Μάρτιος στην Αυλαία: Παλιές και νέες μουσικές αξίες

O Βαγγέλης Γερμανός, η Μαρία Κώττη, η Ελένη Τσαλιγοπούλου και πολλοί ακόμα Έλληνες καλλιτέχνες γεμίζουν μουσικά τον Μάρτιό μας στην σκηνή της Αυλαίας. Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα.
Μάρτιος στην Αυλαία: Παλιές και νέες μουσικές αξίες
Μουσικά και σκηνικά ταξίδια μας επιφυλάσσει και για τον επόμενο μήνα η Μουσική Σκηνή Αυλαία, φιλοξενώντας αγαπημένους καλλιτέχνες του εγχώριου πενταγράμμου. Η Μαρία Κώττη, η Ελένη Τσαλιγοπούλου, ο Haig Yazdjian και ο Βαγγέλης Γερμανός είναι μερικοί μόνο από αυτούς. Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα του Μαρτίου παρακάτω.

Ατραπός

Το μουσικό σχήμα Ατραπός παρουσιάζει μέρος της δισκογραφικής δουλειάς του Θ. Κουέλη «Αγνάντεμα», καθώς και τις ακυκλοφόρητες δημιουργίες του Γ. Βενιζέλου, στις 19/3/2012 στην Αυλαία. Δεν θα λείψουν και διασκευές γνωστών τραγουδιών του ελληνικού ρεπερτορίου.

Το μουσικό σχήμα Ατραπός αποτελούν οι:
Θεόδωρος Κουέλης: κοντραμπάσο, κιθάρα
Γιάννης Βενιζέλος: κιθάρα
Μάνος Μαρμαρινός: τραγούδι
Ζωή Βεργάκη: τραγούδι

Ώρα έναρξης 22.00
Τιμή εισιτηρίου 10 €

Μαρία Κώττη
Τρίτες 13, 20 & 27 Μάρτη

«Mέσα απ’ τα εμπόδια περνάμε κάθε μέρα, κι οι φωνές μας φτάνουν πιο μακριά απ’ όσο φανταζόμαστε. Τ’ ακροδάχτυλα ακουμπούν το άπειρο κι η φαντασία μεταμορφώνει τα πάντα μαζί με την αδερφή της, την έμπνευση. Είναι κάτι που ερωτεύεται τα μάτια μας και τις σκόρπιες αλήθειες που τόσο αγαπήσαμε. Και για όσα ξεθωριάζουν πια, καλώς τα ζήσαμε, σ’ ένα παιδάκι τα χαρίσαμε...».

Η Μαρία Κώτη μεγαλώνοντας νιώθει πιο παιδί από ποτέ, κι ίσως αυτό να οφείλεται σε μια προίκα αλλιώτικη, τον ιδιαίτερο προσωπικό της τρόπο να εκφράζεται μέσα απ’ το τραγούδι και να επικοινωνεί με τον παράξενο κόσμο των «μεγάλων»...
Μαζί της συμπράττουν οι: Δημήτρης Κουκουλιτάκης (κιθάρες flamenco), Έκτορας Κυριάκου (λαούτο, μαντολίνο, φωνή, παρατηρήσεις...), Αντρέας Αρβανίτης (λύρα κρητική, λύρα πολίτικη, πιάνο, κιθάρα, ζεν), Αλέξης Νόνης (κρουστά) και Γιώργος Βεντουρής (μπάσο) σε μια μουσική παράσταση που παντρεύει τα τραγούδια των Χαΐνηδων με το Federico Garcia Lorca και το Χατζιδάκη, τον Παπαδιαμάντη με το Ρεμπώ και το «motherless child»,
τη Mercedes Sosa με τη Βραζιλιάνα Marisa Monte και την πληθωρική Shakira,
τον Αττίκ με τη Δανάη,
τη Marriane Faithfull με την Τracy Chapman,
το Flamenco μ’ ένα αφγανικό ερωτικό,
τον Κλάδο, το Σκορδαλό και τα ριζίτικα μ’ ένα καθιστικό απ’ τη Βουλγαρία,
το Νίκο Ξυλούρη με τον Άσιμο
και άλλα αγαπημένα.

