Το soundtrack του φετινού καλοκαιριού

Όλες οι χορευτικές, ξένες και ελληνικές επιτυχίες του φετινού καλοκαιριού, με τις οποίες χορέψαμε και θα χορεύουμε στα beach bars μέχρι… να μπει ο χειμώνας.
Το soundtrack του φετινού καλοκαιριού
Καλοκαίρι χωρίς χορό δεν γίνεται. Και ο καλοκαιρινός χορός σημαίνει beach bar, σημαίνει κοκτέιλ στο χέρι, και φυσικά ολόφρεσκα τραγούδια, από εκείνα που πιθανότατα θα έχουμε ξεχάσει μέχρι να μπει ο Οκτώβριος. Αλλά τι σημασία έχει; Το μόνο που θέλουμε ως τότε είναι ευχάριστα beats, ελληνικά και ξένα, που θα δροσίσουν τις ζεστές νύχτες του καλοκαιριού. Παρακάτω συγκεντρώσαμε τις δημοφιλέστερες καλοκαιρινές επιτυχίες του 2013, ως ενθύμιο για τα beach parties που πέρασαν, αλλά και ως «οπλοστάσιο» για αυτά που έρχονται. Υπενθύμιση: Το καλοκαίρι δεν τελείωσε ακόμη, όσα «καλό χειμώνα» κι αν σας πουν οι καλοθελητές.

*The Sun – Alex Leon feat. Demy

Το πρώτο καλοκαιρινό hit που παίχτηκε στα ελληνικά ραδιόφωνα περιλάμβανε τους house ήχους του Alex Leon και την αιθέρια φωνή της ανερχόμενης ελληνίδας popstar Demy, σε ένα τραγούδι που μυρίζει άμμο και αντηλιακό.

*Σ’ αγαπάω – Τάμτα και Μηδενιστής

Μία από τις καλύτερες εμφανίσεις των φετινών Mad VMA πυροδότησε την επιτυχία του πιο ετερόκλητου ντουέτου του καλοκαιριού. Η fashion icon Τάμτα συναντά τις ρίμες του Μηδενιστή. Το αποτέλεσμα, στο παραπάνω video.

*Όλοι μαζί – Positive Sounderz

Ένα “all star” επιτελείο, ήτοι όλοι οι urban pop καλλιτέχνες που πρεσβεύουν την «θετική ενέργεια» γνωστής καμπάνιας, ένωσαν τις δυνάμεις τους για να κατακτήσουν τα beach bars. Στο τραγούδι συμμετέχουν οι Playmen, Μέλισσες, Demy, Stan, Vegas, Μηδενιστής, Alex Leon.

*Ραντεβού στην παραλία – Ελένη Φουρέιρα

Η Ελένη Φουρέιρα, πιο σέξι από ποτέ, περιγράφει τον καύσωνα και τις παρενέργειές του με τον πιο απολαυστικό τρόπο στο dance hit που έκανε τους 40 βαθμούς του θερμομέτρου λίγο πιο υποφερτούς.

*Sweetest love – Ελένη Φουρέιρα

Η Ελένη Φουρέιρα ξαναχτυπά, αυτή τη φορά με αγγλόφωνο single και πολλές… μπουρμπουλήθρες.

*Μπορεί να βγω – Αντώνης Ρέμος feat. Μάνος Πυροβολάκης

Να που οι παραδοσιακοί ήχοι ξαναγυρνούν στην μόδα. Αρκετά χρόνια μετά την επιτυχία «Στης εκκλησιάς την πόρτα», ο Μάνος Πυροβολάκης επιστρέφει στα καλοκαιρινά charts και συνεργάζεται με τον Αντώνη Ρέμο – ο οποίος παρεμπιπτόντως βραβεύθηκε φέτος ως τραγουδιστής της χρονιάς στα Mad VMA. Οι δυο τους, μας προσκαλούν με την κρητική τους λύρα… να βγούμε.

*People (feel the love) – OtherView & Chris Willis

Το ελληνικό dance σχήμα μετά την αποχώρηση της βασικής ερμηνεύτριάς του, στρέφεται στο εξωτερικό και καταφέρνει να εξασφαλίσει τα φωνητικά του γνωστού από τις συνεργασίες του με τον David Guetta, Chris Willis, σε ένα ιδιαίτερα ανεβαστικό αποτέλεσμα.

*Get lucky – Daft Punk

Είναι χωρίς αμφιβολία το πιο πολυδιασκευασμένο τραγούδι του καλοκαιριού – και όχι μόνο: Τα πιο έγκριτα μουσικά έντυπα του κόσμου έχρισαν το comeback single των Daft Punk «τραγούδι της χρονιάς». Ίσως γιατί αποτελεί την πιο απλή, κολλητική μελωδία που ακούσαμε τον τελευταίο καιρό.

*Love me again – John Newman

Η βρετανική ποπ σκηνή βρήκε το νέο της «καμάρι» φέτος το καλοκαίρι: Ο 23χρονος Newman με την περίεργη χροιά και την χιπστερική σκηνική παρουσία έφτασε στην κορυφή των charts τον Ιούλιο και μας χάρισε το παραπάνω κολλητικό κομμάτι.

*Wake me up – Avicii

Ο Avicii δεν σταμάτησε ακόμη και στο καταχείμωνο να παράγει καλοκαιρινούς ήχους, από αυτούς τους «παλιομοδίτικα» ηλεκτρονικούς που μας συνήθισε τον τελευταίο χρόνο. Σιγά μην έχανε την ευκαιρία να κυκλοφορήσει φρέσκο υλικό τώρα, που η εποχή το απαιτεί. Το Wake me up θυσιάζει λίγο από το dance στοιχεία για χάρη της ακόμη πιο καλοκαιρινής κιθάρας, που παραπέμπει περισσότερο σε ευρωπαϊκή, κοσμοπολίτικη country, παρά την σκανδιναβική καταγωγή του «τρίτου καλύτερου DJ στον κόσμο».

*Applause – Lady Gaga

Προσθήκη της τελευταίας στιγμής, η γυναίκα που ανανέωσε την παγκόσμια pop σκηνή με την αβανγκάρντ ιδιοσυγκρασία της, επέστρεψε με νέο single και video clip στην καρδιά του Αυγούστου. Το «Χειροκρότημά» της έχει προκαλέσει πολλά σχόλια, θετικά και αρνητικά – ακούστε και δείτε το κι εσείς παραπάνω και πείτε μας τη γνώμη σας.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v