Ανοιξιάτικες μουσικές τον Μάιο στην Αυλαία

Μουσικο θεατρικές παραστάσεις, αγαπημένοι Έλληνες καλλιτέχνες και μουσικά σχήματα, «θηλυκά» ντουέτα και μουσικές του κόσμου μας κρατούν ανοιξιάτικη συντροφιά αυτόν τον μήνα στην μουσική σκηνή Αυλαία. Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα.
Ανοιξιάτικες μουσικές τον Μάιο στην Αυλαία
Πλούσιο για ακόμα έναν μήνα το πρόγραμμα της Μουσικής Σκηνής Αυλαία στο Βοτανικό (Αγ. Όρους 15 (και Κωνσταντινουπόλεως 115), γεμάτο μουσικές από αγαπημένους Έλληνες καλλιτέχνες και σχήματα, αλλά και βραδιές με flamenco. Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα παρακάτω.

Μινοροματζόρο και Πράσσειν Άλογα
Ένα θεατρικό έργο του Βασίλη Παπαγεωργίου σε σκηνοθεσία Ελένης Κωνσταντίνου
Τρίτες 1, 8, 15 & 22/5/2012

Σε μαγικές βραδιές συναντιούνται θεατρίνοι, μουσικοί και χορευτές, αλήτες και πριγκίπισσες και στήνουν, παρέα μ’ εσάς, ένα γλέντι όπως εκείνα τα παλιά...για τέσσερις Τρίτες στη μουσική σκηνή Αυλαία. Ξεκινούν την 1η Μάη προσαρμόζοντας το μουσικό τους πρόγραμμα στην ημέρα της εργατικής Πρωτομαγιάς.

Λίγα λόγια για το έργο:
Δυο παραμυθένια πλάσματα διαφορετικής ηλικίας, δυο φιλαράκια ξαναθυμίζουν σε όλους μας το νόημα της ζωής. Μια νέα κοπέλα επιμένει, σαν παιδί, να μάθει την τέχνη του θεάτρου κοντά σ’ ένα παλιό θεατρίνο που αποφάσισε πριν από χρόνια να παρατήσει τα μεγάλα θέατρα, τη δόξα και το χρήμα και να κλειστεί σε μια παράγκα με άλλους πλανόδιους καλλιτέχνες του δρόμου. Σκοπός τους ήταν να ετοιμάσουν μια πολιτισμική εκστρατεία και να κάνουν σιγά σιγά τον κόσμο πιο όμορφο! Το σχέδιο όμως απέτυχε κι ο ήρωας έμεινε μόνος να τα βάζει με όλους εκείνους που πρόδωσαν τα ίδια τους τα όνειρα, που συμβιβάστηκαν, βολεύτηκαν και που τώρα χαρακτηρίζουν την προηγούμενη κατάστασή τους ως «περιθώριο».

Η μόνη τέχνη που καταφέρνει τελικά να μάθει η μικρή είναι αυτή της Ελευθερίας, ακούγοντας το δάσκαλό της να φωνάζει συνεχώς πως «το πρόβατο που φεύγει απ’ το κοπάδι, δεν το τρώει πάντα ο λύκος»...

Ώρα έναρξης 21.15
Τιμή εισιτηρίου 10 € (με κρασί / μπίρα)

Βίκυ Καρατζόγλου


Αλλιώς;
Πώς αλλιώς;
Αν γινόταν «αλλιώς» δεν θα το είχα κάνει 13 χρόνια τώρα;
Αν μπορούσα «αλλιώς» δεν θα το είχα τραγουδήσει;
Υπάρχει ένα μέρος...
...που όλα μας τα όνειρα γίνονται πραγματικότητα.
...που όσοι αγαπάμε είναι πάντα δίπλα μας.
Όλα αυτά που θέλω τόσα χρόνια να πω, όπως θέλω να τα πω και να τα μοιραστώ μαζί σας.
Την Τεταρτη 2 Μαΐου, στην Αυλαία, στις 22.00.

