Μisia: Η ιέρεια των fados για μία μόνο παράσταση στο Μέγαρο

Μία βραδιά γεμάτη ποιητική μελαγχολία αλλά και ρομαντισμό και θεατρικότητας υπόσχεται η Misia, μία από τις σπουδαίες ερμηνεύτριες των fados παγκοσμίως, την Δευτέρα 8 Μαρτίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.
Μisia: Η ιέρεια των fados για μία μόνο παράσταση στο Μέγαρο
"Το fado είναι όλα όσα λέω και όλα όσα δεν μπορώ να πω...", έλεγε ο Aribal Nazare Carvalho.

Η Misia, μια από τις διασημότερες ερμηνεύτριες fados της σύγχρονης πορτογαλικής μουσικής θα φιλοξενηθεί στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών για μια βραδιά γεμάτη ποιητική μελαγχολία και απόλυτη θεατρικότητα, στις 8 Μαρτίου και θα μας παρουσιάσει τη νέα της παράσταση Ruas (Δρόμοι) βασισμένη στο νέο της cd, θα τραγουδήσει τη νοσταλγία και θα ταξιδέψει μαζί μας στο όνειρο της πατρίδας της, της Λισσαβόνας.

Τι είναι για την Misia "οι δρόμοι"; Οι δρόμοι της ζωής, Οι δρόμοι της καρδιάς, Οι δρόμοι της saudade, Οι δρόμοι της αγάπης και της απουσίας, Οι δρόμοι όλων των δρόμων. Αυτοί του μη αναμενόμενου, του Fado. Όλοι μας παίρνουμε τους δρόμους μέχρι να φτάσουμε στην τελευταία στροφή. Όλα αυτά τα μέρη που περνάμε, των συναντήσεων και των αποχαιρετισμών, όλοι αυτοί οι Δρόμοι των Πόλεων σε όλο τον κόσμο όπου διαβαίνουν όλοι αυτοί οι ευαίσθητοι και ακούραστοι άνθρωποι, προσπαθώντας να ζήσουμε την ζωή μας.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, η παράσταση θα περιλαμβάνει κάποια από τα πιο γνωστά της τραγούδια, όπως τo «Lisboarium» αλλά και τους «Ταξιδιώτες». Η ίδια τα περιγράφει παρακάτω ως εξής:

"Τo Lisboarium γεννήθηκε στο θέατρο «Bouffes Du Nord» στο Παρίσι , η πόλη όπου ζω από το 2005 και ονειρεύομαι την Λισσαβόνα από μακριά. Το Lisboarium είναι ένα ονειρικό και φανταστικό ταξίδι μέσα στους Δρόμους της Λισσαβόνας, στις γειτονιές της, στην μουσική της, όχι μόνο το Fado αλλά και το Marchas de Lisboa και το Morrna. Οι ήχοι της Λισσαβόνας διακρίνονται στο τραγούδι αυτό, με τον πλούσιο συνδυασμό της κουλτούρας της αλλά και της υπόλοιπης Ευρώπης. Το Lisboarium είναι ένα όνειρο όπου τα πάντα είναι πιθανά, ακόμα και ένα Γαλλικό Fado γραμμένο από έναν από τους μεγαλύτερους ποιητές της Πορτογαλίας, τον Vasco Graca Moura. Τα πλοία, οι γλάροι, οι ήχοι απ΄τις καμπάνες της Λισσαβόνας, η Λισσαβόνα και οι ποιητές της, η Λισσαβόνα και η μουσική της, η Λισσαβόνα και η ιδιαίτερή της φωτεινότητα... Η Λισσαβόνα και οι άντρες της με τις καμπαρντίνες τους, τις μαύρες ομπρέλες τους και τα μουστάκια τους, τα κοντό-μακρά σκυλιά τους. Θα θέλατε να ονειρευτείτε μαζί μου αυτό το βράδυ; Προσοχή όμως, τα όμορφα λιθόστρωτα της Λισσαβόνας γλιστράνε.."

"Το Tourists είναι για καλλιτέχνες από διαφορετικούς Δρόμους του κόσμου, από άλλες κουλτούρες, αλλά νομίζω ότι έχουν το Fado στην ψυχή τους. Μερικοί από αυτούς σίγουρα θα έχουν τραγουδήσει το Fado αν έχουν γεννηθεί στην Πορτογαλία. Μέσα από την πορεία τους στην ζωή, παρόντες στην μουσική τους και την δουλειά τους, μέσα από την ύπαρξή τους, εξαντλημένοι από ακραία συναισθήματα, την καλλιτεχνική τους μοναδικότητα. Μερικοί από αυτούς βρέθηκαν, και δυστυχώς κάποιος από αυτούς είχε τραγική πορεία, όμως πάντα παραμένουν ζωντανοί μέσα μας. Οι φιλοξενούμενοί μου ανήκουν μέσα σε αυτούς τους καλλιτέχνες, όπου σαν και εμένα, αντιμετωπίζουν μόνοι τους την ίδια τους τη μοίρα."

Δείτε απόσπασμα από παλαιότερη παράσταση της Misia παρακάτω


Για τους θαυμαστές της ερμηνεύτριας, λένε οι διοργανωτές της παράστασης, Μίσια σημαίνει φάντος. Την έχουν αποκαλέσει ιέρεια του Fado, διάδοχο της Amalia Rodrigues, και diva της Πορτογαλίας, ωστόσο εκείνη εντυπωσιάζει με την απλότητα και την αμεσότητά της. Η Misia συνέδεσε το όνομά της με την δημιουργική ανανέωση του είδους των fados και έρχεται στην Ελλάδα για να τραγουδήσει για την ψυχή, τον έρωτα, τη ζήλια, το πάθος, τη χαρά, τη ζωή και το θάνατο.

Μάθετε περισσότερες πληροφορίες για την Misia, καθώς και τι είναι το είδος μουσικής Fado, στα Σχετικά Documents.

H Misia στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών - Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη
Δευτέρα 8 Μαρτίου 2010, στις 21.00


Τιμές εισιτηρίων: € 25,00 (Φοιτητικά) - 35,00 - 45,00 - 60,00 - 75,00 (Διακεκριμένη Ζώνη)
Η προπώληση έχει ήδη ξεκινήσει

Προπώληση εισιτηρίων: 
Στα ταμεία του Μεγάρου, στο εκδοτήριο Ομήρου 8 στο Σύνταγμα Δευτέρα με Παρασκεύη 10 το πρωί με 4 το απόγευμα και τηλεφωνικά με πιστωτική στο 210-7282333 ή ηλεκτρονικά στο www.megaron.gr.

Πληροφορίες: 210 6980044
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v