Iron Maiden: Φήαρ οφ δε Ντάρκ το 2022 στο ΟΑΚΑ

Up the irons! Τέσσερα χρόνια μετά οι τεράστιοι Maiden επιστρέφουν στην χώρα μας για ένα μοναδικό live στο ΟΑΚΑ.
Iron Maiden: Φήαρ οφ δε Ντάρκ το 2022 στο ΟΑΚΑ

Αγιάμ δε μαν χου γουόλκς αλόουν

And γουέν Αι γούοκι α νταρκ ρόουντ

Α Νάιν οφ στρόλινκ θρου δε πάαρκ

γουάν δε λάιτ μπιγκινς του ΤΣΤΣέιντς

Ασάταμς φιλ α λιτ(ου)λ στρέιτ(ς)

Ελιτ(ου)λ άξιο(υ)ς γουέν ιτς ντάααρκ



Μετά από αυτή μικρή εισαγωγή με τον απίστευτο τύπο του Χ-Factor - που μάλλον σιγοτραγούδησες μαζί μας-  ίσως έχεις καταλάβει τι συμβαίνει.

Ω ναι, το Σάββατο 16 Ιουλίου 2022 θα είναι ένα ξεχωριστό κεφάλαιο στο μεγάλο βιβλίο της συναυλιακής ιστορίας της χώρας. Εκείνο το βράδυ οι Iron Maiden θα βρεθούν στο Ολυμπιακό Στάδιο μπροστά σε χιλιάδες fans για να παρουσιάσουν το μεγαλύτερο και μακράν πιο επιτυχημένο show της ιστορίας τους με ένα setlist που θα περιλαμβάνει τα σπουδαιότερα τραγούδια τους.

Ακολουθεί το δελτίο τύπου που λάβαμε στο mail μας και μας έκανε να ουρλιάξουμε από χαρά: ΦΗΑΡ ΟΦ ΔΕ ΝΤΑΑΑΑΑΡΚ!

4 χρονιά μετά την τελευταία μνημειώδη εμφάνισή τους οι Iron Maiden επιστρέφουν στην Ελλάδα για να αποδείξουν ακόμη μια φορά επί σκηνής γιατί είναι το μεγαλύτερο γκρουπ της γενιάς τους. Oι Bruce Dickinson, Steve Harris, Adrian Smith, Dave Murray, Janick Gers και Nicko McBrain είναι γνωστό ότι δεν αστειεύονται στα live τους όπως έχει αποδείξει η ιστορία της Maiden-ικής αρμάδας.

Ας μην γελιόμαστε άλλωστε. Για περισσότερα από 45 χρόνια οι Iron Maiden είναι θεσμός. Έχοντας αναθρέψει εκατομμύρια fans σε ολόκληρο τον κόσμο, δεν σταματούν λεπτό να περιοδεύουν στον πλανήτη με ψυχή 25άρη δίνοντας λυσσαλέα shows σε κάθε του γωνιά, μπροστά από το εκστασιασμένο κοινό τους. Μόλις ο Bruce Dickinson δώσει το έναυσμα οι στεντόρειες μπασογραμμές του αρχηγού Steve Harris θα συνθέσουν ένα τσιμεντένιο rhythm section με τα ταμπουροχτυπήματα του Nicko McBrain πριν οργιάσει το κιθαριστικό τρίο των Smith, Murray και Gers.

Η Legacy of the Beast Tour έρχεται απλά για να επιβεβαιώσει τον μύθο τους, κάνοντας sold out τις αρένες και τα φεστιβάλ που φιλοξενούν τα shows τους παίζοντας τραγούδια βγαλμένα από τα πιο υγρά όνειρα των οπαδών τους, με ένα τεράστιο stage, που όμοιό του δεν έχουμε ξαναδεί στη χώρα μας, ικανό για να στεγάσει το Maiden-ικό υπερθέαμα.



Οι δεσμοί τους με το ελληνικό καιρό κρατάνε πολλά χρόνια, ικανά να θρέψουν έναν στρατό από maiden-άκηδες σε όλη τη χώρα που συλλέγουν μανιωδώς ότι κυκλοφορούν ακολουθώντας τους πιστά σε κάθε Live εμφάνιση τους. Μέσα από μια κολοσσιαία δισκογραφία με 17 studio albums, 13 live 4eps και κάμποσα compilations οι Ιron Maiden εγκαθίδρυσαν μια Heavy metal δυναστεία μέσα από μνημειώδεις δίσκους όπως οι Iron Maiden, The Number of The Beast, Piece of Mind, Powerslave, Seventh Son of A Seventh Son, Somewhere In Time, Fear of The Dark, Brave New World.

