Σταυρός του Νότου: Ροκάροντας (και) τον Μάρτιο

Νέες αφίξεις, αλλά και εμφανίσεις που συνεχίζονται με μεγάλη επιτυχία, διαμορφώνουν το μουσικό πρόγραμμα των τριών σκηνών του Σταυρού του Νότου για τον μήνα Μάρτιο. Όλα όσα θα δούμε (και θα ακούσουμε).
Σταυρός του Νότου: Ροκάροντας (και) τον Μάρτιο

Σταθερές αξίες, αλλά και νέοι ελπιδοφόροι καλλιτέχνες γεμίζουν και αυτόν τον μήνα το πρόγραμμα των τριών σκηνών του Σταυρού του Νότου. Αγαπημένες ροκ μελωδίες, gothic περάσματα, ορχηστρικά ακούσματα και teen style ρυθμοί εγγυώνται την μουσική μας διασκέδαση. Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα για τον Μάρτιο.

Κεντρική Σκηνή

Σωκράτης Μάλαμας
Παράταση και Τρίτες από 20/3

Τέσσερα χρόνια μετά, ο Σωκράτης Μάλαμας επιστρέφει στο Σταυρό του Νότου με ανανεωμένο σχήμα και νέο πρόγραμμα, με στόχο να γίνουμε όλοι μία παρέα. Όπως τότε έτσι και τώρα, ξεκίνησε Δευτέρες στην Κεντρική Σκηνή ήδη από το Γενάρη με εντυπωσιακή ανταπόκριση του κόσμου! Έτσι τώρα που πλησιάζει προς το τέλος προσθέτει και τέσσερις Τρίτες 20/3, 27/3, 3/4 και τελευταία παράσταση Τρίτη 10/4.

Με τον Γιάννη Παπατριανταφύλλου στο κοντραμπάσο, τον Φώτη Σιώτα στο βιολί και την βιόλα, τον Κυριάκο Ταπάκη στο μπουζούκι και στο λαούτο, θα παρουσιάσει ένα καθαρά ακουστικό πρόγραμμα αυτήν την φορά, με νέες ενορχηστρώσεις. Οι επιλογές ποικίλουν, η ανάγκη του Σωκράτη αυτήν την φορά ήταν να παίξει και καινούρια κομμάτια, δίπλα σε όσα έχουν κερδίσει επάξια την αγάπη του κοινού του. Ο Σωκράτης ανακάτεψε δημιουργικά τα τραγούδια του και αυτά που αγαπάει ο ίδιος και το αποτέλεσμα είναι να παρουσιάζει ένα πρόγραμμα διαφορετικό και ευφάνταστο.

Ανάμεσα σε άλλα θα ακούσουμε για πρώτη φορά όλα τα κομμάτια από το πρόσφατο άλμπουμ του, το “Πέρασμα” σε στίχους Άλκη Αλκαίου. Παράλληλα, ο Σωκράτης Μάλαμας θα παρουσιάσει και ορισμένα αξέχαστα τραγούδια από το σύνολο της ελληνικής δισκογραφίας, στιγμές που ξεχωρίζει και θα τις μοιραστεί με το κοινό του. Πάντα ερμηνευμένα με το προσωπικό του ύφος, θα ξανασυστήσει τραγούδια που όλοι αγαπάμε και όλοι σιγοτραγουδάμε.
 
Είσοδος: 15€ με ποτό
2ο ποτό: 8€ ή 6€ για μπύρα-κρασί
Φιάλη (ουίσκι, βότκα, κλπ) ανά 4 ατ.: 130€ (κομπλέ),
Μπουκάλι κρασί ανά 2 ατ.: 65€ (κομπλέ)

Γιάννης Χαρούλης
Κάθε Παρασκευή και Σάββατο
 
Ο Γιάννης Χαρούλης συναντά ξανά τους φίλους του στην κεντρική σκηνή του Σταυρού του Νότου ετοιμάζοντας «Μαγγανείες»…

Ύστερα από μια γεμάτη χρονιά, με ορόσημα την συνεργασία του με τον Σταύρο Ξαρχάκο, την sold out καλοκαιρινή συναυλία στην Τεχνόπολη, την περιοδεία σε ολόκληρη την Ελλάδα και την προετοιμασία στο studio του νέου του δίσκου, ο Γιάννης Χαρούλης ανεβαίνει και αυτήν την άνοιξη στον Σταυρό του Νότου.

Ενώ η κυκλοφορία της δισκογραφικής του συνεργασίας με τον Θανάση Παπακωνσταντίνου είναι προ των πυλών, ο Γιάννης Χαρούλης στήνει ένα πρόγραμμα, αυτοσχεδιάζει και δοκιμάζεται σε αυτό που ξέρει καλύτερα: να τραγουδάει -όπως θα έκανε στην παρέα του- «δικά» του κομμάτια, παλιά και καινούρια, ελληνικά και ξένα.

