Tonino Carotone & Boban Markovic στην Κρήτη: Κερδίστε προσκλήσεις

Ο "επόμενος Manu Chao" Tonino Carotone και η εκρηκτική Boban I Marko Markovic Orkestar που αγαπήσαμε στις ταινίες του Κοστουρίτσα έρχονται για τρεις μοναδικές world music συναυλίες στην Κρήτη. Δηλώστε συμμετοχή για να κερδίσετε προσκλήσεις.
Tonino Carotone & Boban Markovic στην Κρήτη: Κερδίστε προσκλήσεις
Το in2life, σε συνεργασία με τη διοργανώτρια εταιρεία, Mojo Productions, εξασφάλισε και προσφέρει 5 διπλές προσκλήσεις για το Balkan Groove Festival που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, 3 Αυγούστου και 5 διπλές προσκλήσεις για τη συναυλία του Tonino Carotone το Σάββατο 11 Αυγούστου. Επικοινωνήστε μαζί μας, συμπληρώνοντας τη φόρμα επικοινωνίας, για να δηλώσετε συμμετοχή στην κλήρωση.

Δύο από τις σημαντικότερες world music συναυλίες κάνουν φέτος το καλοκαίρι την έκπληξη και πραγματοποιούνται στα Χανιά και το Ηράκλειο της Κρήτης: το Balkan Groove Festival, ένα παραδοσιακό funky jazz ταξίδι ως τη Σερβία με πρωταγωνιστές τους Boban I Marko Markovic Orkestar και support τους δικούς μας Mode Plagal και Ψαραντώνη, και η συναυλία του "επόμενου Manu Chao", Tonino Carotone, με opening acts τα σχήματα One Drop και Biri Biri.

Το Balkan Groove θα πραγματοποιηθεί την 1η Αυγούστου στην Τεχνόπολη στο Ηράκλειο Κρήτης (έναρξη 20.30) και στις 3 Αυγούστου στο Θέατρο Ανατολικής Τάφρου, στα Χανιά (έναρξη 20.00). Το φεστιβάλ θα ανοίξουν οι δικοί μας Mode Plagal, οι οποίοι ακροβατώντας με μαεστρία ανάμεσα σε βυζαντινούς ήχους, βαλκανικούς, αφρικάνικους, funky, groovy, rock, blues ρυθμούς έχουν καταφέρει να παράγουν ένα δικό τους μουσικό ιδίωμα και έναν αναγνωρίσιμο πλέον ήχο. Τη σκυτάλη θα πάρει ο Ψαραντώνης, ο οποίος ανακαλύπτοντας εκ νέου την παραδοσιακή κρητική μουσική έχει κερδίσει επάξια μια θέση στο πάνθεον των σημαντικότερων και πιο αγαπητών καλλιτεχνών που έχει αναδείξει η μεγαλόνησος.

Η βραδιά θα κορυφωθεί με την εμφάνιση των σέρβων Boban I Marko Markovic Orkestar. Η παρουσία τους έγινε παγκοσμίως αισθητή από τα φιλμ του Εμίρ Κουστουρίτσα (“Underground” και “Arizona Dream”), και μέσω της συνεργασίας τους με τον διάσημο συμπατριώτη τους Goran Bregovic. Tο 13μελές αυτό σχήμα υπό την καθοδήγηση του μετρ της τρομπέτας Boban και του γιου του Marko, εισάγει χρώματα και αισθητική καθαρής jazz, δένει το ανατολίτικο μελωδικό στοιχείο με funk ρυθμολογία και δίνει την εικόνα ενός ατελείωτου γλεντιού των αισθήσεων, συνδυάζοντας την αφηγηματική δράση με την ενορχήστρωση.