Μια μουσική παράσταση με βασικές αρχές την ελευθερία της έκφρασης, τον άφθαρτο έρωτα, την παιδική περιέργεια και έκπληξη, και την αναρχία…

Ώρα έναρξης 22.00
Τιμή εισιτηρίου 15 € (με ποτό)

Haig Yazdjian
Τετάρτες από 14/3/2012

Αρμένιος στην καταγωγή, γεννημένος και μεγαλωμένος στη Συρία ο Haig Yazdjian ζει και εργάζεται στην Ελλάδα από το 1980. Στην Ελλάδα ανακάλυψε τη μαγεία της ανατολίτικης μουσικής, αλλά και το όργανο με το οποίο εκφράζεται δημιουργικά, το ούτι. Η δεξιοτεχνία του στο ούτι αλλά και η ιδιαίτερη αισθαντικότητα της φωνής του τον καθιέρωσαν γρήγορα ως μία από τις σημαντικότερες προσωπικότητες της ελληνικής jazz world σκηνής.
Τις Τετάρτες 14, 21 και 28 του Μάρτη στην Αυλαία, ο Haig Yazdjian θα ερμηνεύει μερικές από τις πιο γνωστές του συνθέσεις, αναμιγνύοντας με αυτές ποικίλα στοιχεία των παραδοσιακών μουσικών της ανατολικής Μεσογείου.

Μαζί του οι:
Νίκος Σιδηροκαστρίτης στα τύμπανα
Γιάννης Κιριμκιρίδης στα πλήκτρα
Πέτρος Βαρθακούρης στο μπάσο

Ώρα έναρξης 22.00
Τιμή εισιτηρίου 15 € (με ποτό)

Βαγγέλης Γερμανός

Ο Βαγγέλης Γερμανός ανεβαίνει στη σκηνή της Αυλαίας με καινούργια τραγούδια και όλα τα παλιά που αγαπήσαμε: Μπανιέρα, Κηπουρός, Βραχυκύκλωμα, Απόκληρος κ.ά.
Με φρέσκο ήχο: ηλεκτρική κιθάρα, όρθιο μπάσο, hammond και drums, ο αγαπημένος τραγουδοποιός έρχεται με διάθεση να μας απογειώσει!

Η νέα ακυκλοφόρητη ακόμη δουλειά του έχει τίτλο «Ζήσε αργά»...
«Η ζωή, φίλε, είναι το μεγαλύτερο δώρο. Γι’ αυτό ζήσε αργά για να την απολαύσεις»...
Τα υπόλοιπα, στη σκηνή της Αυλαίας κάθε Πέμπτη από 8/3/2012.

Βαγγέλης Γερμανός: ηλεκτρική κιθάρα, τραγούδι
Παναγιώτης Τσίγκος: πιάνο, hammond
Αντώνης Αρβανίτης: όρθιο και ηλεκτρικό μπάσο
Ηλίας Δουμάνης: drums

Ώρα έναρξης 22.00
Τιμή εισιτηρίου 15 € (με ποτό)

