Πέθανε ο σπουδαίος Βαγγέλης Παπαθανασίου

Ο βραβευμένος με Όσκαρ Έλληνας μουσικοσυνθέτης Βαγγέλης Παπαθανασίου έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 79 ετών, ενώ νοσηλευόταν στη Γαλλία με κορωνοϊό.
Πέθανε ο σπουδαίος Βαγγέλης Παπαθανασίου

Μια δυσάρεστη είδηση έγινε γνωστή πριν λίγη ώρα, σκορπώντας θλίψη σε όλον τον καλλιτεχνικό κόσμο. Πρόκειται για τον θάνατο του σπουδαίου Έλληνα μουσικοσυνθέτη, Βαγγέλη Παπαθανασίου, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 79 ετών κι ενώ νοσηλευόταν με κορωνοϊό σε νοσοκομείο της Γαλλίας. 

Την είδηση επιβεβαίωσε το δικηγορικό γραφείο οποίο εκπροσωπεί τον Βαγγέλη Παπαθανασίου μέσω ανακοίνωσής του.

«Με μεγάλη μας θλίψη ανακοινώνουμε ότι ο μεγάλος Έλληνας Βαγγέλης Παπαθανασίου έφυγε από τη ζωή αργά το βράδυ της Τρίτης 17 Μαΐου» αναφέρει συγκεκριμένα η ανακοίνωση.

Ήταν βραβευμένος με Όσκαρ για την μουσική της ταινίας Οι δρόμοι της φωτιάς το 1982. Επίσης είχε επενδύσει μουσικά πλήθος άλλων κινηματογραφικών ταινιών όπως: Blade Runner, 1492: Χριστόφορος Κολόμβος, Αλέξανδρος, Ελ Γκρέκο κ.ά. Έχει συνεργαστεί με τον Ντέμη Ρούσσο, την Ειρήνη Παππά και τον Γιον Άντερσον. Το 1997 σκηνοθέτησε την τελετή έναρξης του 6ου Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ανοιχτού Στίβου της IAAF που πραγματοποιήθηκε στο Παναθηναϊκό Στάδιο της Αθήνας, ενώ πριν την σπουδαία σόλο καριέρα του έκανε πράγματα και θαύματα στα ιστορικά κι ιδιαιτέρως επιδραστικά συγκροτήματα των Forminx και Aphrodite's Child. 

Θα μας λείψει πολύ ο αγαπημένος μας Vangelis

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v