10 ταινίες που (δεν) θα δείτε μόνοι

Μυστήριο, αγωνία, νοσηρή ατμόσφαιρα και μπόλικα… «πετάγματα». Προτείνουμε δέκα άκρως υποβλητικές ταινίες που δύσκολα θα καταφέρετε να δείτε μόνοι σας.
10 ταινίες που (δεν) θα δείτε μόνοι
Η παρέα – συνήθως – είναι μια καλή αφορμή για να δούμε μια ταινία. Όμως δεν είναι λίγες και οι φορές που θέλουμε να απολαύσουμε μια ταινία μόνοι μας. Και ενίοτε το κάνουμε.

Οι παρακάτω ταινίες όμως, χρειάζονται… παρέα μιας και δύσκολα θα αντέξετε τον φόβο της μοναχικής παρακολούθησης. Εμείς σας προειδοποιήσαμε.

The Strangers (2008)
Η Κίρστεν και ο Τζέιμς, φτάνουν στο απομονωμένο σπίτι των γονιών του Τζειμς, ύστερα από μια περίεργη συναισθηματικά έξοδο. Η κατάσταση θα βγει εκτός ελέγχου όταν εισβάλουν μέσα στο σπίτι τρεις μεταμφιεσμένοι νεαροί τρομοκρατώντας το ζευγάρι με τον πιο εφιαλτικό τρόπο

Ils (2006)
Ένα ζευγάρι Γάλλων που μένει σε απομονωμένη κατοικία στη Ρουμανία, αντιμετωπίζει ένα βράδυ την επίσκεψη άγνωστων εισβολέων σε αυτό το άκρως ρεαλιστικό και υποβλητικό θρίλερ τρόμου.

You're Next (2011)
Όλα τα μέλη μιας αστικής οικογένειας είναι συγκεντρωμένα στο απομονωμένο πατρικό σπίτι, όπου ένας καθωσπρέπει πάτερ φαμίλιας και η γυναίκα του γιορτάζουν την επέτειο του γάμου τους. Οι Ντέιβισον, όμως, θα βρεθούν περικυκλωμένοι από σαδιστές μασκοφόρους που θα αρχίσουν να σκοτώνουν ένα-ένα τα μέλη της οικογένειας.

Mientras Duermes (2011)
Ο Σέζαρ είναι ένας 40άρης μοναχικός θυρωρός, ο οποίος τρέφεται από τη δυστυχία των άλλων, καθώς ο ίδιος είναι «ανίκανος να νιώσει ευτυχισμένος». Αναπτύσσοντας σχέσεις έρωτα-μίσους με την όμορφη ένοικο Κλάρα, μπαίνει τα βράδια στο διαμέρισμά της, την ναρκώνει και κοιμάται μαζί της. Όταν πλέον αυτό δεν του αρκεί, θα επιχειρήσει «να σβήσει το χαμόγελο από τα χείλη της».

Last House on the Left (2009)
Αφού έχουν επιτεθεί με πρωτοφανή αγριότητα σε δύο κοπέλες, τέσσερα μέλη μιας συμμορίας ζητούν καταφύγιο στο εξοχικό των γονιών ενός από τα θύματά τους. H ταινία του δικού μας Ντένη Ηλιάδη αποτελεί ριμέικ της ομώνυμης, εξίσου ατμοσφαιρικής παρά την εποχή της – 1979- ταινίας του Γουές Κρέιβεν.

Janghwa, Hongryeon (2003)
Το καλύτερο δείγμα Νοτιοκορεάτικου τρόμου, βασισμένο σε έναν παλιό εγχώριο μύθο, παρουσιάζει την ιστορία δύο κοριτσιών που επιστρέφουν σπίτι μετά από μια μακρά αναρρωτική περίοδο εξαιτίας μιας αδιευκρίνιστης ασθένειας, οπότε και έρχονται αντιμέτωπες με το κακόβουλο θυμικό της αινιγματικής μητριάς τους.

Paranormal Activity (2007)
Ένα νεαρό ζευγάρι μετακομίζει σε μια μονοκατοικία του Σαν Ντιέγκο, όπου διαπιστώνει την παρουσία μιας αόρατης οντότητας. Το υλικό που βρέθηκε από την οικογενειακή βιντεοκάμερα περιγράφει τα ανατριχιαστικά γεγονότα.

The Conjuring (2013)
Οι παραψυχολόγοι Εντ και Λορέιν Γουόρεν βοηθούν μια επταμελή οικογένεια να αντιμετωπίσει τα μεταφυσικά φαινόμενα που συμβαίνουν στην απομονωμένη έπαυλή της και οφείλονται σε μια πανίσχυρη δαιμονική οντότητα.

The eye (2001)
Η 20χρονη Μαν, τυφλή από δύο ετών, ξαναβλέπει χάρη σε μεταμόσχευση κερατοειδούς. Μαζί όμως με την όραση αποκτά και μια άλλη αίσθηση που της επιτρέπει να επικοινωνεί με φαντάσματα, ενώ στοιχειώνεται από εφιάλτες που συσχετίζονται με τον άγνωστο δωρητή των ματιών της. Αγνοήστε το αμερικάνικο ρημέικ και δείτε αυτό το κινέζικο διαμάντι.

The Others (2001)
Tο 1945, στη Νήσο Τζέρσεϊ, η Γκρέις μένει σε μια απομονωμένη βικτωριανή έπαυλη μαζί με τα δύο παιδιά της, που μια σπάνια ασθένεια κρατά μακριά από το φως του ήλιου. Ο παράξενος τρόπος ζωής της οικογένειας διαταράσσεται από τον ερχομό τριών μυστηριωδών υπηρετών, αλλά και από τη διαπίστωση ότι το σπίτι κατοικείται από «άλλους» που θέλουν να τους εκδιώξουν.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v