10 σούπερ ταινίες για σινεμά το σαββατόβραδο

Δέκα από τις πιο ενδιαφέρουσες ταινίες που παίζουν αυτή την εβδομάδα στις αθηναϊκές αίθουσες. Διαλέξτε κινηματογράφο, πάρτε ποπκόρν και καθίστε αναπαυτικά.
10 σούπερ ταινίες για σινεμά το σαββατόβραδο
Το Τετράγωνο

Ο τελευταίος Χρυσός Φοίνικας είναι ένα αλλόκοτο, μοντέρνο αριστούργημα του Ρούμπεν Έστλουντ, μια σάτιρα της τέχνης και της πολιτικής ορθότητας με αφορμή την προετοιμασία ενός εικαστικού project με τίτλο «Το Τετράγωνο» σε ένα σουηδικό μουσείο.
Δείτε τις αίθουσες στις οποίες προβάλλεται εδώ

120 Χτύποι το λεπτό

Μια ομάδα νεαρών ακτιβιστών προσπαθεί απεγνωσμένα να βρει τη θεραπεία ενάντια σε μια άγνωστη, όσο και θανατηφόρα ασθένεια. Ο στόχος τους είναι τα φαρμακευτικά εργαστήρια που ενδεχόμενα περιέχουν κάποιες μορφές θεραπείας, μαζί με σύνθετες άμεσες ενέργειες, πάντα υπό την ελπίδα να σώσουν ζωές αυτής και των επόμενων γενεών. Ο Ρομπέν Καμπιγιό σκηνοθετεί ένα συγκινητικό κοινωνικό δράμα, μας κάνει να δακρύσουμε και φεύγει από τις Κάννες με το Μεγάλο βραβείο της Επιτροπής.
Δείτε τις αίθουσες στις οποίες προβάλλεται εδώ

Good Time

Μια ληστεία πάει στραβά. Ο Κόνι καταφέρνει να ξεφύγει, αλλά ο αδελφός του, ο Νικ, συλλαμβάνεται. Κι ενώ ο Κόνι κάνει ό,τι μπορεί για να βρει χρήματα και να βγάλει έξω τον αδελφό του, εμφανίζεται στον νου η ιδέα της απόδρασης. Ο Ρόμπερτ Πάτινσον πρωταγωνιστεί και εντυπωσιάζει σε αυτήν την αγωνιώδη περιπέτεια με φόντο την σκοτεινή πλευρά της Νέας Υόρκης.
Δείτε τις αίθουσες στις οποίες προβάλλεται εδώ

Happy End

Μια εύπορη οικογένεια είναι ιδιοκτήτρια μιας εντυπωσιακής έπαυλης στο Καλαί της Βόρειας Γαλλίας, όχι πολύ μακριά από τους προσφυγικούς καταυλισμούς. Ο ηλικιωμένος πάτερ φαμίλιας σχεδιάζει να δώσει τέλος στη ζωή του. Η κόρη του διαλέγει την εργασιομανία. Ο γιος του δεν είναι ο πιστός σύζυγος που όλοι εικάζουν. Και τα εγγόνια του συνεχίζουν το κρυφτούλι της οικογένειας, σε αυτό το αργόσυρτο δράμα του Μίκαελ Χάνεκε, που εμφανίζεται για άλλη μια φορά ικανός να μας παρασύρει σε παιχνίδια μυαλού.
Δείτε τις αίθουσες στις οποίες προβάλλεται εδώ.

Δεν είμαι ο νέγρος σου

Με μια αφήγηση που αποτελείται εξ ολοκλήρου από τα λόγια του μαύρου συγγραφέα Τζέιμς Μπόλντουϊν, το ντοκιμαντέρ αυτό είναι μια ξεχωριστή κινηματογραφική εμπειρία και λαμπρό παράδειγμα του πώς η κινηματογραφική τέχνη μπορεί να αφυπνίσει για κοινωνικά θέματα.
Δείτε τις αίθουσες στις οποίες προβάλλεται εδώ

Μανιφέστο

Ο Γιούλιαν Ρόζενφελντ αναθέτει στην Κέιτ Μπλάνσετ ένα σωρό μεταμορφώσεις, με τη γνωστή ηθοποιό να δίνει ρέστα αλλάζοντας πολλούς ρόλους, εμπνεόμενη από τα μεγάλα καλλιτεχνικά μανιφέστα.
Δείτε τις αίθουσες στις οποίες προβάλλεται εδώ.  

Εγώ ο Κολοκυθάκης

Μετά από τον θάνατο της μητέρας του, ένα εννιάχρονο αγόρι με το παρατσούκλι Κολοκυθάκης αναπτύσσει μια φιλία με έναν καλόκαρδο αστυνομικό, ο οποίος τον συνοδεύει στην ανάδοχη οικογένειά του. Μια ιστορία για μικρούς και μεγάλους, μια ταινία στοπ καρέ animation, κατά την διάρκεια της οποίας θα χρειαστείτε χαρτομάντιλα.
Δείτε τις αίθουσες στις οποίες προβάλλεται εδώ

Έγκλημα στο Οριάν Εξπρές

Ο Κένεθ Μπράνα μεταφέρει εκ νέου το αστυνομικό μυθιστόρημα της Αγκάθα Κρίστι στη μεγάλη οθόνη. Δεκατρείς άνθρωποι εγκλωβίζονται στο περίφημο τρένο και είναι όλοι τους ύποπτοι. Το σούπερ καστ περιλαμβάνει τους Τζονι Ντεπ, Μισέλ Φάιφερ, Ντέρεκ Τζάκομπι, Κένεθ Μπράνα, Γουίλεμ Νταφόε, Πενέλοπε Κρουζ, Τζούντι Ντεντς και Ολίβια Κόλμαν.
Δείτε τις αίθουσες στις οποίες προβάλλεται εδώ

Ο Θάνατος του Ιερού Ελαφιού

Ο Γιώργος Λάνθιμος, μαζί με τον Ευθύμη Φιλίππου στο σενάριο, επιστρέφει στη μεγάλη οθόνη με μια άκρως ενδιαφέρουσα αλληγορία, που είναι ταυτόχρονα και ένα ψυχολογικό θρίλερ. Ένα παράξενο αγόρι εισβάλλει στη ζωή ενός χειρουργού και της φαινομενικά τέλειας οικογένειάς του και ανατρέπει όλες τις ισορροπίες – εξαιρετικές ερμηνείες από τους Κόλιν Φάρελ, Νικόλ Κίντμαν, Μπάρι Κέογκαν.
Δείτε τις αίθουσες στις οποίες προβάλλεται εδώ.

Thor: Ragnarok

Η Marvel επαναφέρει τον Θορ με μια τρίτη περιπέτεια, στην οποία ο θεός με το σφυρί καλείται να αντιμετωπίσει την μεγαλύτερη μέχρι στιγμής απειλή για τον κόσμο του. Πέρα από αυτό, όμως, οι δημιουργοί φαίνεται να το διασκεδάζουν, μετατρέποντας τη σκοτεινή περιπέτεια σε απενοχοποιημένη κωμωδία, με πρωταγωνιστή τον Κρις Χέμσγουορθ.
Δείτε τις αίθουσες στις οποίες προβάλλεται εδώ.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v