Ο Γιώργος Νταλάρας και η Γλυκερία μαζί στη σκηνή

Ο Γιώργος Νταλάρας και η Γλυκεριά συναντιούνται ζωντανά για ένα αφιέρωμα στον Απόστολο Καλδάρα. Μάθετε περισσότερα και κερδίστε προσκλήσεις.
Ο Γιώργος Νταλάρας και η Γλυκερία μαζί στη σκηνή
Μετά την μεγάλη επιτυχία των παραστάσεων τους τον Απρίλιο στο «Θέατρον» του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», ο Γιώργος Νταλάρας και η Γλυκερία συναντιούνται ξανά επί σκηνής και ενώνουν τις φωνές τους σε ένα αφιέρωμα στον μεγάλο έλληνα συνθέτη Απόστολο Καλδάρα σε μια σειρά συναυλιών σε πόλεις της Ελλάδας αρχής γενομένης από την Αθήνα, στο Κατράκειο Θέατρο στη Νίκαια το Σάββατο 29 Ιουνίου. Στο αφιέρωμα θα ερμηνεύουν τα έργα «Μικρά Ασία» σε στίχους Πυθαγόρα και «Βυζαντινός Εσπερινός» σε στίχους του Λευτέρη Παπαδόπουλου, καθώς και μια επιλογή από τα αθάνατα, λαϊκά τραγούδια του συνθέτη.

Πρόκειται για συναυλίες-«ταξίδια» στην Μικρά Ασία σε μουσική Απόστολου Καλδάρα και στίχους Πυθαγόρα, ένα ολοκληρωμένο μουσικό έργο το οποίο μεταφέρει αριστουργηματικά, μνήμες, εικόνες και ήχους από τα τραγικά γεγονότα της Μικρασιατικής Καταστροφής, των αλησμόνητων πατρίδων, της προσφυγιάς, αλλά και τραγούδια λαϊκά του συνθέτη, βασισμένα στην παράδοση, τραγούδια της μνήμης, της χαράς και του πόνου.

Συναυλίες - περιπλανήσεις στο λαϊκό τραγούδι, στη ζωή των τόπων και των ανθρώπων μέσα από τους στίχους του Λευτέρη Παπαδόπουλου, της Ευτυχίας Παπαγιαννοπούλου και τόσων άλλων. «Η Σμύρνη Μάνα Καίγεται», «Μεσ’ του Βοσπόρου τα Στενά», «Καμπάνα του Εσπερινού», «Βάρα Νταγιερέ», «Το Κορδελιό», «Γιορτή Ζεϊμπέκηδων», αλλά και τα μεγάλα λαϊκά «Νύχτωσε χωρίς φεγγάρι», «Ένα τραγούδι απ’ τα’ Αλγέρι», «Αχ ο μπαγλαμάς», «Η Φαντασία», «Μην Κάνεις Όνειρα Τρελά», «Όποια και να ‘σαι», «Ας παν στην ευχή τα παλιά» και πολλά άλλα.

Ο Γιώργος Νταλάρας, που έχει γαλουχηθεί με την πνευματικότητα και τον συναισθηματισμό της αυθεντικής μικρασιάτικης παράδοσης και δημιουργίας και η Γλυκερία, που έχει ιδιαίτερα αγαπήσει και υποστηρίξει με τη φωνή της τα τραγούδια αυτά, συναντιούνται σ’ αυτό το αφιέρωμα στον Απόστολο Καλδάρα και με την αγάπη και την εμπειρία τους ζωντανεύουν τα μεγάλα τραγούδια του συνθέτη.

Τους συνοδεύουν επί σκηνής 12 εξαιρετικοί σολίστες μουσικοί:
Νίκος Ζέρβας-πλήκτρα, Τάκης Μπουρμάς-μπάσο, Χρήστος Ζέρβας και Κωνσταντίνος Φωτιάδης κιθάρα, Ανδρέας Κατσιγιάννης σαντούρι, Ντάσσο Κούρτι ακορντεόν, Αντώνης Καλιούρης - πνευστά, Νίκος Καραντζάς - κρουστά, Γρηγόρης Συντρίδης τύμπανα.
Μπουζούκι: Γιώργος Μάτσικας και Γιώργος Ρόκας.
Βιολί: Λευτέρης Ζέρβας, Δημήτρης Τσιβγούλης.

Οι ενορχηστρώσεις είναι του Γιώργου Νταλάρα με την επιμέλεια του Γιώργου Παπαχριστούδη.

Ο σχεδιασμός του ήχου είναι του Παντελή Γιατζιτζόγλου και του Αντώνη Ζαχόπουλου. Οι φωτισμοί είναι του Γιάννη Μανιατάκου.

Ακολουθεί το πρόγραμμα των συναυλιών το οποίο και θα ανανεωθεί σύντομα:
Σάββατο 29 Ιουνίου - ΝΙΚΑΙΑ -ΚΑΤΡΑΚΕΙΟ ΘΕΑΤΡΟ
Κυριακή 7 Ιουλίου – ΔΙΟΝ, Φεστιβάλ Ολύμπου - ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΔΙΟΥ
Τρίτη 9 Ιουλίου - ΒΟΛΟΣ - ΘΕΡΙΝΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ "ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ"
Τετάρτη 10 Ιουλίου - ΛΑΡΙΣΑ - ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ ΑΛΚΑΖΑΡ
Παρασκευή 12 Ιουλίου - ΓΙΑΝΝΕΝΑ - ΘΕΑΤΡΟ Ε.Η.Μ. - ΦΡΟΝΤΖΟΥ
Πέμπτη 18 Ιουλίου - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΘΕΑΤΡΟ ΔΑΣΟΥΣ
Σάββατο 20 Ιουλίου - ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ - ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ “ΦΩΤΗΣ ΚΟΣΜΑΣ”
Κυριακή 21 Ιουλίου - ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ - ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΝΕΩΝ ΜΟΥΔΑΝΙΩΝ – ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΘΑΛΑΣΣΑΣ 2013
Τρίτη 23 Ιουλίου - ΣΕΡΡΕΣ - ΑΝΟΙΧΤΟ ΘΕΑΤΡΟ Τ.Ε.Ι.
Τετάρτη 24 Ιουλίου - ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΦΙΛΙΠΠΩΝ ΚΑΙ ΘΑΣΟΥ - ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΦΙΛΙΠΠΩΝ

ΣΗΜΕΙΑ ΠΡΟΠΩΛΗΣΗΣ:
www.viva.gr  
Δημαρχείο Νίκαιας, Παναγή Τσαλδάρη 10, 210 4278289 (8-3)
Δημαρχείο Ρέντη, Μπιχάκη 8 (ίδιο τηλ. και ωράριο)
θέατρο ΖΙΝΑ, Αλεξάνδρας 74, 210-6424414 και 210-6424424

ΤΙΜΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ: 15 ευρώ
ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ: 21:30

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v