Rocking Athens Festival 2009: All Hail Athens!

Το νέο συναυλιακό event του καλοκαιριού ακούει στο όνομα Rocking Athens Festival και θα φιλοξενήσει την "αφρόκρεμα" του σκληρού ήχου. Ετοιμαστείτε να ροκάρετε μαζί τους στις 27 Ιουλίου στο Κλειστό Γυμναστήριο Φαλήρου (Tae Kwon Do).
Rocking Athens Festival 2009: All Hail Athens!
Το Rocking Athens Festival, ο νέος φεστιβαλικός θεσμός που θα διεξάγεται κάθε χρόνο μέσα στην πόλη της Αθήνας, στοχεύει να μας δώσει για πρώτη φορά φέτος την ευκαιρία να δούμε από κοντά ορισμένα από τα σημαντικότερα σχήματα της rock πραγματικότητας. Το φεστιβάλ θα διεξαχθεί την Δευτέρα 27 Ιουλίου και θα φιλοξενήσει όλη την αφόκρεμα του σκληρού ροκ και μέταλ ήχου. Σημειώνετε; Blind Guardian, Testament, Gojira, Mencea και Descending θα πλαισιώσουν τους θρυλικούς Heaven & Hell. Για όσους αυτό το όνομα δεν λέει κάτι, πρόκειται για τους Black Sabbath αυτοπροσώπως με τραγουδιστή τον αξιότιμο κύριο Ronnie James Dio. Λέτε να αντέξει το Κλειστό Γυμναστήριο Φαλήρου ένα τέτοιο line up; Ϊδωμεν. Το μόνο σίγουρο είναι ότι τα ονόματα που ανακοινώθηκαν θα καλύψουν όλα τα γούστα. Από τους έλληνες Descending kai Mencea και τους τεχνικούς γάλλους Gojira, στους πρόσφατα επανασυνδεδεμένους thrashers Testament και τους αγαπημένους από το ελληνικό κοινό Blind Guardian, ο κόσμος θα προετοιμαστεί για να υποδεχτεί τους Heaven & Hell. Το φεστιβάλ θα διαρκέσει ούτε λίγο ούτε πολύ 8 ώρες και το μόνο που έχουμε να κάνουμε προς το παρόν είναι να πάρουμε μια γεύση από το line up.

Heaven & Hell
Οι δημιουργοί ορισμένων εκ των πλέον κλασσικών δίσκων στην ιστορία του hard rock / heavy metal, όπως τα "Heaven And Hell", "Mob Rules" και "Dehumanizer", έχουν τα τελευταία χρόνια ενώσει και πάλι τις δυνάμεις τους περιοδεύοντας σε ολόκληρο τον κόσμο, γνωρίζοντας ασύλληπτη επιτυχία. Με την ηγεμονική περσόνα του Tony Iommi, του ανθρώπου που δημιούργησε το heavy metal, να δεσπόζει στα δεξιά της σκηνής, παίζοντας το ένα αθάνατο θέμα μετά το άλλο, και με την στεντόρεια φωνή του σημαντικότερου metal ερμηνευτή, Ronnie James Dio, οι Heaven & Hell σκοπεύουν να παρουσιάσουν ένα υπερπλήρες set που ανάμεσα σε all time classics, όπως τα "Die Young", "Children Of The Sea", "Heaven And Hell", "The Sign Of The Southern Cross" κ.α., θα παρουσιάσουν και υλικό από το ολοκαίνουριο τους album, "The Devil You Know".

Πάρτε μια γεύση από το καινούργιο τους άλμπουμ:


Και δείτε τους να ερμηνεύουν ζωντανά το θρυλικό Heaven & Hell:



