Φεστιβάλ Φλυγόνιον: Ψάχνοντας τις νότες στο δάσος

Στην καρδιά του Αυγούστου, μια "δροσερή" πρόταση μας βάζει σε πειρασμό να... πάρουμε τα βουνά. Το Φλυγόνιον προσκαλεί, μεταξύ άλλων, τους Θ. Μικρούτσικο, Χ. Θηβαίο, Μ. Πασχαλίδη και Υπόγεια Ρεύματα για μουσικές συναντήσεις στη σκιά του δάσους.
Φεστιβάλ Φλυγόνιον: Ψάχνοντας τις νότες στο δάσος
Τις μέρες του Δεκαπενταύγουστου οι μπουχτισμένοι από δουλειά και άγχος άνθρωποι παίρνουν τις βαλίτσες τους και στριμώχνονται στα λιμάνια για μία θέση σε ένα νησί, σε μία παραλία, για να αφήσουν πίσω τις έγνοιες και τη βαβούρα της πόλης. Εμείς έχουμε μία εναλλακτική πρόταση, που συνδυάζει ξεκούραση, φύση, μουσική, θέατρο και μπάνιο σε νερά υπέροχα, όπου δε θα σφαχτείτε με τη διπλανή παρέα για μία θέση με ίσκιο στην άμμο.

Προορισμός: Κυριάκι Βοιωτίας

Μόλις μιάμιση ώρα από την Αθήνα, στις δυτικές πλαγιές του Ελικώνα, στη Βοιωτία, ξεκουράζεται το γραφικό χωριό Κυριάκι, το οποίο είναι κτισμένο σε υψόμετρο 780 μέτρων, μέσα σε ένα καταπράσινο και πανέμορφο τοπίο. Πράσινο και γαλάζιο ενώνονται σε έναν τέλειο καμβά, δημιουργώντας την αίσθηση ότι όλα είναι καλώς καμωμένα και ότι ακόμα και λίγες μέρες ξεκούρασης αντιστοιχούν σε μήνες.

Οι Κυριακιώτες φημίζονται για τα προϊόντα που παράγουν, όπως το κρέας, τα γαλακτοκομικά, τις χυλοπίτες, τον τραχανά, το κρασί και το λάδι, και εγγυώνται ότι το στομάχι σας θα μείνει ευχαριστημένο. Παραδοσιακά καφενεία, ταβέρνες καφετέριες και εστιατόρια υπάρχουν άφθονα και με τοπικό χρώμα για να μη βαρεθείτε όταν θα επιστρέφετε από τις περιηγήσεις σας.

Πολλά είναι τα σημεία, μέσα και έξω από το χωριό, που μπορεί να θαυμάσετε, όπως η κεντρική πλατεία με την εκκλησία του Ιωάννη του Προδρόμου και τον γέρικο πλάτανο και η πλατεία με το εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου, η πέτρινη, Μεγάλη Βρύση, ενώ must είναι να πάτε στο λόφο Παλιόκαστρο, απέναντι από το χωριό, στον οποίο ήταν χτισμένη η αρχαία Φωκική πόλη Φλυγόνιον, της οποίας τα ερείπια συνυπάρχουν με το εξωκλήσι του Αγίου Νεκταρίου. Από εκεί, μπορείτε να δειτε το χωριό από ψηλά και να θαυμάσετε την Λάκκα, τον Κορινθιακό και τον Παρνασσό. Μόλις 5 χλμ. από την πλατεία του χωριού, απέχει η Αρβανίτσα, η οποία είναι χώρος δασικής αναψυχής, που βρίσκεται υπό την προστασία της Κοινότητας Κυριακίου.

Για ατελείωτες βουτιές θα τρέξετε στον Καραχάλιο (Παναγία Καλαμιώτισσα), στον Καριώτη και τον Ταρσό, που είναι οι παραθαλάσσιοι οικισμοί του Κυριακίου. Μπορείτε επίσης, να κάνετε πεζοπορία στα μονοπάτια του Ελικώνα, αρκεί να σας δώσουν οι ντόπιοι τον κατάλληλο χάρτη. Δε χρειάζεστε τίποτα περισσότερο από φωτογραφική, νερό, αθλητικά παπούτσια και όρεξη για περπάτημα.

Μουσικές και θέατρο στην καρδιά του δάσους

Κι αν ακόμα δεν πεισθήκατε, να σας μιλήσουμε για το εξαιρετικό φεστιβάλ που γίνεται στο Αίθριο του γραφικού, πέτρινου ξενώνα «Φλυγόνιον», όπου φέτος από τις 14 Αυγούστου μέχρι τις 28 θα παρελάσουν πλήθος σημαντικών και αγαπημένων καλλιτεχνών. Ο ξενώνας «Φλυγόνιον» βρίσκεται μέσα στο πανέμορφο ελατόδασος του Ελικώνα σε υψόμετρο 850 μέτρων στο Κυριάκι Βοιωτίας και έχει ό,τι χρειάζεται για να πραγματοποιηθούν αξέχαστες συναυλίες και παραστάσεις.

Παραμονή του Δεκαπενταύγουστου, στις 14 Αυγούστου, ο εξαιρετικός Θάνος Μικρούτσικος με τον Χρήστο Θηβαίο θα σας ταξιδέψουν με τα τραγούδια τους. Στις 15 Αυγούστου, με ελεύθερη είσοδο, θα ροκάρετε με το Greek Rock Project Crash. Στις 17 Αυγούστου ο αγαπημένος Μίλτος Πασχαλίδης θα συντροφεύσει τους επισκέπτες, ενώ στις 19, η θεατρική παράσταση «Mistero Buffo» της πανέξυπνης ομάδας Τσιριτσάντζουλες, θα σας μεταφέρει σε άλλα μονοπάτια. Ακολουθεί στις 20 Αυγούστου η θεατρική παράσταση «Με τα Μάτια Τέσσερα», του θεατρικού εργαστηρίου Διστόμου Θεατροφρένεια.

Στις 21/8, τον χώρο θα γεμίσουν οι ροκ μουσικές των Υπόγειων Ρευμάτων. Στις 25 Αυγούστου θα παρουσιαστεί η «Βαβυλωνία», από το Δημοτικό Θέατρο Λιβαδειάς. Τέλος, στις 28 Αυγούστου, ο Παντελής Θαλασσινός θα κλείσει το Φεστιβάλ. 

Όσοι δεν φτάσουν με ιδιωτικό μέσο, μπορούν να προσεγγίσουν τη Λιβαδειά με τρένο ή λεωφορείο και από κει υπάρχουν δρομολόγια για Κυριάκι. Για το φεστιβάλ, οι αρμόδιοι έχουν προονοήσει και θα υπάρχει ταξιδιωτικό γραφείο από Λιβαδειά, το Orion Travel (Τηλ. 2261026591), που θα δρομολογεί πούλμαν για το Κυριάκι, πριν και μετά τις συναυλίες.
 
Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε με το τηλέφωνο ή επισκεφθείτε το επίσημο site του Φεστιβάλ.

Επιμέλεια: Φιλουμένα Ζλατάνου
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v