Τα δωρεάν του Οκτωβρίου

Ο Οκτώβριος έχει πολλές ενδιαφέρουσες καλλιτεχνικές εκδηλώσεις για τις οποίες δεν θα χρειαστεί να δώσεις ούτε ένα ευρώ για να παρακολουθήσεις.
Τα δωρεάν του Οκτωβρίου
Με τούτα και με εκείνα πέρασε ο Σεπτέμβριος κι ήρθε ο Οκτώβρης με την ελπίδα να κάνει λίγο φθινόπωρο βρε αδερφέ. Παράλληλα δεν θα στο ομολογήσουμε ότι ψάχνουμε συνεχώς αφορμές για εξόδους ψυχαγωγίας και διασκέδασης γιατί στις συζητήσεις όλων πληθαίνουν οι αναφορές στην ακρίβεια, στην ενεργειακή κρίση, στον δύσκολο χειμώνα που έρχεται και πάει λέγοντας. Για αυτόν τον λόγο λοιπόν βρήκαμε όλες τις δωρεάν καλλιτεχνικές εκδηλώσεις του Οκτωβρίου που αξίζει να πας συνδυάζοντας το τερπνόν της ψυχαγωγίας μετά του ωφελίμου της τσέπης.

Ρένα Παπασπύρου ατομική έκθεση "Το πέρασμα του κομήτη: Επεισόδια και εικόνες στην ύλη"

29 Σεπτεμβρίου 2022 με 20 Νοεμβρίου 2022 στην Πινακοθήκη του Δήμου Αθηναίων στο κτήριο του Μεταξουργείου

Η έκθεση της Ρένας Παπασπύρου, που παρουσιάζει ο Δήμος Αθηναίων στην Πινακοθήκη Δήμου Αθηναίων από τις 29 Σεπτεμβρίου έως τις 20 Νοεμβρίου 2022, συγκεντρώνει έργα τα οποία δεν είναι τόσο γνωστά στο αθηναϊκό κοινό ή έχουν να εκτεθούν πολύ καιρό. Αξίζει να επισκεφθείς την έκθεση για να έρθεις σε επαφή με το έργο μιας καταξιωμένης δημιουργού.

Jean Noel Chazelle έκθεση "Hyparxis"

30 Σεπτεμβρίου με 15 Οκτωβρίου στο S. G. Art Gallery

Πρόκειται για την πρώτη ατομική έκθεση στην Ελλάδα, του βραβευμένου από τη Γαλλική Κυβέρνηση καλλιτέχνη, στην οποία παρουσιάζει 15 έργα,  μεταξύ των οποίων Golden Acrylics, Golden Airbrush, Polymers, σε καμβά, Indian Paper, Tibetan Paper και Plexiglass. Η ζωγραφική του Chazelle είναι εξαιρετικό μείγμα φυσικής και φιλοσοφίας που αξίζει να θαυμάσεις, παρακολουθώντας την έκθεση.

Onassis stegi block party 2022

4 Οκτωβρίου στους χώρους γύρω από τη Στέγη

Σημείο συνάντησης, οι δρόμοι γύρω από τη Στέγη για μια παρτάρα που θα θυμόμαστε για καιρό. Γιατί μας έλειψαν τα γέλια, η δυνατή μουσική και οι φίλοι μας και το έχουμε ανάγκη. Γιατί η απόλαυση είναι πολιτισμός.

Ηλεκτρονικοί ήχοι, αφρο-beats, θρακιώτικη ψυχεδέλεια, γαλαξιακά synths, χιπ-χοπ ρίμες, ανεβαστικά kids sessions, άφθονο party mood και πολλές ακόμη εκπλήξεις θα σκάσουν μύτη σε όσους τυχερούς βρεθούν στις οδούς Ευρυδάμαντος και Γαλαξία στον Νέο Κόσμο στις 4 Οκτώβρη.