Είσοδος: 12€ με ποτό
2ο ποτό: 8€ ή 6€ για μπύρα-κρασί
Φιάλη (ουίσκι, βότκα, κλπ) ανά 4 ατ.: 120€ (κομπλέ),
Μπουκάλι κρασί ανα 2 ατ.: 60€ (κομπλέ)

Σταυρός του Νότου Club

KollektivA
Την Δευτέρα 19 και την Δευτέρα 26 Μαρτίου

Οι KollektivA, ένα μουσικό σχήμα που με τον ομώνυμο δίσκο τους έρχονται να ανανεώσουν την σύγχρονη αντίληψη για το ελληνικό ροκ, επιστρέφουν … πάντα δυναμικά, όπως μόνο εκείνοι ξέρουν… στον Σταυρό του Νότου Club για δύο Δευτέρες αλλιώτικες από τις άλλες και αποδεικνύουν πως οι καλύτερες εβδομάδες ξεκινούν με παλμό, ένταση και ρυθμό. Με τον δυναμισμό τους αλλά και την διαφορετική ματιά τους, παρουσιάζουν την καλύτερη εναλλακτική μουσική πρόταση, σε ένα πρόγραμμα με δικά τους αγαπημένα τραγούδια, αλλά και πολλές πρωτότυπες διασκευές, και υπόσχονται να ξεσηκώσουν και τον πιο δύσκολο και …ήσυχο ακροατή…!

Με την εκρηκτική τους ενέργεια ανεβαίνουν στην πιο ροκ σκηνή της Αθήνας για να παρουσιάσουν το digital single τους «Αγάπη είναι να μένεις», σε μουσική των Kollektiva και στίχους του Φάνη Μαργαρώνη, με την συμμετοχή της μοναδικής Κατερίνας Τσάβαλου, όπως και την ολοκαίνουργια διασκευή τους, «Νόμος είναι», επιλεγμένο μέσα από το πολιτικό μιούζικαλ «Το ταγκό της κρίσης», σε σύνθεση του Χρήστου Χατζησπύρου και στίχους του Φάνη Μαργαρώνη.

Ώρα έναρξης: 22.00 - Είσοδος 10 ευρώ με μπύρα-κρασί.

Μητέρα Φάλαινα Τυφλή
6, 13 και 20 Μαρτίου
(Special Guest: Lady Faye, a.k.a. Soundness)

“… τέτοιες μέρες είναι που τη χάνεις, μες στη φούρια και την ανακατωσούρα της κάθε μέρας, της κάθε νύχτας, της κάθε ματιάς. Κι αν το λέει η καρδιά σου, την αναζητάς μέσα σου, μέσα σ’ εκείνους τους ανθρώπους που μοιάζουν να είναι προέκτασή σου, κι εσύ δική τους. Κι εκεί είναι που ανακαλύπτεις τα ίχνη της, αποδείξεις χειροπιαστές πως πέρασε από ‘κει, άφησε το στίγμα της, σαν κυματομορφή, σαν καρδιογράφημα, ένας παλμός χορδής εντός μας, μια χορδή ο άξονάς μας, καρφωμένος στη γη. Soul στ’ αγγλικά, για να λικνίζεται η ψυχή στο beat της αφροαμερικάνικης ατμομηχανής της Motown, anima στο λατινογενές, να θυμόμαστε το ένστικτο, το ζώο που τιθασεύουμε κάθε στιγμή με λόγο, με αγάπη, με σκοπό…”

Για 3 τρίτες του Μαρτίου, το ωδικό κήτος της πόλης, η Μητέρα Φάλαινα Τυφλή, ευλογημένη από τη μαγική φωνή και την εκρηκτική παρουσία της Lady Faye (Φαίη Μπρουζάκη, a.k.a. Soundness,), κάνει ένα διαφορετικό μακροβούτι στο ισόγειο του Club του Σταυρού του Νότου, για να βρει και να ξυπνήσει την ψυχή, και να την προκαλέσει να χορέψει, να νιώσει, να μοιραστεί.