Δημήτρης Ζερβουδάκης
Παρασκευές από 2/3/2012

Ένας βιωματικός Έλληνας τραγουδοποιός από τη Θεσσαλονίκη, κατ’ εξοχήν συναυλιακός, καταθέτει μια ζωντανή πολυμορφία ήχων και χρωμάτων -με τη μουσική και τα τραγούδια του- μα και μια ζωντανή στάση και θέση για την ίδια τη ζωή τελικά, μέσα από αυτά.
Έχοντας μαζί του μια σταθερή ομάδα φίλων μουσικών, διεγείρει το συναίσθημα και την επικοινωνία με τραγούδια πού αγαπήθηκαν μέσα στα χρόνια. Ο έρωτας εναλλάσσεται με την αμφισβήτηση, η λύπη με τη χαρά, το ταξίδι με τον προορισμό: Γράμμα σε έναν ποιητή, Πλατεία Ναβαρίνου, Νεράιδες, Αμερικάνος, Θεωρία και πράξη, Σεντόνια δίχτυα, Βαριά ποτά, Σκέφτομαι να αλλάξω συμπεριφορά, Όχι και να κλαίμε, Άνοιξη, Τα ανείπωτα, Πώς να αναπνεύσω, Λήθη κ.ά.

Η διάρκεια της συναυλίας αγγίζει τις τρεις ώρες. Περιλαμβάνει τραγούδια από το σύνολο των δέκα δισκογραφικών έργων (περίοδος 1985-2009) του Δημήτρη Ζερβουδάκη από την αρχή της πορείας του μέχρι και σήμερα.

Μαζί του η νέα ταλαντούχος δημιουργός και ερμηνεύτρια Σοφία Γεωργαντζή.
Το μουσικό σχήμα ελίσσεται εύκολα και αβίαστα από τον ακουστικό, χαμηλών τόνων ήχο, σε εκείνον της έξαρσης του ηλεκτρισμού και του ρυθμού. Από την Ανατολή στη Δύση, με τελικό προορισμό και αφετηρία ταυτόχρονα, την Ελλάδα!

Ώρα έναρξης 22.30
Τιμή εισιτηρίου 10 €

Ελένη Τσαλιγοπούλου

Με καινούργια τραγούδια, αλλά και τις μεγάλες επιτυχίες της καριέρας της στις αποσκευές της, η Ελένη Τσαλιγοπούλου δίνει το πρώτο της ραντεβού για την καινούργια χρονιά στη μουσική σκηνή Αυλαία.

Σε αυτές τις εμφανίσεις η Ελένη Τσαλιγοπούλου παρουσιάζει τα τραγούδια του cd «Tα-ρι-ρα», της πρώτης συνθετικής της προσπάθειας, πλαισιώνοντάς τα με δυνατές στιγμές από το προσωπικό της ρεπερτόριο σε νέες ανανεωτικές εκτελέσεις που δημιουργούν μια σπουδαία παράσταση.

Έχοντας καθιερωθεί ως μια σημαντική ερμηνεύτρια με πολύ δυνατές ερμηνείες και ρεπερτόριο που περιλαμβάνει από παραδοσιακά και λαϊκά μέχρι σύγχρονα pop τραγούδια, η Ελένη Τσαλιγοπούλου καταφέρνει να παρασύρει με χάρη και ευκολία τους ακροατές από το ένα είδος στο άλλο, κάτω από ένα κοινό ενορχηστρωτικό δρόμο και μέσα από την παθιασμένη ερμηνεία της.

Μαζί της παίζουν οι:
Σπύρος Χατζηκωνσταντίνου: κιθάρες
Βαγγέλης Καλαμάρας: τύμπανα
Άριστείδης Χατζησταύρου: κιθάρες
Χάρης Κελλάρης: μπάσο

Ώρα έναρξης 22.30
Τιμή εισιτηρίου 10 €

Έξοδος
Μια θεατρική συναυλία για το χαµένο μεγαλείο μιας ολόκληρης γενιάς, από την Κυριακή 18 Μαρτίου και κάθε Κυριακή, στη μουσική σκηνή Αυλαία. Έξι ηθοποιοί και πέντε μουσικοί κάνουν την ίδια ερώτηση: Να συνεχίσω να ονειρεύοµαι στην Ελλάδα του 2012 ή να συμβιβαστώ;

