμαν. Μάλιστα, πρόκειται για πρώιμη μορφή του τραγουδιού, αφού στην τελική του μορφή το ακούσαμε δύο χρόνια αργότερα, στο επόμενο album των Simon & Garfunkel.

Το τραγούδι: Gangsta’s Paradise

Η ταινία: Ασυμβίβαστη Γενιά
Η σκηνή: Ο Coolio έντυσε τους τίτλους έναρξης της ταινίας «Dangerous Minds» τραγουδώντας το διασημότερο ραπ κομμάτι του 1995 και απολαμβάνοντας έτσι την μεγαλύτερη επιτυχία της καριέρας του. Ο ρυθμός του περίφημου «Παράδεισου των Γκάνγκστερ» μένει αναπόφευκτα καρφωμένος στο μυαλό του θεατή καθ’ όλη την διάρκεια της ταινίας, όσο η Michelle Pfeifer προσπαθεί να εμπνεύσει με την τέχνη τους μαθητές μιας κακόφημης περιοχής.

Το τραγούδι: My Heart Will Go On

Η ταινία: Titanic
Η σκηνή: Όσο cheesy, γλυκανάλατο και εμπορικό κι αν μας ακούγεται πια αυτό το κομμάτι από το soundtrack της ταινίας του James Cameron, ήταν ίσως η μεγαλύτερη μουσική επιτυχία στο β’ μισό των ‘90s και ο λόγος για να μείνει κανείς, μετά από τρεις ώρες ρομαντικού δράματος, σε ολόκληρα τα credits της ταινίας. Ενδιαφέρον trivia: Ο Cameron δεν ήθελε κανένα τραγούδι με φωνητικά στην ταινία του, ενώ ούτε η Celine Dion ήθελε να το ηχογραφήσει όταν το πρωτοάκουσε από τον συνθέτη του. Καλώς ή κακώς, το κομμάτι τελικά ηχογραφήθηκε και σφράγισε τον κινηματογράφο, το ραδιόφωνο και τα εφηβικά δωμάτια της δεκαετίας του ’90.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v