10 + 10 πράγματα που δεν ξέρεις ότι ξέρουμε για τους Iron Maiden

Αν έχεις ασπαστεί τον #monomaiden-ισμό είναι πιθανό να γνωρίζεις κα΄ποια. Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα σε δούμε στο Ολυμπιακό Στάδιο στις 16 Ιουλίου!
10 + 10 πράγματα που δεν ξέρεις ότι ξέρουμε για τους Iron Maiden

Ας μη γελιόμαστε. Για περισσότερα από 45 χρόνια οι Iron Maiden είναι θεσμός. Έχοντας αναθρέψει εκατομμύρια fans σε ολόκληρο τον κόσμο, δεν σταματούν λεπτό να περιοδεύουν στον πλανήτη με ψυχή 25άρη δίνοντας λυσσαλέα shows σε κάθε του γωνιά, μπροστά από το εκστασιασμένο κοινό τους. Μόλις ο Bruce Dickinson δώσει το έναυσμα οι στεντόρειες μπασογραμμές του αρχηγού Steve Harris θα συνθέσουν ένα τσιμεντένιο rhythm section με τα ταμπουροχτυπήματα του Nicko McBrain πριν οργιάσει το κιθαριστικό τρίο των Smith, Murray και Gers.

Κοιτώντας την ιστορία τους, αντιλαμβανόμαστε πλήρως τον λόγο για τον οποίο εκατομμύρια fans στον πλανήτη και ανάμεσά τους δεκάδες χιλιάδες στην χώρα μας ασπάστηκαν τον monomaiden-ισμό, δηλώνοντας αιώνια πίστη στους Iron Maiden! Όλοι αυτοί όπως κι εμείς ανυπομονούμε για τη μεγαλειώδη επιστροφή των Iron Maiden στο Ολυμπιακό Στάδιο το Σάββατο 16 Ιουλίου.

Αποφασίσαμε λοιπόν με αφορμή τη συναυλία να ξεσκονίσουμε τις γνώσεις μας και να σου γράψουμε για είκοσι πράγματα που δεν ξέρεις ότι ξέρουμε για τους Iron Maiden.

Το συγκρότημα κυκλοφορεί τη δική του μπύρα, που ονομάζεται The Trooper εμπνευσμένη από το λατρεμένο ομώνυμο τραγούδι των Iron Maiden.

Εκτός από τον Steve Harris, το μόνο σταθερό μέλος των Iron Maiden είναι ο κιθαρίστας Dave Murray.

Το μοναδικό τους νο.1 single είναι ένα κομμάτι (“Bring Your Daughter… to the Slaughter”) που αρχικά γράφτηκε για την ταινία «Εφιάλτης στο δρόμο με τις λεύκες 5» ως προσωπικό τραγούδι του Bruce Dickinson.

Ο μόνος από τους Maiden που δεν είναι πια μαζί μας είναι ο ντράμερ στους τρεις πρώτους δίσκους Clive Burr που πέθανε το 2013 μετά από χρόνια μάχη με τη σκλήρυνση κατά πλάκας.

Το εισιτήριο για την πρώτη τους συναυλία στην Ελλάδα ήταν 1.800 δρχ

Το αεροπλάνο το οποίο μεταφέρει τους Iron Maiden στις περιοδείες τους είναι ένα Boeing 747 που λέγεται Ed Force One.

Iron Maiden = «σιδηρά παρθένος». Το συγκρότημα πήρε το όνομά του από την ομώνυμη συσκευή βασανιστηρίων του Μεσαίωνα, μια ντουλάπα με καρφιά διαφόρων μεγεθών το μικρότερο των οποίων στόχευε την καρδιά.



 “Ed Hunter” ήταν το όνομα του πρώτου video game με ήρωα τον Eddie φυσικά που λάνσαραν οι Iron Maiden το 1999 ενώ το τελευταίο τους λέγεται “Legacy of the Beast” και μάλιστα έχει εμπνεύσει τα σκηνικά της περιοδείας που θα δούμε κι εμείς ζωντανά.

Η μασκότ του συγκροτήματος (EDDIE), αποτέλεσε την πρώτη μασκότ η οποία εμφανιζόταν σε βιντεοπαιχνίδι, κατέχοντας το ρόλο special character στο Tony Hawk's Pro Skater 4 (2002).
Η μασκότ του συγκροτήματος κατά τον Steve Harris , αποτελεί μια εικόνα του εαυτού του όπως εκείνος θα ήθελε να ήταν.

Αγαπημένη σύγχρονη μπάντα του Steve Harris είναι οι φινλανδοί Nightwish.

Ο Janick Gerrs είναι φανατικός οπαδός της Χαρτπούλ.

Η εισαγωγή του Aces High είναι λόγια του W.Churchill κατάτ ον 1ο παγκόσμιο πόλεμο προσπαθώντας να τονώσει το ηθικό του αγγλικού στρατού.

Ο Nicko McBrain παίζει σε κάθε συναυλία χώρις παπούτσια

Το τραγούδι τους When the Wild Wind Blows έχει χρησιμοποιηθεί στη δημοφιλή σειρά The Walking Dead.

Ο Adrian Smith περνά ώρες από τον ελεύθερό του χρόνο ψαρεύοντας, ενώ κυκλοφόρησε πρόσφατα ένα βιβλίο με τεχνικές ψαρέματος.

Το εξώφυλλο του Brave New World απεικονίζει το Λονδίνο στο μακρινό μέλλον.

Ο Bruce Dickinson σε μία από τις εκατοντάδες πτήσεις του, μετέφερε στρατεύματα από το Αφγανιστάν στην Αμερική.

Ο Bruce Dickinson βρέθηκε ένα βήμα πριν την συμμετοχή του στους Ολυμπιακούς Αγώνες με την ομάδα ξιφασκίας της Αγγλίας.

Ένα από τα πιο αμφιλεγόμενα εξώφυλλα των Iron Maiden, είναι αυτό του Single από το Sanctuary, όπου απεικονίζει τον Eddie να έχει μόλις δολοφονίσει την Margaret Thatcher.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v