Παρουσιάζοντας μερικά από τα καινούργια της τραγούδια, πάνω στα οποία εργάζονται τα Φαλαινόπαιδα αυτόν τον καιρό, αγαπημένα τραγούδια από το διεθνές ρεπερτόριο, αλλά και το γνώριμό της υλικό, από το ντεμπούτο της άλμπουμ, με τίτλο «Ορχήστρα στο Βυθό», το οποίο κυκλοφόρησε πέρυσι τον Οκτώβριο από την ανεξάρτητή της δισκογραφική ετικέτα «Πλαγκτόν», αλλά και με ανανεωμένη διάθεση και σύνθεση, η Μητέρα Φάλαινα Τυφλή σας προσκαλεί στην περιπετειώδη της αναζήτηση «για ψυχή»…

Ώρα Ανάδυσης: 22.00
Είσοδος: 10€ (με μπύρα ή κρασί)

Βαγγέλης Μαρκαντώνης και Joanna Drigo
Κάθε Πέμπτη μέχρι και 5 Απριλίου

Μετά από σειρά επιτυχημένων εμφανίσεων τον χειμώνα, που τους έφερε ως τα Highlands της Σκοτίας, επιστρέφουν στην Αθήνα και ξεκινούν από την Πέμπτη 15 Μαρτίου τις εμφανίσεις τους στο club του Σταυρού του Νότου.

Με νέες ηχογραφήσεις στο ενεργητικό τους και με τους Θάνο Μιχαηλίδη (τύμπανα) και Βίκτωρα Κουλουμπή (μπάσο), παρουσιάζουν ένα πρόγραμμα που ξεκινάει από ακουστικές φολκ μπαλάντες και ξεσπάει σε garage ρυθμούς μέσα από τον μουσικό διάλογο του Βαγγέλη και της Joanna.

H «Βίκυ» «τραβάει μια γραμμή» και «βουλιάζει» στην «Ξένη Γη». Τα λαϊκά του ’60 και του ’70 μπαίνουν στο γκαράζ και βγαίνουν πειραγμένα. Και το πρόγραμμα ...δεν υπάρχει... Όχι μόνο μεταφορικά αλλά και κυριολεκτικά αφού τα τραγούδια διαδέχονται το ένα το άλλο μέσα από τη μοναδική επικοινωνία μεταξύ των δύο τραγουδοποιών και του κοινού.

Είσοδος: 10€ με μπύρα - κρασί
Ώρα προσέλευσης: 22.00

House Band
Κάθε Παρασκευή και Σάββατο

Η αγαπημένη μας House Band κάνει και φέτος το Club του Σταυρού του Νότου το στέκι του χειμώνα! Κάθε ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ & ΣΑΒΒΑΤΟ, ένα «φρέσκο», πολυτάλαντο σχήμα νεαρών τραγουδιστών και μουσικών, μας υπόσχεται διασκέδαση μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, με παλιές και νέες, ροκ και όχι μόνο, ελληνικές και ξένες επιτυχίες.

Ο Θοδωρής Μαυρογιώργης, ο Σταύρος Μιχαλακάκος, ο Γιάννης Βενιαμίν, ο Γιάννης Βογιαντζής και η Marieke Meijer μας ξεσηκώνουν με τις φωνές τους και μας προτρέπουν συχνά να τους ακολουθήσουμε με τις δικές μας φωνές… Η συμμετοχή του κοινού κρίνεται «άμεση και επιτακτική» κι έτσι οι βραδιές γεμίζουν με ροκ ήχους και διάθεση! Παίζουν οι μουσικοί: Παναγιώτης Σαρδέλης (Τύμπανα), Διονύσης Κωνσταντινίδης (ηλεκτρική κιθάρα), Θωμάς Πυρομάλλης (πλήκτρα), Βίκτωρας Κουλουμπής (ηλεκτρικό μπάσο)

Ώρα προσέλευσης: 22.30
Είσοδος: 10€ με μπύρα/κρασί
2ο ποτό: 8€ ή 6€ για μπύρα-κρασί
Φιάλη (ουίσκι, βότκα, κλπ) ανά 4 ατ.: 95€ (κομπλέ), 2η φιάλη: 80€
Μπουκάλι κρασί ανα 2 ατ.: 50€ (κομπλέ), 2ο μπουκάλι: 40€

Νίκος Ρουμελιώτης
Κάθε Κυριακή

Ο Νίκος Ρουμελιώτης μετά από σειρά εμφανίσεων σε Αθήνα - επαρχία και ύστερα από την πρώτη επιτυχημένη εμφάνισή του στις 15/1/2012, ανεβαίνει ξανά στη σκηνή του club του "Σταυρού του νότου" από την Κυριακή 11/3/2012 και κάθε Κυριακή, ερμηνεύοντας τραγούδια από την πρώτη του δισκογραφική δουλειά με τίτλο "Ψάχνω ένα χάδι" που κυκλοφόρησε τον Μάρτη του 2011 και αγαπημένες διασκευές από την ελληνική μουσική σκηνή. Κάθε εβδομάδα παρέα με τον Νίκο Ρουμελιώτη θα εμφανίζονται στη σκηνή φίλοι του τραγουδιστές που έχουν συνεργαστεί μαζί του την φετινή αλλά και τις προηγούμενες χρονιές, οι οποίοι θα βάζουν την δική τους ερμηνευτική πινελιά στο κάθε live...