Blind Guardian
Οι συναυλίες των Blind Guardian είναι μία εμπειρία ζωής τόσο για αυτούς που γνωρίζουν σε βάθος το έργο τους, αλλά και για όσους τους παρακολουθούν για πρώτη φορά. Από τα σημαντικότερα group του γερμανικού power metal, παραμένουν ως σήμερα οι μοναδικοί εκπρόσωποι του ιδιώματος, που η μουσική τους δεν κάνει εκπτώσεις στην ποιότητα της, ενώ και η συναυλιακή τους απόδοση παραμένει σε υψηλά standards. Οι πλέον αγαπημένοι του ελληνικού κοινού, φροντίζουν σε κάθε τους συναυλία στην χώρα μας να μας ταξιδεύουν σε άλλους κόσμους. Οι στοίχοι και η μουσική τους είναι εμπνευσμένοι από τους θρυλικούς κόσμους του Τόλκιν. Απολαύστε το Bard's Song:



Testament
Δύο φορές μέχρι τώρα έχουν έρθει στην Ελλάδα, δύο φορές έχουν κάνει το κοινό να παραληρεί. 22 χρόνια μετά την εμφάνισή τους στη δισκογραφία και έχοντας κυκλοφορήσει 9 album μέχρι σήμερα, οι Testament ήταν πάντα ένα από τα σχήματα που έδειχναν το δρόμο στην υπόθεση thrash metal. Μετά από μία σειρά αλλαγών στη σύνθεσή τους, έχουν πλέον επιστρέψει με τα 4/5 της αυθεντικής του σύνθεσης και πέρσι κυκλοφόρησαν ένα από τα κατά γενική ομολογία καλύτερα album της χρονιάς, το "Formation Of Damnation". Όπως κάθε thrash σχήμα που σέβεται τον εαυτό του αλλά κυρίως του οπαδούς του, οι Testament είναι καλύτεροι στη σκηνή από ότι στο studio. Ηγούμενοι από τη χαρακτηριστική φιγούρα του Chuck Billy, μπορούν και αποδίδουν τα τραγούδια τους με εξοντωτική ενέργεια και χειρουργική ακρίβεια, αποτελώντας ένα must see για όλους του metal οπαδούς. Ετοιμαστείτε σωματικά τε και ψυχολογικά για ατελείωτο crowdsurfing.



Gojira
Τελικά είναι τρελοί αυτοί οι Γάλλοι. Οι Gojira θεωρούνται από το σύνολο του παγκόσμιου metal κόσμου ως το νέο μεγάλο όνομα της σκηνής και κάθε νέος τους δίσκος το αποδεικνύει, ανεξάρτητα από το αν οι αδερφοί Duplantier όντας μετριόφρονες απαξιώνουν συνεχώς αυτό που κάνουν. Ευρηματικότατη μουσική, εύστοχοι στίχοι και οικολογική συνείδηση! Τα πράγματα είναι πολύ απλά όταν έχεις ταλέντο. Πρόκειται για ένα συγκρότημα που έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε ζωντανά στην απόλυτη ακμή της καριέρας του. Allez la France!



To line up ολοκληρώνουν οι "δικοί μας" Descending με death metal ήχο και οι Mencea με μεγάλη  και πολύχρονη εμπειρία στην εγχώρια μέταλ σκηνή.

Προπώληση:
Η προπώληση των εισιτηρίων γίνεται από τα Metropolis (Παν/μίου, Κολωνάκι, Χαλάνδρι, Κηφισιά, Περιστέρι, Γλυφάδα, Θεσσαλονίκη), στο Ticket House Αθήνας και Θες/νίκης και το www.ticketservices.gr .

Τιμές:
Τιμές εισιτηρίων: 60 euro προπώληση, 65 euro στο ταμείο του festival.

Πρόσβαση:
Το κλειστό βρίσκεται στο παραλιακό μέτωπο της Αθήνας και πιο συγκεκριμένα στο Δέλτα Φαλήρου, στο τέρμα της Λεωφόρου Συγγρού. Ο πιο απλός τρόπος για να φτάσετε μέχρι εκεί, αν δεν χρησιμοποιήσετε αυτοκίνητο, είναι το τραμ (στάση "Δέλτα Φαλήρου"). Ακόμα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον ΗΣΑΠ-στάση Φάληρο, στη συνέχεια επιβίβαση στο τραμ, γραμμή Τ2 με κατεύθυνση την παραλία Γλυφάδας ή στα λεωφορεία Β1, 217, 130, 101.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v