Μίμης Πλέσσας: Συναυλία για τη "φωνή μέσα από το τραγούδι"

Τα ωραιότερα τραγούδια του Μίμη Πλέσσα σε οκτώ διαφορετικές γλώσσες ερμηνεύουν δώδεκα Έλληνες καλλιτέχνες σε μια μοναδική συναυλία στο Βεάκειο, στα πλαίσια του Παγκόσμιου Συνεδρίου Λογοθεραπείας.
Μίμης Πλέσσας: Συναυλία για τη φωνή μέσα από το τραγούδι
Στο πλαίσιο του 28ου Παγκόσμιου Συνεδρίου Λογοθεραπείας και Φωνιατρικής, που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα από τις 22 ως τις 26 Αυγούστου 2010 τίτλο «Η φωνή μέσα από το τραγούδι», δώδεκα ερμηνευτές της ελληνικής μουσικής σκηνής ενώνουν τις δυνάμεις τους για μια μοναδική συναυλία στο Βεάκειο Θέατρο.

Η συναυλία, που θα πραγματοποιηθεί στις 23 Αυγούστου, περιλαμβάνει τα ωραιότερα και πιο αγαπημένα τραγούδια του Μίμη Πλέσσα, τα οποία θα ακουστούν στα ελληνικά, αλλά και στα αγγλικά, στα γαλλικά, στα ιταλικά, στα γερμανικά, στα ισπανικά, στα βραζιλιάνικα και στα τούρκικα. Επιθυμώντας να παρουσιαστεί μια παράσταση αμιγώς ελληνική, η οποία να διαπραγματεύεται το κύριο θέμα του συνεδρίου, η επιτροπή επέλεξε να συνεργαστεί με τον μεγάλο Έλληνα συνθέτη, που διαθέτει στο μουσικό του ρεπερτόριο αξεπέραστα τραγούδια από όλα τα είδη της μουσικής –από άριες και όπερες μέχρι μιούζικαλ, έντεχνα και λαϊκά τραγούδια– τα οποία έχουν μεταφραστεί σε πολλές γλώσσες διεθνώς.

Οι ερμηνευτές που θα συμμετέχουν είναι από τα μεγαλύτερα ονόματα της Ελλάδας στον τομέα της κλασικής, έντεχνης και λαϊκής μουσικής σκηνής, με καριέρα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, αλλά και κορυφαίοι ηθοποιοί. Κατά αλφαβητική σειρά, συμμετέχουν οι: Δάκης, Klaudia Delmer, Σόνια Θεοδωρίδου, Fide Koksal, Ζωή Κουρούκλη, Σπύρος Κλείσσας, Νίνα Λοτσάρη, Κώστας Μακεδόνας, Μπέσσυ Μάλφα, Maria Markesini, Αναστασία Μουτσάτσου και Παναγιώτης Πετράκης. Μαζί τους μια 10μελής ορχήστρα επίλεκτων μουσικών και το jazz συγκρότημα του Μίμη Πλέσσα 3G’S.

Λίγα λόγια για τον «Διεθνή Οργανισμό Λογοθεραπείας και Φωνιατρικής»
Ο «Διεθνής Οργανισμός Λογοθεραπείας και Φωνιατρικής» (International association of Logopedics and Phoniatrics- IALP) ιδρύθηκε το 1924, αρχικά για να προωθήσει την συνεργασία μεταξύ επιστημόνων που ενδιαφέρονται για τις επιστήμες της ομιλίας και της φωνής σε όλο τον κόσμο.

Σήμερα ο ΙΑLP αντιπροσωπεύει 750.000 επαγγελματίες που ασχολούνται με την ανθρώπινη επικοινωνία σε όλο τον κόσμο, μέσω των 57 οργανισμών μελών του σε 38 χώρες στην Αφρική, την Ασία, την Βόρεια και Νότια Αμερική, την Αυστραλία και την Ευρώπη. Επίσης, ο IALP έχει συμβουλευτικό χαρακτήρα σε διάφορους φορείς του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ), όπως ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, η UNESCO και η UNISEF.

Το συνέδριο του ΙΑLP γίνεται κάθε 3 χρόνια σε διάφορες πόλεις του κόσμου. Χώρες που έχουν φιλοξενήσει το συνέδριο στο παρελθόν ήταν το Κάιρο της Αιγύπτου (1995), το Άμστερνταμ της Ολλανδίας (1998), το Μόντρεαλ του Καναδά (2001), η Αυστραλία το (2004) και η Δανία το 2007. Το «28" Διεθνές Συνέδριο του IALP στην Αθήνα, θα πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα των Υπουργείων Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, Υγείας και Κοινωνικής Πρόνοιας, ενώ υποστηρίζεται από τον Δήμο Αθηναίων και το Δήμο Πειραιά.

Το γενικό θέμα του Συνεδρίου, όπως αυτό ορίστηκε από την Οργανωτική Επιτροπή του είναι: «Οι επιστήμες της ανθρώπινης επικοινωνίας συναντούν την τέχνη και τον πολιτισμό». Η επιλογή αυτού του θέματος έγινε με γνώμονα το γεγονός ότι το συνέδριο της Αθήνας θα είναι ο χώρος όπου οι καλύτεροι από την επιστημονική κοινότητα της ανθρώπινης επικοινωνίας θα ανταλλάξουν απόψεις αλλά και θα συναντήσουν τον ελληνικό πολιτισμό και τη τέχνη μέσα από τις καλλιτεχνικές δραστηριότητες.

Τον ύμνο του 28ου Διεθνούς Συνεδρίου του IALP θα συνθέσει ο ίδιος ο Μίμης Πλέσσας, ενώ οι στίχοι (στα αγγλικά και στα ελληνικά) θα είναι του Δημήτρη Μπρούχου. Ο ύμνος, ερμηνευμένος από Παιδική Χορωδία, θα ακουστεί για πρώτη φορά στις 22 Αυγούστου 2010, στην εναρκτήρια εκδήλωση του Συνεδρίου.

Info:
Ώρα έναρξης:
21.30
Τιμή εισιτηρίου (για περιορισμένες θέσεις): 30 Euro (κάτω διάζωμα) και 25 Euro (άνω διάζωμα).
Προπώληση εισιτηρίων: Βεάκειο Θέατρο Πειραιά, Αλυσίδα Πολιτισμού Ιανός, www.ticketservices.gr και στα εκδοτήρια Πανεπιστημίου 39, τηλ. 210 7234567
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v