Δύναμη, κουράγιο και έμπνευση θα μου δίνουν επί σκηνής οι:
Θάνος Μιχαηλίδης: τύμπανα
Θοδωρής Οικονόμου: πιάνο
Μιχάλης Πορφύρης: ηλεκτρικό τσέλο
Δημήτρης Χουντής: πνευστά

Ώρα έναρξης 22.00
Τιμή εισιτηρίου 13 € (με κρασί / μπίρα)

Haig Yazdjian
Πέμπτες 3, 10 & 17/5/2012



Αρμένιος στην καταγωγή, γεννημένος και μεγαλωμένος στη Συρία ο Haig Yazdjian ζει και εργάζεται στην Ελλάδα από το 1980. Στην Ελλάδα ανακάλυψε τη μαγεία της ανατολίτικης μουσικής, αλλά και το όργανο με το οποίο εκφράζεται δημιουργικά, το ούτι. Η δεξιοτεχνία του στο ούτι αλλά και η ιδιαίτερη αισθαντικότητα της φωνής του τον καθιέρωσαν γρήγορα ως μία από τις σημαντικότερες προσωπικότητες της ελληνικής jazz world σκηνής. Τις Πέμπτες του Μάη στην Αυλαία, ο Haig Yazdjian θα ερμηνεύει μερικές από τις πιο γνωστές του συνθέσεις, αναμιγνύοντας με αυτές ποικίλα στοιχεία των παραδοσιακών μουσικών της ανατολικής Μεσογείου.

Μαζί του οι:
Νίκος Σιδηροκαστρίτης στα τύμπανα
Γιάννης Κιριμκιρίδης στα πλήκτρα
Πέτρος Βαρθακούρης στο μπάσο
Γιάννης Αναστασάκης στην ηλεκτρική κιθάρα

Ώρα έναρξης 22.00
Τιμή εισιτηρίου 10 €

Vassilikos live
Παρασκευή 4/5/2012



O Βασιλικός -συνθέτης, στιχουργός, και τραγουδιστής του συγκροτήματος Raining Pleasure- ερμηνεύει ζωντανά σε ένα one man show, την προσωπική του δουλειά με τίτλο «Vintage*»: ένα αριστουργηματικό μουσικό project με μοναδικές επανεκτελέσεις κλασικών αγαπημένων τραγουδιών της αγγλόφωνης μουσικής σκηνής περασμένων δεκαετιών.
Μετά την επιτυχημένη συνεργασία του με τη Δήμητρα Γαλάνη, ο Βασιλικός ξεκινά πάλι τις live εμφανίσεις, μόνο με μια κιθάρα, και ερμηνεύει με τη μοναδική φωνή του τα τραγούδια του χρυσού «Vintage*» όπως Famous Blue Raincoat, Across the Universe, Dream a Little dream, You are my destiny, αλλά και πολλά από τα αγαπημένα του κομμάτια που δε συμπεριλήφθηκαν στο CD.
Τη λίστα συμπληρώνουν συνθέσεις του ίδιου του Βασιλικού, κομμάτια που σημείωσαν πρωτοφανή επιτυχία για τα ελληνικά δεδομένα, από την πορεία των Raining Pleasure. Μια επιτυχημένη μουσική πρόταση που υπόσχεται vintage στροβιλισμούς με τις μελωδίες του χτες να ακούγονται πιο επίκαιρες από ποτέ...