Ένα πάρτι για τις ευτυχισμένες μέρες, μια συνάντηση µε το παρελθόν, και η επανάσταση του σήμερα συνθέτουν τα τρία κεφάλαια της παράστασης.
Ένα έργο που δημιούργησαν οι ηθοποιοί μέσα από μια διαδικασία
αυτοσχεδιασμών, συνεντεύξεων και ερευνών. Κείμενα και μουσική που σχολιάζουν την εποχή και όσα αλλάζουν γύρω µας καθημερινά.
Η θεατρική εταιρεία Έξις παρουσίασε τον Ιανουάριο του 2010, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, το έργο του Νίκυ Σίλβερ «Το Μπλε παλτό» (σκην. Αλέξανδρος Κοέν, Six D.O.G.S) και συμμετείχε την ίδια χρονιά στο Off Off του θεάτρου Επί Κολώνω, µε το έργο «Μαζί ή ιστορίες για σένα και για µένα» (σκην. Μάκης Κατσούλης), όπου βραβεύτηκε και επαναλήφθηκε το χειμώνα του 2011.

Ώρα έναρξης 21.00
Τιμή εισιτηρίου: 12 € (µε ποτό)

Γιάλα
Δευτέρα 26/3/2012

Το μουσικό σχήμα Γιάλα παρουσιάζει την πρώτη του δισκογραφική δουλειά με τίτλο «Γιάλα», τη Δευτέρα 26/3/2012 στις 21.30 στη μουσική σκηνή Αυλαία. Στη σκηνή θα τους συνοδέψουν ο Αλέξης Νόνης και ο Αντρέας Αρβανίτης. Φιλική συμμετοχή: Μαρία Κώτη και Γεωργία Νταγάκη.

Οι Γιάλα ξεκίνησαν ως μια παρέα μουσικών, που ερμήνευαν αγαπημένα τραγούδια, τόσο της σύγχρονης ελληνικής δημιουργίας, όσο και παραδοσιακά από όλη τη χώρα και ιδιαίτερα την Κρήτη, προσαρμόζοντάς τα στο δικό τους ήχο και τη δική τους αισθητική.
Εδώ και έξι χρόνια, δημιουργώντας ένα γνήσια παρεΐστικο κλίμα, εμφανίζονται σε όλη την Ελλάδα σε μουσικές σκηνές και φεστιβάλ. Φυσική εξέλιξη της πορείας τους ήταν και η σύνθεση δικών τους τραγουδιών, κάποια από τα οποία περιλαμβάνονται σε αυτό το cd.

Η πρώτη τους δισκογραφική δουλειά περιλαμβάνει 11 τραγούδια με τις επιρροές της κρητικής μουσικής παράδοσης να λειτουργούν ως βάση και αφετηρία. Πέρα από τις οκτώ δικές τους δημιουργίες το cd περιέχει και τρία διασκευασμένα τραγούδια: τα τραγούδια Φιλεντέμ, Τούτο το μήνα και το Κρητικοπούλα μου του Νίκου Ξυλούρη το οποίο είναι το πρώτο τραγούδι που δισκογράφησε το 1958 και από τότε δεν έχει διασκευαστεί ή δισκογραφηθεί ξανά.

Η δυναμική και ο λυρισμός εναλλάσσονται με τις τρεις φωνές και τα έγχορδα μουσικά όργανα που πλέκονται μεταξύ τους και αφηγούνται τραγούδια του χθες και του σήμερα.
Το πρόγραμμα της παρουσίασης θα περιλαμβάνει τραγούδια από το cd αλλά και μέρος του συναυλιακού προγράμματος του φετινού καλοκαιριού.

Οι Γιάλα είναι:
Γιάννης Χίνος: κιθάρα, λαούτο, τραγούδι
Αλέξανδρος Ιερωνυμίδης: λύρες, λαούτο, μαντολίνο, τραγούδι
Έκτoρας Κυριάκου: λαούτο, ούτι, μπουλγαρί, τραγούδι

Ώρα έναρξης 21.30
Είσοδος ελεύθερη
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v