Τα βραβεία του 71ου Φεστιβάλ Βενετίας

Δείτε ποιος δημιουργός απέσπασε τον φετινό Χρυσό Λέοντα στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας και ποιοι έλαβαν τα υπόλοιπα βραβεία στη Μόστρα.
Τα βραβεία του 71ου Φεστιβάλ Βενετίας
του Λουκά Τσουκνίδα 

Η αυλαία στο 71ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας έπεσε χθες με το Χρυσό Λιοντάρι να πηγαίνει στα χέρια ενός πολύ ιδιαίτερου σουηδού δημιουργού, του Ρόι Άντερσον, για την “υπαρξιακή κωμωδία” “A Pigeon Sat On A Branch Reflecting On Existence”, που είναι και το τρίτο μέρος της “Τριλογίας του Ανθρώπου” του. Για την ιστορία, οι δύο ταινίες που συμπληρώνουν την τριάδα και αξίζει να τις δει κανείς για να μπει στο πνεύμα του σκανδιναβού μαέστρου είναι τα “Songs From the Second Floor” και “You, the Living”.



Το βραβείο της παρηγοριάς, ο Αργυρός Λέοντας, απονεμήθηκε σε έναν άλλο βετεράνο, τον Αντρέι Κοντζαλόφσκι για το “The Postman's White Nights” ενώ τα αποκαλούμενα Βραβεία της Επιτροπής δόθηκαν στους Τζόσουα Οπενχάιμερ και Καάν Μουζντετσί για τις ταινίες “The Look of Silence” και “Sivas” αντίστοιχα. Για την ερμηνεία τους βραβεύθηκαν οι δύο πρωταγωνιστές του “Hungry Hearts”, ο αμερικάνος Άνταμ Ντράιβερ και η ιταλίδα Άλμπα Ρορβάχερ καθώς και ο νεοεμφανιζόμενος Ρομέν Πολ, πρωταγωνιστής του “The Last Hammer Blow” της Αλιχ Ντελαπόρτ. Καλύτερο σενάριο αναδείχθηκε εκείνο της ταινίας “Tales” το οποίο συνυπογράφει η ιρανή σκηνοθέτης Ρακσάν Μπανί-Ετεμάντ με τον Φαρίντ Μοσταφαβί. Στο τμήμα των Οριζόντων, το βραβείο καλύτερης ταινίας απέσπασε μια συμμετοχή απ' την Ινδία, το “Court” του Τσιτάνια Ταμχάνε, το οποίο πήρε και τον “Λέοντα του Μέλλοντος” απ' την επιτροπή του Διεθνούς Διαγωνιστικού.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v