Συναυλίες Σεπτεμβρίου: Το μουσικό φθινόπωρο είναι εδώ

Η Zaz, οι Scorpions, οι Nouvelle Vague, η Μαρία Φαραντούρη και πολλοί ακόμα ξένοι και Έλληνες καλλιτέχνες ανοίγουν την μουσική αυλαία του χειμώνα.
Συναυλίες Σεπτεμβρίου: Το μουσικό φθινόπωρο είναι εδώ
του Νικόλα Γεωργιακώδη

Ανέκαθεν ο Σεπτέμβρης υπήρξε μήνας «προετοιμασίας» για τα μουσικά δρώμενα της νέας σεζόν. Φέτος, σαφώς φτωχότερος συγκριτικά με άλλες χρονιές, περιλαμβάνει αρκετές ενδιαφέρουσες συναυλιακές εμφανίσεις ξένων και Ελλήνων καλλιτεχνών.

Οι διεθνείς μετακλήσεις

Στις 3 Σεπτεμβρίου, η Γαλλίδα ερμηνεύτρια της pop-jazz Zaz επιστρέφει στην Αθήνα, στο Θέατρο Λυκαβηττού, για μια συναυλία με τα νέα της τραγούδια, έχοντας στο πλευρό της την Μαριέττα Φαφούτη, η οποία θα παρουσιάσει το τρίτο της άλμπουμ. Τα εισιτήρια κοστίζουν 35€ (κανονικό) και 25€ (φοιτητικό).



Λίγες ημέρες μετά, στις 11, 12 και 14 Σεπτεμβρίου οι συνήθεις ύποπτοι Scorpions έρχονται (για ποια φορά είπαμε;) στην χώρα μας σε ένα unplugged show με δώδεκα μουσικούς επί σκηνής, κλασσικά έγχορδα και special guests το οποίο θα μαγνητοσκοπηθεί για να κυκλοφορήσει σε DVD σε 47 χώρες. Τα εισιτήρια κοστίζουν 38€.



Παράλληλα, στις 13 Σεπτέμβρη το δημοφιλές παριζιάνικο γκρουπ Nouvelle Vague επανέρχεται στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων με τις αυθεντικές φωνές του συγκροτήματος Melanie Pain και Liset Alea. Τη συναυλία θα ανοίξουν η Όλγα Κουκλάκη και οι Opera Chaotique. Τα εισιτήρια κοστίζουν 23€ (προπώληση) και 28€ (ταμείο).  Την ίδια ημέρα, ο πρωτοπόρος του Nu Downtempo και της Fusion μουσικής Bonobo καταφθάνει στον Βοτανικό με το full band του.



Η νέα σεζόν στο Fuzz ξεκινά με δύο ανερχόμενα μουσικά σχήματα από την Αμερική, τους Tropic Cancer και τους DVA Damas. Οι πρώτοι ξεχωρίζουν για την ικανότητά τους να συνδυάζουν goth, cold wave, minimal wave, techno και shoegaze στοιχεία, ενώ οι δεύτεροι συνδυάζουν post punk και industrial με μια δική τους… σινεφίλ αισθητική. Αναμφίβολα ένας ενδιαφέρον συνδυασμός, τον οποίον θα έχουμε τη δυνατότητα να παρακολουθήσουμε στις 20 Σεπτεμβρίου. Τα εισιτήρια κοστίζουν 17€ (προπώληση) και 20€ (ταμείο).



Στο πλαίσιο των ετήσιων εκδηλώσεων του Cuba Festival, δύο θρύλοι της παγκόσμιας μουσικής σκηνής εμφανίζονται στο κλειστό γήπεδο Σπόρτινγκ. Πρώτος, ένας από τους μεγαλύτερους τραγουδιστές Flamenco, ο Diego el Sigala στις 21 Σεπτεμβρίου (25€ αρένα, 30€ κερκίδα), ενώ θα ακολουθήσουν οι θρύλοι της Κουβανέζικης & Latin μουσικής σκηνής Orquesta Buena Vista Social Club Featuring Omara Portuondo & Eliades Ochoa στις 13 Νοεμβρίου (25€ αρένα, 30€ κερκίδα). Μέχρι τις 19 Σεπτεμβρίου μπορείτε να προμηθευτείτε εισιτήρια και για τις δύο εμφανίσεις στην τιμή των 35€ (αρένα) και 40€ (κερκίδα).

