Δισκάδικα που θα ξυπνήσουν τον μουσικόφιλο μέσα σου

Πήγαμε μια μεγάλη βόλτα στα καλύτερα δισκάδικα της πόλης και σου τα παρουσιάζουμε, με την ελπίδα να κάνεις κι εσύ την περατζάδα σου.
Δισκάδικα που θα ξυπνήσουν τον μουσικόφιλο μέσα σου

Αν ανήκεις στην κατηγορία των μουσικόφιλων, τότε είναι σίγουρο ότι έχεις εντάξεις στο εβδομαδιαίο σου πρόγραμμα, μια βόλτα σε κάποιο από τα ενημερωμένα δισκάδικα της πόλης. Τα τελευταία χρόνια, με χαρά παρατηρούμε την άνοδο του συγκεκριμένου σπορ, αφού όλο και περισσότερος κόσμος, στηρίζει τους καλλιτέχνες που αγαπά, αγοράζοντας σε φυσικό format (βινύλια, cds, κασέτες) τη μουσική τους. Για αυτόν τον λόγο ίσως έχουν πληθύνει τα δισκάδικα στην πόλη, δίνοντας σου την ευκαιρία να βρεις πολλή και καλή μουσική στα stands τους. Τσέκαρε λοιπόν τα καλύτερα δισκάδικα της πιάτσας.

Off the Record (Αγίου Κωνσταντίνου 13, Πειραιάς)



Έλειπε ένα ενημερωμένο δισκοπωλείο στο κέντρο του Πειραιά κι αυτό ακριβώς το κενό, ήρθε να γεμίσει το Off The Record, που άνοιξε λίγα χρόνια πριν, σκορπώντας ρίγη συγκίνησης στους μουσικόφιλους. Στα ράφια του θα βρεις τις σημαντικότερες ξένες αλλά και εγχώριες κυκλοφορίες, όπως και εξαιρετικές επανεκδόσεις σε πολύ προσιτές τιμές. Φεύγοντας θα τσιμπάγαμε το Delta Kream των Black Keys σε σιντάκι ή βινύλιο, ανάλογα με τα γούστα.

Syd Records (Πρωτογένους 13, Ψυρρή)

Το Syd πρόσφατα γιόρτασε τα πέμπτα του γενέθλια και συνειδητοποιήσαμε ότι πέρασε όντως πολύ καιρός από όταν άνοιξε σε ένα όμορφο και πολύβουο στενάκι του Ψυρρή ένα δισκάδικο που γουστάρει την εναλλακτική μουσική σκηνή και το δείχνει, στηρίζοντας πολύ και τις ελληνικές μπάντες. Παλιότερα είναι πολύ πιθανό να πετύχαινες και κάποιο ακουστικό session στον δρόμο. Φεύγοντας πάρε την φοβερή έκδοση της Veego Records στον δίσκο της Πόπης Αστεριάδη και του Κωνσταντίνου Βήτα.

Reload (Ακαδημίας 81, Αθήνα)

Το απόλυτα πετυχημένο μότο του Reload είναι το «η μουσική περνά από δω» κι αν περάσεις από εκεί, είναι σίγουρο ότι θα το καταλάβεις κι εσύ. Πρόκειται ίσως για ένα από τα μεγαλύτερα ανεξάρτητα δισκοπωλεία της χώρας, που συγκεντρώνει χιλιάδες κυκλοφορίες στους δύο ορόφους. Τα καλά τα χρόνια, προ κορωνοϊού μπορούσες να πάρεις το εισιτήριό σου και για πολλές από τις συναυλίες που γίνονταν στην πόλη. Η συλλογή Reprise του Moby, μας τράβηξε σίγουρα το ενδιαφέρον.

Underflow (Καλλιρόης 39)

Σε ένα από τους κεντρικότερους δρόμους της πόλης, βρίσκεται ίσως το πιο όμορφο αθηναϊκό δισκάδικο, μιας και στον χώρο του Underflow, συστεγάζονται μια γκαλερί τέχνης και μπόλικα stands με βινύλια. Επιλογές που καλύπτουν όλα τα μουσική είδη (από τη τζαζ στη φολκ, κι από την άβαντ γκαρντ στα έθνικ). Στην τελευταία μας βόλτα, ζηλέψαμε τον δίσκο Our Endless Numbered Days του Iron and Wine.

Record House (Ομήρου 46, Νέα Σμύρνη)



Πρόκειται ίσως για το πιο ιστορικό δισκάδικο που βρίσκεται εκτός κέντρου, το οποίο μεγάλωσε αρκετές γενιές μουσικόφιλων στη Νέα Σμύρνη, από όταν άνοιξε το 1971 κι έπειτα. Με άπειρες επιλογές τόσο σε νέες κυκλοφορίες αλλά και σπάνιους μεταχειρισμένους δίσκους, το Record House, τιμά το όνομα του μουσικού ναού που έχει στην πιάτσα. Το Welfare Jazz των Viagra Boys, θα ήταν το δισκάκι που θα αγοράζαμε μετά την τελευταία μας επίσκεψη.

Rock n Roll Circus (Σίνα 21, Αθήνα)

Αν βρεθείς ποτέ στο Rock n Roll Circus φρόντισε να έχεις αρκετό χρόνο στη διάθεσή σου γιατί θα τον χρειαστείς, ψάχνοντας τα stands με τα χιλιάδες βινύλια του. Εξίσου ιστορικό δισκάδικο, που κρύβει δυσεύρετους θησαυρούς, αλλά και το σύνολο σχεδόν των νέων κυκλοφοριών σε όλα σχεδόν τα μουσικά είδη. Το προσωπικό είναι ευγενέστατο και, ως γνώστες του αντικειμένου, θα σε βοηθήσουν να κάνεις τη σωστή επιλογή ανάλογα με τα ακούσματά σου. Φεύγοντας πάρε και το Promenade Blue του Nick Waterhouse.

Le Disque noir (Θεμιστοκλέους 29, Αθήνα)

Aν την ψάχνεις σε σκοτεινά μουσικά μονοπάτια (minimal , electro , ebm ,industial , dark ambient , folk , gothic , synth pop , dark wave - new wave - neo classical) τότε είναι πολύ πιθανό να συχνάζεις στο Le Disque Noir, που είναι ίσως το πιο ενημερωμένο δισκάδικο της φάσης. Προσιτές τιμές, μεγάλη ποικιλία και πάρα πολλές special εκδόσεις θα κάνουν την καρδούλα του συλλέκτη να πεταρίζει από χαρά. Το Great Dead Cities του Doric μοιάζει με την κατάλληλη επιλογή.

Metal era (Εμμανουήλ Μπενάκη 22)

Από το 1995 έχει μεγαλώσει χιλιάδες μεταλλάδες, με τις καλύτερες κυκλοφορίες του είδους. Metal για όλα τα γούστα σε όλα τα φυσικά format που λατρεύεις με το κατάλληλο soundtrack όσο διαλέγεις τι θα αγοράσεις. Πέρα από τις αγαπημένες ξένες μπάντες το Metal Era βάζει στα ράφια και τις σημαντικότερες ελληνικές κυκλοφορίες της σκηνής και πολύ καλά κάνει. Αν πας και δεν αγοράσεις τον τελευταίο δίσκο των Gojira, Fortitude μάλλον δεν έχεις metal ψυχούλα.

 

 

 

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v