Είσοδος: 10€ με ποτό
Ώρα προσέλευσης: 21.30

Plus

Μύρωνας Στρατής, Ησαΐας Ματιάμπα, Παναγιώτης Τσακαλάκος
Κάθε Σάββατο

Ο Μύρωνας Στρατής, ο Ησαΐας Ματιάμπα και ο Παναγιώτης Τσακαλάκος, ο καθένας με την δική του ξεχωριστή προσωπικότητα και όλοι μαζί, ανακαλύπτοντας τις κοινές μουσικές τους αγάπες, ετοιμάζουν ένα κεφάτο, εξαντλητικό, νεανικό πρόγραμμα για όλες τις ηλικίες.

Σε μια διαδρομή που ξεκινά από δυνατές rock κιθάρες, πλησιάζει την soul, φλερτάρει με το funk και λοξοκοιτάζει την disco, οι τρεις τραγουδοποιοί παρουσιάζουν τα δυνατά προσωπικά τους τραγούδια και ξαφνιάζουν με αναπάντεχες διασκευές, με απώτερο σκοπό να μην μείνει κανείς… καθιστός!

Αν κάποιος αναρωτιέται τι κοινό έχει ο Prince με τα «Ξύλινα Σπαθιά», ο Λάκης Παπαδόπουλος με την Rihanna και ο David Guetta με τους «Ονιράμα» οι αποστομωτικές απαντήσεις βρίσκονται στην σκηνή του Σταυρού του Νότου plus!

Επίσης αν αναρωτιέται κανείς τι κοινό έχει ο λαμπερός Μύρωνας Στρατής, ο οποίος έχει υπογράψει το πιο πολυακουσμένο τραγούδι της δεκαετίας και μια σειρά ακόμη επιτυχίες που επαναπροσδιόρισαν τον ελληνικό «pop-rock» ήχο, με τον πιο ολοκληρωμένο, χαρισματικό, performer-τραγουδιστή-χορευτή Ησαΐα Ματιάμπα και τον νικητή του «Greek Idol» αλλά με προϊστορία στη σκηνή του Σταυρού Του Νότου και έτοιμο για δικό του ξεκίνημα στη δισκογραφία Παναγιώτη Τσακαλάκο, οι επίσης αποστομωτικές απαντήσεις στην σκηνή του plus.

Είσοδος: 13€ με ποτό - Ώρα προσέλευσης: 22.00

Ευρυδίκη "ENCORE"
Από Παρασκευή 16 Μαρτίου, για 4 Παρασκευές

Μετά τις επιτυχημένες εμφανίσεις της τον Οκτώβριο και Νοέμβριο 2011στον Σταυρό του Νότου plus με την παράσταση ΟΝΕΙΡΕΥΟΜΑΙ ΑΚΟΜΑ…ΜΑΜΑ, η Ευρυδίκη επιστρέφει στον ίδιο φιλόξενο χώρο για λίγες μόνο "encore" εμφανίσεις.  Τα αγαπημένα τραγούδια της Ευρυδίκης που ξεκινούν από το 1991 με τα "ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΘΥΜΑΜΑΙ", "ΠΥΞΙΔΑ", "ΠΟΣΟ ΛΙΓΟ ΜΕ ΞΕΡΕΙΣ", "ΜΙΣΗΣΕ ΜΕ" κ.α και φτάνουν στο σήμερα και στο "ΟΝΕΙΡΕΥΟΜΑΙ ΑΚΟΜΑ…ΜΑΜΑ", σε συνδυασμό με εξαιρετικές διασκευές από την ελληνική και ξένη ποπ-ροκ σκηνή, τραγούδια εκπλήξεις που δημιουργούν μία τελείως διαφορετική ατμόσφαιρα χρωματίζοντας τα βράδια "μπλε" μέσα από τη blues διάθεση της Ευρυδίκης, αλλά και οι υπέροχες συνεργασίες με καινούριους φίλους που έρχονται να μας ταξιδέψουν στο χρόνο με μελωδίες και ιστορίες γεμάτες εικόνες και συναισθήματα, είναι οι λόγοι για ένα δυναμικό "ENCORE" που δεν πρέπει να χάσει κανείς.

Guests:
16/3 ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΡΡΑΣ και ΑΝΤΙΠΕΡΑ ΟΧΘΗ
23/3 LEXICON PROJECT
30/3 KLEIN MEIN
6/4 WHITE NOIZ

Είσοδος (με ποτό): 15 ευρώ
Ώρα προσέλευσης 22.30


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v