Ώρα έναρξης 22.30
Τιμή εισιτηρίου 10 €

Μελίνα Κανά – Λιζέτα Καλημέρη
Σάββατο 5/5/2012



Η Μελίνα Κανά συναντά τη Λιζέτα Καλημέρη για τρεις μοναδικές παραστάσεις. Μαζί ετοιμάζουν ένα πρόγραμμα μελωδικό και χορταστικό που θα περιλαμβάνει τραγούδια από όλη την πορεία τους στο ελληνικό τραγούδι αλλά και διασκευές σε αγαπημένα τους κομμάτια.
Οι πάντα προσεκτικές επιλογές ως προς το ρεπερτόριό τους αποτελούν εγγύηση για μία ποιοτική παράσταση που θα αφήσει τα πιο όμορφα συναισθήματα. Τραγούδια όπως τα: Μεταξωτά, Βάλε Κρασί, Αερικό, Μιλώ για Σένα, Ήτανε Αέρας, Σαν Καταιγίδα, Σαλώμη, Πνοή του Ανέμου θα αναμιχθούν με παλιά αγαπημένα λαϊκά κομμάτια αλλά και με εκπλήξεις...
Οι δύο κυρίες θα μας μαγέψουν με τις μελωδίες και τις φωνές τους και θα μας εκπλήξουν με τον αυτοσχεδιασμό και το ταίριασμά τους.

Η μοναδική τους χημεία θα επιτρέψει στις χαρισματικές ερμηνεύτριες να προσαρμόσουν το ρεπερτόριό τους αντλώντας από τη διάθεση της στιγμής και τελικά να χαρίσουν σε όσους βρεθούν εκεί μία αξέχαστη, γεμάτη και απολαυστική βραδιά.
Σας περιμένουμε στην Αυλαία για τρεις βραδιές ακρόασης και συμμετοχής, με ένα δεμένο και πολύ αρμονικό μουσικό σχήμα που φυσικά έχει την ξεχωριστή πινελιά που του προσδίδουν οι δύο αυθεντικές ερμηνεύτριες, η Μελίνα Κανά και η Λιζέτα Καλημέρη.
Επί σκηνής θα τις συντροφεύσουν δύο κορυφαίοι μουσικοί: ο Νίκος Μέρμηγκας στο μπουζούκι και το λαούτο, και ο Βαγγέλης Κονταράτος στις κιθάρες.

Ώρα έναρξης 22.30
Τιμή εισιτηρίου 10 €

Rumb@tenas (ισπανόφωνη μουσική)
Τετάρτη 9/5/2012

Η συνάντηση στην Αθήνα του ισπανού μουσικού Ιωακίμ Σολέ και του Ανδρέα Μπουλασίκη και η ιδιαιτερότητα των μουσικών δρόμων του καθένα δημιούργησαν τους rumb@tenas.
Ο πρώτος ήρθε πριν δυο χρόνια από τη Βαρκελώνη με τις βαλίτσες γεμάτες μουσική, και ο δεύτερος πήγε στην Ανδαλουσία και επέστρεψε με τη δική του φλαμένκο κιθάρα.
Αργότερα, ο Γιάννης Παπαγιαννούλης με τους ρυθμούς του συμπλήρωσε το σχήμα.
Κόπλας, μπολέρος, κούμπιας, κουβανέζικα και festivas ρούμπας είναι το ισπανικό-λατινοαμερικανικό ρεπερτόριο των τραγουδιών και ρυθμών τους.

Ώρα έναρξης 22.00
Τιμή εισιτηρίου 10 €

Koza Mostra
Παρασκευή 11/5/2012



Ο Ηλίας Κόζας δε χρειάζεται συστάσεις. Βασικός τραγουδιστής των Cabaret Balkan, στην πιο «ένδοξη» περίοδό τους και φύσει ανήσυχο πνεύμα, δε θα μπορούσε παρά να αναζητήσει ένα πιο προσωπικό όχημα έκφρασης: και το όνομα αυτού Koza Mostra.
Παρέα με μερικούς από τους σημαντικότερους μουσικούς της νέας γενιάς -ανάμεσά τους ο ντράμερ του Cayetano, Αλέξης Αρχοντής, αλλά και ο βασικός ακορντεονίστας των Los Mujeros, Χρήστος Καλαϊτζόπουλος- επιστρέφουν με ένα σχήμα που από τις πρώτες του εμφανίσεις έχει χαρακτηριστεί συγκλονιστικό (ακόμη και από τους Hooverphonic!).
Ska, Balkan, rock, punk, indie ακόμη και ρεμπέτικα του μεσοπολέμου, πλέκονται μεταξύ τους μοναδικά από μία μπάντα που δεν απέχει πολύ από το να χαρακτηριστεί κορυφαία.

