«Top of the Blues»: Ο Eddie C. Cambell live στο Half Note

Από σήμερα και για μία μοναδική blues εβδομάδα, έρχεται στην σκηνή του Half Note ο θρύλος του είδους Eddie C. Campbell για να φέρει στο γνωστό jazz club αέρα από κλασικό Σικάγο.
«Top of the Blues»: Ο Eddie C. Cambell live στο Half Note
Οι αναγνώστες που κερδίζουν από μία διπλή πρόσκληση για να παρακολουθήσουν το live του Eddie C. Campbell την Τρίτη 19/10 στο Half Note είναι οι Νίκος Μαρκογιαννάκης και Τάσος Χρυσανθόπουλος. Σας ευχαριστούμε όλους για τη συμμετοχή σας.

Ο Eddie C. Campbell, ένα από τα πιο σημαντικά ονόματα της blues σκηνής, έρχεται από σήμερα Παρασκευή 15 ως την Πέμπτη 21 Οκτωβρίου, για μια σειρά μοναδικών ατμοσφαιρικών βραδιών στο Half Note Jazz Club.

Χωρίς υπερβολή, ο Eddie C. Cambell είναι η επιτομή του κλασικού μπλουζ του Σικάγου – αυτού που ο κόσμος γνώρισε από την τέχνη του Magic Sam, του Willie Dixon, του Little Walter και άλλων, με τους οποίους ο Eddie είχε την τύχει να γνωριστεί, να παίξει και να μάθει από αυτούς.

Με καταγωγή από το Μισσισίπι αλλά μεγαλωμένος στο Σικάγο, ο νεαρός κιθαρίστας γνώρισε τον θρυλικό Muddy Waters και έπαιξε μαζί του. Τα υπόλοιπα ανήκουν στην ιστορία, καθώς ο Eddie C. Campbell βρίσκεται πλάι σε μορφές που διαμόρφωσαν το σύγχρονο ηλεκτρικό μπλουζ, όπως οι Luther Allison, Magic Sam, Otis Rush, Jimmy Reed κ.ά., ενώ ο ίδιος καλλιέργησε ένα στυλ ξεχωριστού «blues star» που οδηγεί μοτοσυκλέτα και ξέρει καράτε και μποξ – όταν, φυσικά, δεν κάνει τη Fender Jazzmaster του να εκρήγνυται.

Για πολλά χρόνια ο Eddie C. Campbell βρήκε λαμπρό πεδίο δόξης στην Ευρώπη. Από το 1992, όμως, είναι πίσω στο αγαπημένο του Σικάγο και το μοναδικό του αφηγηματικό και «γλυκό», χορευτικό κιθαριστικό στυλ αποτελεί σήμα κατατεθέν του μπλουζ της πόλης του. Σήμερα ανήκει στους κορυφαίους της λαϊκής μαύρης μουσικής.


Eddie C. Campbell: φωνή, κιθάρα
Jean Pierre Duarte: κιθάρα
Christophe Garreau: μπάσο
Ludovic Binet: όργανο
Pascal Mucci: ντραμς

Half Note Jazz Club, Τριβωνιανού 17, Μετς, τηλ.: 210 9213310
ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ (χωρίς ποτό) : Α ΖΩΝΗ: 30€ , Β ΖΩΝΗ: 25€, Γ ΖΩΝΗ & ΒΑR: 20€, ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ: 15 ευρώ
Ειδικές τιμές ΚΑΘΕ ΔΕΥΤΕΡΑ: Γενική Είσοδος (χωρίς ποτό): 20€, Φοιτητικό: 10€
ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΩΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ
Δευτέρα έως Σάββατο ώρα έναρξης 22:30, Κάθε Κυριακή ώρα έναρξης στις 21:00
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v