Μάιος στο Half Note με… Μουσική Άνοιξη

Το Half Note Jazz Club φοράει τα ανοιξιάτικά του και υποδέχεται αυτόν τον Μάιο δεκατέσσερις ομάδες καλλιτεχνών, που θα αποδώσουν live όλο το φάσμα της μουσικής δημιουργικότητας. Δείτε τι θα ακούσουμε όλο τον υπόλοιπο μήνα στην σκηνή του.
Μάιος στο Half Note με… Μουσική Άνοιξη
Το Half Note Jazz Club φοράει τα ανοιξιάτικά του και υποδέχεται αυτόν τον Μάιο δεκατέσσερις ομάδες καλλιτεχνών, που θα αποδώσουν live όλο το φάσμα της μουσικής δημιουργικότητας. Δείτε τι θα ακούσουμε όλο τον υπόλοιπο μήνα στην σκηνή του.

Minor Keys (02/05)

Οι Minor keys και πάλι στο Half Note παρουσιάζουν fados, πρωτότυπες συνθέσεις και αγαπημένα τους κομμάτια σε δικές τους διασκευές βάζοντας τη δική τους πινελιά στα μουσικά δρώμενα της Αθήνας, επιλέγοντας να παρουσιάσουν τα συγκεκριμένα κομμάτια με σκοπό να προκαλέσουν στους ακροατές εναλλαγή συναισθημάτων και διάθεσης.
Αλέξανδρος Ναθαναήλ: πιάνο, τραγούδι, Κωνσταντίνα Πουτκάρη: τραγούδι, Σπύρος Νίκας: ακορντεόν, Γιάννης Πλαγιανάκος: κοντραμπάσο, Αντώνης Πρίφτης: κοθάρα, Άγγελος Κουσάκης: κρουστά
Έκτακτη συμμετοχή: Αντιγόνη Κυριακοπούλου: τραγούδι, Ντομένικα Μαντέλη: τραγούδι, Μαρία Μανουσάκη: βιολί

Vanila Swing (03/05)
Εάν θέλαμε να δώσουμε ένα νέο όνομα στο Rock & Roll, θα μπορούσαμε να το πούμε VanilaSwing. Oι VanilaSwing δημιουργήθηκαν τον Ιανουάριο 2011 στην Αθήνα και προσφέρουν ζωντανές παραστάσεις που φέρνουν το παρελθόν ξανά στο παρόν. Tα κομμάτια που ερμηνεύουν είναι ένα μείγμα από covers των Chordettes και των καλλιτεχνών της περιόδου, μαζί με remixes μεγάλων σημερινών επιτυχιών, όλα με το στυλ και την ατμόσφαιρα της μαγευτικής εποχής των 40's, 50's, 60's. Μετά τις πρόσφατες παραστάσεις στην Αθήνα, οι Vanila Swing είναι έτοιμοι να γοητεύσουν το ευρωπαϊκό κοινό στην μεγάλη σκηνή. Οι Vanila Swing εκπληρώνουν με επιτυχία όχι μόνο ένα μοναδικό ήχο αλλά προσφέρουν ένα ανυπέρβλητο θέαμα, συνοδεύοντας πραγματικές νύχτες απόλαυσης.

Kassetas - Spanos Group (04/05)

Οι Γιάννης Κασέτας - Γιώργος Σπανός συνεχίζουν τα live με αφορμή την κυκλοφορία του άλμπουμ τους Jungle of Illusions. Αυτή τη φορά με την σύμπραξη ενός σούπερ jazz γκρουπ - ειδικά για τη συγκεκριμένη βραδιά στο Half Note Jazz Club. Το άλμπουμ Jungle of Illusions περιέχει original συνθέσεις του Κασέτα και του Σπανού, αυτοσχεδιασμό στα πρότυπα της Avant-Garde των 60's, αλλά και ενδιαφέρουσες μίξεις μουσικών ειδών όπως τα κλασικά μπλουζ σε συνδυασμό με την free jazz και ανατολίτικες χροιές σε συνδυασμό με modal αρμονίες. Πάντοτε όμως, με μια προσωπική πινελιά που χαρακτηρίζει το γκρουπ.