Όσο για τα τραγούδια που στιγμάτισαν για πάντα τις ζωές μας, η λίστα είναι μακρά με αναρίθμητους ύμνους που τραγουδήθηκαν με όλη τη δύναμη που είχαν οι fans στα πνευμόνια τους.

Από τα Running Free, The Trooper, Aces High, Hallowed be Thy Name στα Flight of Icarus, Fear of The Dark, 2 Minutes to Midnight, The Evil that men do κι από τα Rime of the Ancient Mariner, Stranger in A Strange Land, Afraid to Shoot Strangers, The Clansman, στα The Wicker Man, Sign of the Cross και Dance of Death όλη η πορεία των Maiden είναι γεμάτη από τραγούδια, γεννημένα να γίνουν κλασικά.

Κατέκτησαν κάθε κορυφή του είδους σπάζοντας τα στεγανά του ήχου και προσελκύοντας fans που κραύγαζαν #μόνομέιντεν σε όλες τις ομιλούσες γλώσσες του κόσμου. Μαζί τους στα εξώφυλλα των δίσκων, των αφισών, στις στάμπες των Tshirts μέχρι και στην ετικέτα της μπύρας τους ο θρυλικός Eddie τους συνοδεύει σε κάθε τους βήμα. Κάπως έτσι έγινε σήμα κατατεθέν του γκρουπ κι αναπόσπαστο κομμάτι της μουσικής κουλτούρας των τελευταίων τεσσάρων και βάλε δεκαετιών.

Ταξιδεύοντας από άκρη σε άκρη όλης της γης με το θηριώδες τζετ τους, οι Iron Maiden ήταν πολλά περισσότερα από ένα γκρουπ για όσους τους παρακολουθούν και τους αποθεώνουν σε πρώτη ευκαιρία. Ένας ξεχωριστός δεσμός που συνδέει το παρελθόν τους με το σήμερα και τιμά τις μουσικές τους ρίζες, φυτρώνοντας καθ’όλη τη διάρκεια της καριέρας του τον σπόρο του χέβι μέταλ στις καρδιές όσων περήφανα τους ακολουθούν.



H πανδημία μπορεί να ανέκοψε για λίγο διάστημα τη συναυλιακή πορεία των Iron Maiden, ενώ η περιοδεία του Legacy of the Beast είχε αποθεωθεί σε όλα τα μήκη της γης, συγκεντρώνοντας περισσότερους από 2 εκατομμύρια θεατές. Ωστόσο το συγκρότημα έβαλε τέλος στη δισκογραφική του σιωπή που κράτησε έξι χρόνια, κυκλοφορώντας το Senjutsu τον Σεπτέμβριο του 2021, το οποίο εκτόξευσε ξανά τη δημοτικότητα του συγκροτήματος, που στρογγυλοκάθισε στην κορυφή των charts όλου του πλανήτη.

Το Σάββατο 16 Ιουλίου 2022 στο Ολυμπιακό Στάδιο Ποδοσφαίρου οι Iron Maiden θα μας ανταμείψουν για τις τόσες μέρες συναυλιακής αποχής που αντέξαμε με το πιο εντυπωσιακό και πολυσυζητημένο show που είδαμε ποτέ από μέρους τους, εφάμιλλο της ιστορίας τους με λατρεμένο best of setlist. Τα τραγούδια θα τα διαλέξουν εκείνοι και υπόσχονται πως δεν πρόκειται να σταματήσουν μέχρι κι ο τελευταίος θεατής να ουρλιάξει #μόνομέιντεν!

Μαζί τους, ως special guests θα εμφανιστούν για πρώτη φορά στην Ελλάδα οι Airbourne με το μπαρουτοκαπνισμένο rock n roll τους και οι Lord of the Lost που έχουν στις αποσκευές τους έναν από τους καλύτερους gothic metal δίσκους των τελευταίων ετών.

You can not miss that!

Αn Iconic Band in an Ιconic Venue!

Beware the Legacy of the beast!

Up the irons people!

“Το Legacy of the Beast Tour είναι το αποκορύφωμα της Heavy Metal δόξας των Iron Maiden”

Rolling Stone

Η γενική προπώληση εισιτήριων για τη μεγαλειώδη επιστροφή των Iron Maiden θα ξεκινήσει το Σάββατο 4 Δεκεμβρίου στις 10:00 π.μ., ενώ αποκλειστικά τα μέλη του Fan Club του συγκροτήματος θα μπορούν να προμηθευτούν τα εισιτήριά τους από την Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου στις 10:00 π.μ.

Tα εισιτήρια ξεκινούν από 45€ (πλέον του κόστους της ηλεκτρονικής υπηρεσίας έκδοσης εισιτηρίου)

Μείνετε συντονισμένοι για περισσότερες πληροφορίες.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v