Earthdance: Χορεύοντας για την ειρήνη

Έκκληση για την παγκόσμια ειρήνη απευθύνουν, μέσω της μουσικής, του χορού και άλλων καλλιτεχνικών δραστηριοτήτων, 222 πόλεις του κόσμου, στις 16 Σεπτεμβρίου. Αποκορύφωμα του ανθρωπιστικού φεστιβάλ, η στιγμή κατά την οποία όλοι οι καλλιτέχνες ενώνουν τις μουσικές τους σε σε μία διαδικτυακή σύνδεση που παρακολουθείται από εκατομμύρια χρήστες του internet.
Earthdance: Χορεύοντας για την ειρήνη

Από την ίδρυση του το 1996, το Earthdance -Διεθνές Φεστιβάλ χορού για την Ειρήνη- έχει εξελιχθεί στο μεγαλύτερο συγχρονισμένο γεγονός χορού παγκοσμίως. Η μουσική βιομηχανία το χαρακτηρίζει σαν ”Dance Aid” για την νέα χιλιετία. Το Earthdance έχει επιδείξει πώς ο ισχυρός συνδυασμός μουσικής, χορού και τεχνολογίας μπορεί να χρησιμοποιηθεί για θετικούς και ανθρωπιστικούς στόχους.

Στις 16 του Σεπτέμβρη 2006, πάνω από 222 πόλεις σε 50 χώρες θα ενωθούν σε ενα χορευτικό κρεσέντο σε υποστήριξη της παγκόσμιας ειρήνης, μεταξύ αυτών η Αθήνα και η Σαντορίνη.

Το κυριότερο σημείο του γεγονότος Earthdance είναι μια ταυτόχρονη σύνδεση μέσω του διαδυκτίου (02.00 πμ), όταν καλλιτέχνες σε κάθε φεστιβάλ σε όλον τον κόσμο συγχρονίζουν τη μουσική τους σε μια έκκληση για ειρήνη. Πρωί στο αυστραλιανό τροπικό δάσος, μεσάνυχτα στο Λονδίνο, και ανατολή πέρα από τον Αμαζόνιο, είναι μια ισχυρή στιγμή που ενοποιεί τις προθέσεις για την παγκόσμια ευημερία και ενότητα.

Το Earthdance 2006 θα διεξαχθεί ταυτόχρονα στην Αθήνα και στη Σαντορίνη, το Σάββατο 16 και την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου έχοντας ελεύθερη είσοδο.

Παράλληλα με τη μουσική σκηνή θα παρουσιαστούν εκθέσεις μοντέρνας τέχνης, θεατρικά σχημάτα και κινηματογραφικές προβολές με έμφαση στην πολιτιστική κληρονομιά και στην γνώση που χάνεται. Έννοιες όπως η ανακύκλωση και η δωρεάν διάθεση νερού για όλους,θα προωθηθούν έντονα κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ.

Το EarthDance σε αριθμούς

Σύμφωνα με πωλήσεις εισιτηρίων, 200.000 άνθρωποι έχουν παραστεί στα φεστιβάλ του Earthdance μόνο το 2005 σε 222 πόλεις 50 χωρών.

Περίπου 2.75 εκατομμύρια διαφημιστικά φυλλάδια διανεμήθεικαν παγκοσμίως.

Το φεστιβάλ υποστηρίχθηκε ενεργά απο τον παγκόσμιο τύπο και πέτυχε πάνω απο 300 εκατομμύρια εμφανίσεις στα μέσα ενημέρωσης. Στο διαδύκτιο οι εμφανίσεις εφτασαν τα 50 εκατομμύρια.

Υπολογίζεται πως παραπάνω απο 250.000 άνθρωποι θα παραστούν στα φεστιβάλ του 2006 όπου θα συμμετάσχουν πάνω απο 222 πόλεις σε 50 χώρες.

Earthdance Αθήνα

To EarthDance διεξάγεται στις 16 του Σεπτέμβρη σε 222 πόλεις-50 χώρες του κόσμου, μεταξύ αυτών και η Αθήνα και η Σαντορίνη. Η ευαισθητοποίηση μέσω της συνηδειτοποιημένης διασκέδασης σε θέματα οικολογίας και αστικού πολιτισμού ειναι η πρόταση του φεστιβάλ (link κατά τους Έλληνες διοργανωτές)

Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου: Voices of EarthDance

Το φεστιβάλ θα ανοίξει την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου στις 23.00 στο Barrio, με τη μουσική, να είναι η πρώτη ύλη ενός ταξιδιού που γοητεύει το νού.