Αγγέλα Παπάζογλου

7 Οκτωβρίου στο Θέατρο Βράχων

Το Θέατρο "Μεταξουργείο" θα παρουσιάσει την ιστορική παράσταση "Αγγέλα Παπάζογλου" στο Θέατρο Βράχων με την Άννα Βαγενά να κρατά τον πρωταγωνιστικό ρόλο.  Η παράσταση βασίζεται στις μνήμες της σπουδαίας Μικρασιάτισσας, της Αγγελικής Παπάζογλου, γυναίκας του ρεμπέτη Βαγγέλη Παπάζογλου, όπως τις διηγήθηκε στον γιο της Γιώργη Παπάζογλου, ο οποίος και τις κατέγραψε. Μέσα από τις αφηγήσεις της περνά η ιστορία της Σμύρνης, τότε που οι Έλληνες κυριαρχούσαν στη ζωή της, με τις μαγευτικές ομορφιές της.

Music Escapades: In Orbit v.3

7,8 και 9 Οκτωβρίου στο Θόλο του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ)

Την Παρασκευή 7, το Σάββατο 8 και την Κυριακή 9 Οκτωβρίου η σύγχρονη αθηναϊκή μουσική σκηνή δίνει ραντεβού για τρίτη συνεχή χρονιά στον Θόλο του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) παρουσιάζοντας το Music Escapades: In Orbit v.3. Πρόκειται για ένα τριήμερο φεστιβάλ με δωρεάν είσοδο που δίνεις τις κατάλληλες απαντήσεις σε όσους ρωτούν «τι μουσική βγαίνει αυτήν την στιγμή στην Αθήνα;»

Την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου, η hip hop φάση ξεκινά με Νέγρο του Μοριά, Moose, Ofili και Kareem. To Σάββατο 8 Οκτωβρίου είναι πολυσυλλεκτικό, με κοινή αφετηρία και βάση την electronica των Sworr., Mononome, Ιota Phi και Vassilina. Την Κυριακή 9 Οκτωβρίου, το αθηναϊκό ροκ δείχνει τα δόντια του με Live εμφανίσεις από The Bonnie Nettles, Godsleep, XOAN και Odysseas Phone Orchestra.

Ο ήχος της κραυγής

9 Οκτωβρίου στην Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής

Πρόκειται για μια σπουδαία συναυλία της Εναλλακτικής Σκηνής της ΕΛΣ σε σύλληψη του δραστήριου μουσικού και ερευνητή Χρήστου Μαρίνου, που συνοδεύει στο πιάνο την εξίσου ανήσυχη μεσόφωνο Ιωάννα Βρακατσέλη, φιλοδοξεί ακριβώς να δώσει ήχο στην κραυγή των ανθρώπων που βίωσαν ή βιώνουν κάποιες από τις οξύτερες ανθρωπιστικές κρίσεις του 20ού και του 21ου αιώνα, όπως η Μικρασιατική Καταστροφή, το Ολοκαύτωμα και η τρέχουσα προσφυγική κρίση. Αξίζει δίχως άλλο να βρίσκεσαι εκεί.

Το πέρα Αιγαίο

23 Οκτωβρίου στην Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής

Ένα πρόγραμμα που καλύπτει την απόσταση ανάμεσα στη λόγια και την ελαφρά ελληνική μουσική του χθες και του σήμερα, αποτελώντας παράλληλα έναν συγκινητικό φόρο τιμής στη μικρασιατική μουσική παράδοση. Οι καταξιωμένοι μονωδοί της Εθνικής Λυρικής ΣΚκνής Τζούλια Σουγλάκου και Γιάννης Χριστόπουλος ερμηνεύουν τραγούδια με σμυρναίικη θεματολογία θρυλικών Ελλήνων και ξένων συνθετών, όπως οι Λεωνίδας Ζώρας, Διονύσιος Λαυράγκας, Μωρίς Ραβέλ, Αιμίλιος Ριάδης, Θεόφραστος Σακελλαρίδης. Τους συνοδεύει στο πιάνο η Σοφία Ταμβακοπούλου.

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v