Cinema Paradiso (05/05)
Οι Cinema Paradiso αποτελούν ένα νέο 9μελές μουσικό σχήμα, μια σύμπραξη φίλων που εμπεριέχει σχεδόν 3 γενιές, 8 μουσικούς + 1 γιατρό (για καλό και για κακό όπως λένε και οι ίδιοι). Στο πρώτο τους project, ιχνηλατούν προσωπικές μνήμες μέσα από την εμπειρία του σινεμά και σ’ αυτή την ιδιαίτερη περιπλάνησή τους συναντούν τις δικές μας μνήμες κι εμπειρίες με τρόπο άμεσο και βιωματικό. Η εκλεπτυσμένη αισθητική, η απουσία προφάσεων και οι μουσικές τους επιλογές θα γοητεύσουν πολλούς.

Χρήστος Κωνσταντόπουλος-''Rendez-Vous'' (09/05)

Ο αισθαντικός ερμηνευτής Χρήστος Κωνσταντόπουλος έχοντας μαζί του ένα ακορντεόν & μία κιθάρα, ξεκινάει το μουσικό του ταξίδι από τα υπόγεια Cabaret της Γαλλίας συναντώντας την Edith Piaf και τον Jacques Brel, περιπλέκει τα Αργεντίνικα Tangos του Astor Piazzolla με τη νοσταλγική εποχή του μεσοπολέμου αναζητώντας τον Αττίκ, το Σουγιούλ, την Δανάη και την Σοφία Βέμπο για να καταλήξει στην Ελλάδα του Μάνου Χατζιδάκι καθώς και άλλων αγαπημένων συνθετών. Η συνεργασία του με το Νότη Μαυρουδή του δίνει την ευκαιρία να παρουσιάσει επίσης κάποια από τα τραγούδια που ερμήνευσε στην τελευταία του δισκογραφική δουλειά με τίτλο ''Στου χρόνου τις καταπακτές''.

Tamuz & Anamateur “Special Tribute to Cole Porter” (10/05)
Η Tamuz κι ο Anamateur, αμφότεροι συνθέτες και ερμηνευτές, παρουσιάζουν ένα ειδικό αφιέρωμα στον αγαπημένο τους Cole Porter. Το ρεπερτόριο, εκτός από οικείες εμμονικές μελωδίες (“I concentrate on you”, “All of you”, “Night and day”), θα περιλαμβάνει και μερικές πιο άγνωστες (“Do I love you?”, “Be like the bluebird”). Mαζί τους, μια ονειρική ομάδα συνενόχων: Νάζος, Τριβόλης, Μπέλλος.

Maria-Christina – Electric Harp, Not Unplugged (11/05)

Ένα όργανο γνωστό για τον γλυκό και νανουριστικό του ήχο, η άρπα, μπαίνει στην πρίζα και μεταμορφώνεται. Ήχοι από Ελληνική παραδοσιακή μουσική, ρεμπέτικα, blues, jazz και reggae αναμιγνύονται με ηλεκτρονικά εφέ, κρουστούς ήχους, δοξάρι και ιστορίες εμπνευσμένες από μύθους και την καθημερινή της ζωή. Ένας πρωτότυπος κι ασυνήθιστος τρόπος παρουσίασης των δυνατοτήτων της άρπας. Στο δεύτερο μέρος η άρπα συνδιάζεται με ντραμς παίζοντας κομμάτια των Ray Charles, Nina Simone, Herbie Hancock κ.α.

Jazz On T.A.P, Παρουσίαση δίσκου (12/05)
Το μουσικό σχήμα "JAZZ ON T.A.P" ιδρύθηκε στην Αθήνα τον Σεπτέμβριο του 2008 από τους Νίκο Τερζάκη (κιθάρα), Χρήστο Ασωνίτη (ντραμς) και Γιάννη Παπαδόπουλο (κοντραμπάσσο). Παίζουν πρωτότυπες συνθέσεις προσπαθώντας παράλληλα να ερμηνεύσουν και γνωστά jazz standards με μία πιο φρέσκια και «ανοικτή» διάθεση. Το πρώτο τους ομώνυμο άλμπουμ περιέχει εννέα πρωτότυπες συνθέσεις και κυκλοφόρησε σε ανεξάρτητη παραγωγή τον Φεβρουάριο του 2012. Την παρουσίαση του δίσκου θα προλογίσουν ο πιανίστας Γιώργος Ψυχογιός και ο ραδιοφωνικός παραγωγός της ΕΡΑ Πανταζής Τσάρας (Kosmos 936, Τρίτο Πρόγραμμα).

