Δωρεάν online συναυλίες το Πάσχα από το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Από την Κυριακή των Βαΐων μέχρι τη Μεγάλη Τρίτη στην ψηφιακή σκηνή του Adagio θα μπορείς να δεις δωρεάν συναυλίες από το Μέγαρο Μουσικής.
Δωρεάν online συναυλίες το Πάσχα από το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
Καλός ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ δεν λέμε, αλλά καλό θα ήταν το φετινό Πάσχα να είχαμε και κάποια άλλη εναλλακτική. Για αυτό χαρήκαμε ιδιαιτέρως όταν μάθαμε πως ο δημοφιλής κύκλος «Adagio - Μουσική» -ο οποίος μεταφέρει εδώ και χρόνια κατανυκτικές μουσικές εμπειρίες στους λάτρεις του είδους- θα μεταδοθεί διαδικτυακά στο πλαίσιο του Megaron Online.

Από την Κυριακή των Βαΐων μέχρι τη Μεγάλη Τρίτη στην ψηφιακή σκηνή του «Adagio» θα εναλλάσσονται, αυτή τη χρονιά, συναυλίες πλήρως ενταγμένες στο πνεύμα της Μεγάλης Εβδομάδας, στις οποίες μάλιστα συμμετέχουν ουκ ολίγοι αγαπημένοι Έλληνες καλλιτέχνες.

Το διαδικτυακό «Αdagio» θα έχει τα εγκαίνια του την Κυριακή των Βαΐων 25 Απριλίου, με τη συναυλία «Από το Πάθος στην Ανάσταση» με την Ουρανία Γκάσιου. Η διεθνούς φήμης οργανίστα του Μεγάρου θα συμπεριλάβει στο πρόγραμμά της θρησκευτικές συνθέσεις και αποσπάσματα έργων για εκκλησιαστικό όργανο του Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ, του Γιοχάνες Μπραμς, της Ζαν Ντεμεσσιέ, του Σάιμον Τζόνσον αλλά και του Σαρλ-Μαρί Βιντόρ.

Στη συνέχεια, τη Μεγάλη Δευτέρα 26 Απριλίου, το Σύνολο Παλαιάς Μουσικής Εx Silentio θα παρουσιάσει σπάνιες αλλά και γνωστές παρτιτούρες μεγάλων συνθετών του Μπαρόκ, προσαρμοσμένες στο πασχαλινό κλίμα («Εν ωδαίς μεγαλύνομεν») με όργανα εποχής.

Συμμετέχουν οι: Θεοδώρα Μπάκα (μεσόφωνος), ο Δημήτρης Κούντουρας (φλάουτο με ράμφος, μπαρόκ φλάουτο, μουσική διεύθυνση), η Φανή Βοβώνη, η 'Αντζυ Κασδά (μπαρόκ βιολί), ο Αλέξης Καραϊσκάκης-Νάστος (μπαρόκ βιολοντσέλο) και ο Πάνος Ηλιόπουλος (τσέμπαλο) με σκοπό τους να αναδείξουν στο κοινό μπαρόκ κοντσέρτα και σονάτες των Τέλεμαν, Χαίντελ, Μαντσίνι και άλλων συνθετών, αλλά και υπέροχες άριες δοξαστικού περιεχομένου φημισμένων μουσουργών της προκλασικής περιόδου, όπως ο Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ και ο Χένρυ Πέρσελ.

Έπειτα, τη Μεγάλη Τρίτη, ο Λουδοβίκος των Ανωγείων (τραγούδι, μαντολίνο), θα δώσει μια συναυλία αφιερωμένη σε μοιρολόγια της Μεσογείου για το θρήνο και τη λύτρωση, ερμηνεύοντας κρητικά μοιρολόγια που κρατούν από τη μεταπολεμική εποχή μέχρι σήμερα. Μαζί του θα εμφανιστούν στη σκηνή η Ελένη (τραγούδι) και η Σουζάνα Βουγιουκλή (τραγούδι, κιθάρα, πιάνο), οι οποίες θα παρουσιάσουν κομμάτια από την ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου και τα Βαλκάνια. Δίπλα τους θα είναι οι μουσικοί: Δημήτρης Οικονομάκης (ενορχήστρωση, μπάσο), Γιώργος Κοντογιάννης (λύρα) και Αριστείδης Χατζησταύρου (κιθάρα). Τον σχεδιασμό ήχου θα αναλάβει ο Γιάννης Παξεβάνης.

Και οι τρεις συναυλίες θα αρχίσουν στις 20:30 ενώ θα υπάρχει ταυτόχρονη μετάδοση τους  από το site, το Facebook και το κανάλι του Μεγάρου στο YouTube. Αν δεν προλάβεις να τις παρακολουθήσεις την παραπάνω ώρα, μην ανησυχείς ωστόσο γιατί θα είναι διαθέσιμες σε όλες τις πλατφόρμες για 48 ώρες από την ημέρα μετάδοσής τους.

Απολαύστε τις πατώντας εδώ:

Παράλληλα μπορείς να τις παρακολουθήσετε και από το fb του Μεγάρου


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v