Ηλίας Κόζας: τραγούδι (x-Cabaret Balkan)
Αλέξης Άρχοντης: ντραμς (Cayetano Band)
Χρήστος Καλαϊτζόπουλος: ακορντεόν (Los Mujeros)
Στέλιος Σιώμος: κιθάρα
Δημήτρης Χριστόνης: μπάσο

Ώρα έναρξης 22.30
Τιμή εισιτηρίου 10 €

Θεοδοσία Τσάτσου
Σάββατα 12 και 19 Μάη



«Είμαστε παιδιά της φύσης και της μουσικής, και κατ' επέκταση, της αγάπης...»
Η Θεοδοσία Τσάτσου είναι ροκ και είναι εδώ. Δύο χρόνια μετά την τελευταία της δισκογραφική δουλειά, η Θεοδοσία ανεβαίνει στη σκηνή με τη Babalou, προσφέροντας μια παράσταση που αναμιγνύει ένα πλήθος ήχων οι οποίοι μας ταξιδεύουν χωροχρονικά μέσα από τη blues, funky, soul, jazz και κυρίως τη ροκ μουσική.

Η Babalou ανεβαίνει στη μουσική σκηνή Αυλαία, ερμηνεύοντας τραγούδια από το τελευταίο της άλμπουμ «Αγαπήσου», παλιότερες επιτυχίες της, τραγούδια από τις συνεργασίες της, και επιλεγμένες διασκευές από το χώρο της ξένης και ελληνικής μουσικής.
Μας καλεί λοιπόν σε ένα ταξίδι στο χωροχρόνο της μουσικής για να ταξιδέψουμε στο τραγούδι της ψυχής μας σε ένα peak!

Ώρα έναρξης 22.30
Τιμή εισιτηρίου 10 €

Γιάννης Καπετανάκης
23/5/2012

Ο Γιάννης Καπετανάκης με τη λύρα του παρουσιάζει κομμάτια από τον πρώτο του δίσκο «Πίσω από τον Καθρέφτη» -που κυκλοφόρησε πρόσφατα- καθώς και κρητικά τραγούδια, συνδυάζοντας τον παραδοσιακό με τον ηλεκτρικό ήχο.

Μαζί του θα είναι οι:
Σωτήρης Καστάνης: Ηλεκτρική κιθάρα
Νίκος Βεννετάκης: Λαούτο
Θάνος Κολοκυθάς: Μπάσο
Θανάσης Αρχανιώτης: Τύμπανα
guest: Θοδωρής Κοτονιάς (Μακρινά Ξαδέρφια)
Ώρα έναρξης 22.00
Τιμή εισιτηρίου 5 € 

ANEMA E CORE
Τραγούδια με άξονα τις μελωδίες και τους ρυθμούς της Μεσογείου 
24/5/2012

Η Ηλιάννα Αντωνίου στο τραγούδι παρέα με τη Βικτωρία Κυριακίδη (φλάουτο), το Θεόδωρο Λυκουρόπουλο (βιολί) και το Σάκη Νεγρίν (κιθάρα/ενορχηστρώσεις) παρουσιάζουν ένα μουσικό πρόγραμμα εμπνευσμένο από τις παραδόσεις των λαών της Μεσογείου.
Μέσα από πρωτότυπες ενορχηστρώσεις και ιδιαίτερες ερμηνείες, ζωντανεύουν ναπολιτάνικες καντσονέτες, ταραντέλες από την Κάτω Ιταλία και μελωδίες με επίκεντρο τη μαγεία της Κορσικής, τραγούδια από την Ισπανία και ερωτικές μπαλάντες της μακραίωνης σεφαραδίτικης παράδοσης, αλλά και φάδος και συγκινητικές σμυρναίικες και κυπριακές μελωδίες, καθώς και σύγχρονα τραγούδια του ελληνικού ρεπερτορίου με άξονα το ρυθμό της ταραντέλας και όχι μόνο.