Γιώργος Λιμάκης-Αστέρης Παπασταματάκης-Αλέξανδρος Δράκος Κτιστάκης-Γιώργος Γεωργιάδης (17/05)
O κιθαρίστας Γιώργος Λιμάκης παρουσιάζει την νέα του δουλειά με τίτλο "Never The Same". Ένα ατμοσφαιρικό jazz project, με έντονο το τροπικό στοιχείο κ ταυτόχρονα επηρεασμένο από άλλα είδη μουσικής όπως κλασική και ισπανική. Μαζί του στο Half Note oι Αστέρης Παπασταματάκης, Αλέξανδρος Δράκος Κτιστάκης, Γιώργος Γεωργιάδης και πολλοί καλεσμένοι.

Lefteris Christofis Trio (18/05)

Ο Λευτέρης Χριστοφής είναι “ένας από τους κορυφαίους κιθαρίστες της Ευρώπης κι ακόμα ανερχόμενος”. Έτσι τον χαρακτηρίζει η Benedetto Guitars Company στην ιστοσελίδα της. Συστήνεται από τον Pat Martino και παραχωρείται -endorsement- η κιθάρα Bravo Deluxe 40th Anniversary που φέρει το όνομα του. Πλέον συμπεριλαμβάνεται στην ομάδα των Benedetto Players οι οποίοι συμμετέχουν με σεμινάρια σε μερικές από τις πιο γνωστές μουσικές σχολές και δίνουν συναυλίες σε διεθνείς εκθέσεις και festivals. Το τελευταίο του άλμπουμ “Nous Icons” με τη συμμετοχή του Paul Wertico -ως ντράμερ και παραγωγού- εκδόθηκε από την Blue Note Records. Aπέσπασε σημαντικές κριτικές μεταξύ αυτών και του Joe Ferrari στο Jazz Improv που αναφέρει: “... γράφει υπέροχες συνθέσεις που προσδίδουν εικόνες από συναισθηματικά τοπία ... στην αρχή μου θύμισε Pat Metheny αλλά στη συνέχεια άρχισα ν' ακούω το “μοναδικό ήχο” του Λευτέρη Χριστοφή ...” Για μια βραδιά στο Half Note Jazz Club την Παρασκευή 18 Μαίου 2012, o Λευτέρης Χριστοφής κάνει το δικό του αφιέρωμα στην Κιθάρα . Παρουσιάζει τις κιθάρες που χρησιμοποιεί στη δισκογραφία και στις συναυλίες του, με συνθέσεις και ήχους μέσα από τη jazz και το fusion, τo blues και το rock, τη κλασσική και το flamenco. Ένα πραγματικά "ηχοχρωματικό πανδαιμόνιο" με τους Λευτέρη Χριστοφή στις κιθάρες και τα φωνητικά, Δημήτρη Οικονομάκη (Ομαδική Απόδραση) στο ηλεκτρικό και ακουστικό μπάσο και Τάσο Πέππα (Υπόγεια Ρεύματα) στα ντραμς.

Νεφελόπετρα (19/05)
Ξόρκια με ρόδι και μήλο που σε κυριεύουν μέσα στους Ασιατικούς καταρράκτες… Μουσικές διασκευές από soundtracks , musicals και gipsy jazz. Μια ομάδα από πολυδιάστατους μουσικούς σας προσκαλούν στη νέα μουσική παράσταση της Νεφελόπετρας. Η Νεφελόπετρα είναι ένα μουσικοχορευτικό σχήμα που συνδυάζει την ατμοσφαιρική πρωτότυπη μουσική με το gypsy jazz και, τραγούδια από παλιά αγαπημένα μιούζικαλ- όπως το chicago και το nine- σε διασκευές τους πάντα, συνοδευόμενα από video art που προβάλλονται παράλληλα. Ντυμένοι με αυτοσχέδια κατά βάση κουστούμια και μακιγιάζ εμπνευσμένα από σκοτεινά παραμύθια και μαγικά πλάσματα μας ταξιδεύουν.