Τέλος, στις 26 Σεπτεμβρίου, οι Gregorian ντυμένοι σαν… μοναχοί του Μεσαίωνα θα παρουσιάσουν για πρώτη φορά στην Ελλάδα διασκευές τραγουδιών (Eurythmics, Peter Gabriel, Metallica κ.α.) σε… γρηγοριανούς ρυθμούς, όπως προδίδει και το όνομά τους. Τα εισιτήρια ξεκινούν από 15€ (φοιτητικό) και φτάνουν μέχρι τα 68€ στη διακεκριμένη ζώνη.



Οι εγχώριες μελωδίες

«Εδώ Λιλιπούπολη». Δεν σας συγκινεί και μόνο στο άκουσμά της αυτή η φράση; Ε λοιπόν, στις 14 Σεπτεμβρίου στο Ηρώδειο, θα μπορέσουμε να ακούσουμε από κοντά τα τραγούδια της θρυλικής ραδιοφωνικής εκπομπής από την Άλκηστη Πρωτοψάλτη, τον Βασίλη Αγρόκωστα και τον Μουσικό Όμιλο Αρσακείων – Τοσιτσείων Εκάλης. Τα μοναδικά διαθέσιμα εισιτήρια κοστίζουν 15€ και αφορούν θέσεις στο διάζωμα.

Η Μαρία Φαραντούρη γιορτάζει τα πενήντα της χρόνια στο τραγούδι και μοιράζεται την χαρά της με τους ακροατές του Ηρωδείου στις 17 Σεπτεμβρίου μέσα από μια αναδρομή στους σημαντικότερους σταθμούς της πολύχρονης πορείας της. Μαζί της, η Έλλη Πασπαλά και η Σαβίνα Γιαννάτου. Τα εισιτήρια ξεκινούν από 20€.

Ο Νίκος Ξυδάκης ερμηνεύει μαζί με την Γεωργία Νταγάκη ολόκληρη την «Εκδίκηση της Γυφτιάς» σε ανανεωμένη εκδοχή στον κήπο του Μεγάρου στις 14 Σεπτεμβρίου (10€ προπώληση, 12€ ταμείο), ενώ ο «τιτάνας της σαγήνης» Tonis Sfinos θα εμφανιστεί στις 17 Σεπτεμβρίου στη Τεχνόπολη για τις γνωστές διασκευές του σε τραγούδια- σταθμούς των 60/70/80’s. Εισιτήρια 9€ (προπώληση) και 12€ (ταμείο).
Στο προαύλιο του θεάτρου Badminton θα δούμε μεταξύ άλλων τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα (13-14/9), τον Μπάμπη Τσέρτο (20/9) και τον Στέλιο Βαμβακάρη (22/9), ενώ ο Γιάννης Πάριος καταλαμβάνει τη σκηνή του Ηρωδείου στις 20 Σεπτεμβρίου για ένα αφιέρωμα στον μεγάλο συνθέτη Βασίλη Τσιτσάνη. Ο Βασίλης Παπακωσταντίνου εμφανίζεται στις 3 του μήνα στο Θέατρο Βράχων (κερδίστε προσκλήσεις εδώ), ενώ η Ελεωνόρα Ζουγανέλη «μετακομίζει» στο Βεάκειο (κερδίστε προσκλήσεις εδώ).

Εξαιρετικό ενδιαφέρον, τέλος, παρουσιάζουν και οι εκδηλώσεις στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αμαρουσίου, όπου θα δούμε μεταξύ άλλων τον Γιάννη Αγγελάκα (4/9), τον Τζίμη Πανούση (9/9), τον Κωστή Μαραβέγια (11/9) και τον Πάνο Μουζουράκη (21/9). Οι συναυλίες θα πραγματοποιηθούν στο Αμαλίειο Οικοτροφείο Θηλέων.

Άντε, καλό (μουσικό) φθινόπωρο να έχουμε!

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v