Ένα άρωμα από τη μεγάλη αγκαλιά της Μεσογείου που επί αιώνες φιλοξενεί και αναπλάθει ένα πολύχρωμο μωσαϊκό αύρας και ήθους ζωής...

Ώρα έναρξης 22.00
Τιμή εισιτηρίου 10 € 

 
Βασίλης Βασιλάτος και οι Ιστορίες Για Κρουστά
25/5/2012

Ένα χρόνο μετά την πολυσυζητημένη εμφάνισή τους στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, ο πολύπειρος μουσικός Βασίλης Βασιλάτος και οι Ιστορίες Για Κρουστά επιστρέφουν στην αγαπημένη τους σκηνή, Αυλαία, για μια αξέχαστη συναυλία παρέα με το γνωστό τους κέφι και τη δυναμική τους διάθεση.
Ξεδιπλώνοντας το νήμα της ελληνικής παράδοσης σε διαρκή συνομιλία με τη βαλκανική, την έθνικ και τη τζαζ μουσική σκηνή, ο Βασίλης Βασιλάτος και οι Ιστορίες Για Κρουστά θα μας μεταφέρουν για μία ακόμη φορά στο μοναδικό τους μουσικό σύμπαν.

Ώρα έναρξης 22.30
Τιμή εισιτηρίου 10 € (με κρασί / μπίρα)
Για ανέργους είσοδος ελεύθερη με την επίδειξη της κάρτας

ΕΞΟΔΟΣ
Να ονειρεύομαι ή να συμβιβάζομαι;
Κυριακές από 29/4/2012

Μια θεατρική συναυλία για το χαµένο μεγαλείο μιας ολόκληρης γενιάς, από την Κυριακή 29 Απρίλη και κάθε Κυριακή, στη μουσική σκηνή Αυλαία.
Έξι ηθοποιοί και πέντε μουσικοί κάνουν την ίδια ερώτηση: Να συνεχίσω να ονειρεύοµαι στην Ελλάδα του 2012 ή να συμβιβαστώ;
Ένα πάρτι για τις ευτυχισμένες μέρες, μια συνάντηση µε το παρελθόν, και η επανάσταση του σήμερα συνθέτουν τα τρία κεφάλαια της παράστασης.
Ένα έργο που δημιούργησαν οι ηθοποιοί μέσα από μια διαδικασία
αυτοσχεδιασμών, συνεντεύξεων και ερευνών. Κείμενα και μουσική που σχολιάζουν την εποχή και όσα αλλάζουν γύρω µας καθημερινά.
Η θεατρική εταιρεία Έξις παρουσίασε τον Ιανουάριο του 2010, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, το έργο του Νίκυ Σίλβερ «Το Μπλε παλτό» (σκην. Αλέξανδρος Κοέν, Six D.O.G.S) και συμμετείχε την ίδια χρονιά στο Off Off του θεάτρου Επί Κολώνω, µε το έργο «Μαζί ή ιστορίες για σένα και για µένα» (σκην. Μάκης Κατσούλης), όπου βραβεύτηκε και επαναλήφθηκε το χειμώνα του 2011.

Ώρα έναρξης 21.00
Τιμή εισιτηρίου 12 € (µε ποτό)

Flamencο tablao

Μια βραδιά flamenco
Xορός: Δήμητρα Καραγιάννη
Κιθάρες: Roland Hoffmann / Γιώργος Καυγάς
Cajon: Γιάννης Παπαγιαννούλης
Τραγούδι: Υota "Baron"
Ώρα έναρξης 22.00
Τιμή εισιτηρίου 10 €
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v