Happy Dog Project (23/05)

Οι Ηappy Dog Project δημιουργήθηκαν στην Αθήνα το 2000. Ξεκίνησαν επηρρεασμένοι από μουσικούς και συγκροτήματα όπως οι John Scofield, Beastie Boys, Medeski Martin & Wood, Bill Laswell, James Brown, Έλληνες σολίστες της παραδοσιακής μουσικής (Πετρολουκάς Χαλκιάς), καλλιτέχνες του μεσογειακού/ανατολίτικου ήχου (Omar Faruk Tekbilek, Mercan Dede κά). Με τον καιρό και ύστερα από δεκάδες live, το συγκρότημα δημιούργησε το δικό του χαρμάνι ήχου που μπλέκει το funky/hip hop groove με τους jazz αυτοσχεδιασμούς, ηχοχρώματα από την ελληνική παράδοση και dub ατμόσφαιρες. Ανάμεσα στα ορχηστρικάfunky/jazz οι HDP διασκευάζουν κλασικά λαϊκά της δεκαετίας του '60,'70 και '80 (Μανώλης Αγγελόπουλος, Ρίτα Σακελλαρίου, Κατερίνα Στανίση, Στέλιος Καζαντζίδης κά) αλλά και κάποια κλασικά της jazz.

Βασίλης Γούζιος Quartet (24/05)
Το κουαρτέτο του ταλαντούχου σαξοφωνίστα Βασίλη Γούζιου πρωτοσχηματίστηκε το 2010. Έκτοτε, το γκρούπ είναι ενεργό διοργανώνοντας live σε σκηνές στην Αθήνα και επαρχία. Ο ήχος του κουαρτέτου παραπέμπει στις δεκαετίες του '40-'50, με κύριο ρεπερτόριο Bebop / mainstream, με αναφορές σε παγκοσμίου φήμης τζαζ συνθέτες, όπως τους Charlie Parker, Kenny Barron, Duke Ellington, Tadd Dameron, Sonny Rollins, Thelonious Monk, B.Srtayhorn . Η μουσική χημεία και ενέργεια του γκρουπ είναι μεταδοτική και μοναδική. Μια επίσκεψη σε μια μόνο εμφάνιση τους, αρκεί για να σβήσει κάθε αμφιβολία. Το κουαρτέτο του Βασίλη Γούζιου σας προσκαλεί να σας ταξιδέψει με όχημα την αστείρευτη ενέργεια του.

Yorgos Krommydas Modern Jazz Quartet (25/05)
Ο ταλαντούχος κιθαρίστας Γιώργος Κρομμύδας έχοντας ήδη στο ενεργητικό του συνεργασίες με σπουδαίους Έλληνες μουσικούς, ( Γιώργος Κοντραφούρης, Τάκης Πατερέλης, Δημήτρης Καλατζής, Εύη Σιαμαντά κ.α.), παρουσιάζει μέρος της επερχόμενης προσωπικής του δισκογραφικής δουλειάς, με το κουαρτέτο του, το οποίο αποτελείται από τρεις νέους εξαιρετικούς σολίστες της ελληνικής σκηνής. Έχοντας ένα ευρύ φάσμα μουσικών επιρροών, αλλά με σεβασμό στην παράδοση και τον ήχο κλασσικών jazz κιθαριστών, (Wes Montgomery, Joe Pass, Grant Green), αναμειγνύει ηχοχρώματα και μουσικές ιδέες, που φλερτάρουν από τη σύγχρονη jazz, (Jonathan Kreisberg, Kurt Rosenwinkel, Tigran Hamasyan), έως το rock, το alternative και το heavy metal. Το κουαρτέτο θα παρουσιάσει επίσης, με μια διαφορετική προσέγγιση, κομμάτια από τον πρώτο δίσκο του κιθαρίστα, με τίτλο JAZZIUM.

Info:
HALF NOTE JAZZ CLUB, Tριβωνιανού 17, Μετς
Πληροφορίες-Κρατήσεις 210 9213310
www.halfnote.gr
ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ (χωρίς ποτό) : 15€, φοιτητικό 10€
Ώρα έναρξης παραστάσεων: 22:30
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v