Μία εβδομάδα αργότερα, το Σάββατο, 11 Αυγούστου, ο εκρηκτικός Tonino Carotone παίρνει τη σκυτάλη, για να εμφανιστεί στο Θέατρο Ανοιχτής Τάφρου, στα Χανιά. Κατορθώνοντας να συνδυάσει τις punk καταβολές του με στοιχεία από Ισπανική, Ιταλική, Γαλλική, ακόμα και Μεξικάνικη λαϊκή μουσική, κι όλα αυτά δοσμένα με ένα τσιγγάνικο ταμπεραμέντο, που θυμίζει έντονα τους Les Negresses Vertes και τις προσωπικές δουλειές του Manu Chao (ο οποίος έχει αναλάβει την παραγωγή στο υπέροχο album " Mondo Difficile"), έκανε πολλούς κριτικούς να τον τοποθετούν κάπου ανάμεσα στον Adriano Celentano και τον Tom Waits.

Πριν τον Carotone, στη σκηνή θα μας «ζεστάνουν» οι One Drop, μια μπάντα που ξεκίνησε πριν από αρκετά χρόνια, με πολλές αλλαγές στη σύνθεσή της όσο και στο ύφος της μουσικής της, για να καταλήξει σήμερα να κινείται περισσότερο γύρω από τη reggae κουλτούρα. Μετά από πολλές εμφανίσεις σε όλη την Ελλάδα, και με κάποια βήματα ηχογραφήσεων τον τελευταίο χρόνο, δίνουν μια ώθηση στην τοπική μουσική σκηνή, με τον ιδιαίτερο κοινωνικό και πολιτικό τους στίχο.

Τη συναυλία θα ανοίξουν οι Biri Biri, οι οποίοι δημιουργήθηκαν πριν 5 χρόνια στην Κρήτη και έχουν εμφανιστεί σε πάνω από 30 συναυλίες ανά την Ελλάδα. Οι σημαντικότερες από αυτές υπήρξαν οι εμφανίσεις τους μαζί με τους Calexico (2005), τους Raining Pleasure (2006) και τους Earthbound (2006). Το μουσικό τους ύφος προσδιορίζεται ως avant gard funky jazz και χρησιμοποιούν κιθάρα, μπάσο, τρομπέτα, τύμπανα, σαξόφωνο, φωνητικά, καθώς και λάτιν, αφρικάνικα και χειροποίητα κρουστά.

Η προπώληση των εισιτηρίων, τα οποία κοστίζουν 30 ευρώ, ξεκινήσε την Δευτέρα, 24 Ιουλίου 2007. Τα σημεία προπώλησης είναι τα παρακάτω :
Χανιά: Virgin Megastore (Χατζημιχάλη Γιάνναρη 27), ΔΗ.Π.Ε.Χ. (Υψηλάντων 15), Δισκοπωλείο Σταθόπουλος (Πλ. Αγοράς 4)
Ηράκλειο: Virgin Megastore (Δαιδάλου 15), Πολυχώρος Τεχνόπολις (Λεωφ. Ανδρέα Παπανδρέου 116)
Ρέθυμνο: Μουσικός οίκος Κλαψινάκη (Ηγ. Γαβριήλ 59, έναντι δημ. κήπου)
Άγιος Νικόλαος: Πολυχώρος “Περίπου” (28ης Οκτωβρίου 85)
Ιεράπετρα: Progressive (Λασθένους & Ηλέκτρας Αποστόλου 2)
Σητεία: Μουσικός οίκος Νότες (Ελ. Βενιζέλου 26)

Οι ενδιαφερόμενοι εκτός Κρήτης, μπορούν να στέλνουν μήνυμα για κράτηση εισιτηρίων στο [email protected] και στο [email protected] αντίστοιχα, με ονοματεπώνυμο, αριθμό σταθερού/κινητού τηλεφώνου επικοινωνίας και αριθμό εισιτηρίων. Αναλυτικές πληροφορίες για την κράτηση θα δοθούν στους ενδιαφερόμενους μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Το in2life, σε συνεργασία με τη διοργανώτρια εταιρεία, Mojo Productions, εξασφάλισε και προσφέρει 5 διπλές προσκλήσεις για το Balkan Groove Festival που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, 3 Αυγούστου και 5 διπλές προσκλήσεις για τη συναυλία του Tonino Carotone το Σάββατο 11 Αυγούστου. Επικοινωνήστε μαζί μας, συμπληρώνοντας τη φόρμα επικοινωνίας, για να δηλώσετε συμμετοχή στην κλήρωση.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v