10 ξεκαρδιστικές σκηνές από κορυφαίες κωμωδίες

Γκαγκ του βωβού κινηματογράφου, επικές γκάφες και αστείες στιγμές της σύγχρονης κωμωδίας σε μια δεκάδα σκηνών… για γέλια.
10 ξεκαρδιστικές σκηνές από κορυφαίες κωμωδίες
Οι βουβές γκάφες του Σαρλό και του Μπάστερ Κίτον, οι περιπέτειες του Κλουζό και των Μόντι Πάιθονς, τα ξεκαρδιστικά gags του Γουίλ Φέρελ και του Σάσα Μπαρόν Κοέν και οι καλύτερες στιγμές παλιών και σύγχρονων κωμωδιών, συγκεντρωμένες σε μια δεκάδα σκηνών που έγραψαν ιστορία γέλιου στην έβδομη τέχνη.

Life of Brian – Ο Καίσαρας (1979)

Ο «μεσσίας» Brian πιάνεται αιχμάλωτος από τον ρωμαϊκό στρατό και αφήνεται στο έλεος του Καίσαρα. Μόνο που ο Καίσαρας για κάποιο λόγο… προκαλεί κύματα γέλιου στους υπηκόους του.

National Lampoon’s Vacation – Το πάρκο είναι κλειστό (1983)

Μια οικογένεια περνά τα πάνδεινα για να καταφέρει να πάει μια εκδρομή στο Wally World, ένα θεματικό πάρκο. Μετά από δεκάδες περιπέτειες, στο τέλος της ταινίας, καταφέρνουν να φτάσουν στο πάρκο, αλλά τους περιμένει μια όχι και τόσο ευχάριστη έκπληξη.

Sherlock Jr – Η καταδίωξη (1924)

Ο Buster Keaton παραδίδει μαθήματα βωβής κωμωδίας, με μια απίστευτη καταδίωξη σε μια εποχή που δεν υπήρχαν τα εφέ τα οποία έχουν στη διάθεση οι δημιουργοί σήμερα. Κι όμως, το μεράκι και η ευφυΐα του Κίτον καθιστούν αυτή τη σκηνή ένα κωμικό διαμαντάκι.

The Kid – Η σκηνή της μάχης (1921)

Ο Τσάρλι Τσάπλιν δίνει ρέστα στο «Χαμίνι», με τον ήρωά του, τον Σαρλό, να ξεκινά με αγαθές προθέσεις να σταματήσει τον τσακωμό δύο παιδιών, αλλά να καταλήγει να ρίχνει λάδι στη φωτιά και να παίρνει και ο ίδιος μέρος σε επικούς καυγάδες με όλη τη γειτονιά.

Borat – Η προσαρμογή (2006)

Ο Μπόρατ πιάνει δουλειά σε ένα εστιατόριο και εν τω μεταξύ παραδίδει μαθήματα πολιτικής ανορθοδοξίας, πουλώντας την αδερφή του, καθαρίζοντας τα τραπέζια με το σάλιο του και προσπαθώντας να κερδίσει γυναίκες… βιάζοντάς τις.

Bridesmaids – Η σκηνή του αεροπλάνου (2011)

Σε μία από τις καλύτερες κωμωδίες της τελευταίας δεκαετίας, ο β’ ρόλος-αποκάλυψη της ταινίας, η Κάρεν ερμηνευμένη από την Melissa McCarthy που κλέβει την παράσταση, παρενοχλεί σεξουαλικά έναν επιβάτη στο αεροπλάνο.

Starksy and Hutch – Ο δράκος (2004)

Δεν μπορεί να λείπει ο Will Ferrell από ένα αφιέρωμα με αστείες σκηνές – εδώ, βρίσκεται στη φυλακή και έχει ένα ελαφρώς… περίεργο αίτημα από τους επισκέπτες του.

Me Myself and Irene – Το πρωινό ξύπνημα του Jim Carrey (2000)

Ο Τζιμ Κάρεϊ ξυπνά και πάει στην τουαλέτα για να κάνει την ανάγκη του, αλλά κάτι πάει ελαφρώς (έως πολύ) στραβά.

The Party (1968)

Ένας ινδός ηθοποιός βρίσκεται κατά λάθος σε ένα πάρτι, όπου χάνει το παπούτσι του, και από εκεί και πέρα ακολουθεί το χάος, σε μια νύχτα γεμάτη γκάφες.

Pink Panther – Ο Κλουζό γυμνάζεται (1963)

Ο Πίτερ Σέλερς συνεχίζει τις γκάφες, αυτή τη φορά ως Κλουζό, ο οποίος ψάχνει για στοιχεία σε ένα δωμάτιο με όργανα γυμναστικής, γυμνάζοντας παράλληλα τους κοιλιακούς μας από τα γέλια.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v