Παράλληλα, χοροθέατρο αλλά και μία εισαγωγή στο δίκαιο εμπόριο και τις τεχνικές που εξασφαλίζουν μόρφωση και ασφάλεια σε χειροτέχνες και παραγωγούς των χωρών που δεν ανήκουν στον πρώτο κόσμο, από την οργάνωση Fair Trade, θα αποκαλύψουν τις μυστικές σχέσεις της μόδας με την οικολογία και την συνηδητοποιημένη διασκέδαση.

Μουσική επιμέλεια: Γίαννης Λώλος

Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου: Global web link

Όλοι θα βρεθούμε στην καρδιά της πόλης, στου Ψυρρή, από όπου θα διεξαχθεί η ζωντανή σύνδεση που ενώνει, μέσω του διαδυκτίου, εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους σε 222 πόλεις στον κόσμο σε μία παγκόσμια έκκληση για ειρήνη, την πιο δυνατή στιγμή του EarthDance.

Ένας μαραθώνιος χορού θα ξεκινήσει στις 23.00 για να τελειώσει πολλές ώρες μετά. Σε δύο επίπεδα,στο club Vanilla, ο ήχος και τα φώτα θα είναι ειδικά σχεδιασμένα για τη βραδιά και οι καλλιτέχνες, καταξιωμένοι και ανερχόμενοι, καλεσμένοι απο όλη την Ελλάδα, θα εναλλάσονται στα πλατώ δίνοντας συνεχώς νέα μορφή σε μια εξερεύνηση με ήχο και εικόνα.

DJs: K.Marousopoulos, Johnny Caroutsos, D-Planet (planet luna), Lunatic xxx (planet luna), Mrs.Brown (deep as funk-Australia), Peter Panos (rif productions-Australia), Stratos (candyflip), dj STV, dj Harris

Κυριακή 17/09: Fresh fashion design

Το Passa club στη Βούλα θα μεταμορφωθεί σε μια πασαρέλα με τη συμμετοχή νέων σχεδιαστών μόδας από όλο τον κόσμο, σε μια συνάντηση χωρίς προηγούμενο, αφού για τους περισσότερους σχεδιαστές θα είναι η πρώτη φορά που θα δείξουν δουλειές. Ρούχα και αξεσουάρ, υλικά ανακυκλώσιμα,σχεδιασμένα απο νέους για όλους θα είναι οι πρωταγωνιστές της επίδειξης.

Μουσική επιμέλεια: Βασίλης Τσιλιχρήστος

Κατά τη διάρκεια όλου του τριημέρου θα λειτουργεί έκθεση εικαστικών στο κτίριο του Κοσμο πολιτισμός στα Εξάρχεια και χειροτεχνημάτων στον πολυχώρο του ομίλου Unesco Πειραιώς και νήσων, Action Art International στον Πειραιά.

Έννοιες όπως η ανακύκλωση, ένας πιο φιλικός προς το περιβάλλον τρόπος ζωής παράλληλα με την ενσωμάτωση των νέων τεχνολογιών στην καθημερινότητά μας, θα παρουσιαστούν όχι για πρώτη φορά αλλά με μία νέα δυναμική, κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ με ενα πραγματικό link, ένα συνδετικό κρίκο μεταξύ των ανθρώπων μιας πόλης μικρών πόλεων που αξιοποιεί πολλές γωνιές και μας φέρνει σε πολυδιάστατη επικοινωνία.

Σαντορίνη

Ταυτόχρονα με την Αθήνα το EarthDance θα διεξαχθεί για δεύτερη χρονιά στις 16 του Σεπτέμβρη στην παραλία της Περίσσας στην Σαντορίνη.

Στο Beach Bar υπό τον ήχο των κρουστών και της θάλασσας οι καλλιτέχνες που θα συμμετάσχουν το βράδυ του Σαββάτου ακριβώς στις στις 02.00 πμ θα ενώσουν τη μουσική τους με τα φεστιβάλ απο όλο τον κόσμο.

Ο σκοπός του φεστιβάλ εκτός απο την ενιαία έκκληση για την ειρήνη περιλαμβάνει και δωρεά-υποστήριξη σε μη κερδοσκοπικές οργανώσεις με ανθρωπιστικούς στόχους.

Πληροφορίες στην επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης, στο τηλ. 210 9833794 και στο e-mail [email protected]

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v