Άνοιξε το πρώτο θερινό σινεμά στην Αθήνα!

Το πανέμορφο θερινό σινεμά του Ζέφυρου άνοιξε τις πόρτες του κήπου του για την φετινή περίοδο στα Πετράλωνα και μας φέρνει ένα βήμα πιο κοντά στο καλοκαίρι.
Άνοιξε το πρώτο θερινό σινεμά στην Αθήνα!
Ένα βήμα πιο κοντά στο καλοκαίρι μας φέρνει η είδηση πως ο Ζέφυρος, ένα από τα παλαιότερα και πιο όμορφα θερινά σινεμά της Αθήνας, ξεκίνησε την λειτουργία του για την καλοκαιρινή περίοδο.

Συγκεκριμένα, ο θερινός κινηματογράφος Ζέφυρος New Star Art Cinema στα Άνω Πετράλωνα (Τρώων 36) εγκαινίασε την λειτουργία του για το 2014 την Πέμπτη 24 Απριλίου, με δύο προβολές: Τον Κλέφτη Ποδηλάτων του Βιτόριο Ντε Σίκα και την Περσόνα του Ίνγκμαρ Μπέργκμαν.

Η πρώτη ταινία θα προβάλλεται κάθε βράδυ στις 21.00 και πρόκειται για το αριστούργημα του ιταλικού νεορεαλισμού που ακολουθεί την περιπέτεια ενός βιοπαλαιστή ο οποίος ψάχνει με τον γιο του το κλεμμένο του ποδήλατο, χωρίς το οποίο κινδυνεύει να απολυθεί από τη δουλειά του.

Η δεύτερη ταινία είναι ίσως και η πιο προσωπική και φιλοσοφική του Μπέργκμαν και πειραματίζεται με το κινηματογραφικό «πάντρεμα» δύο διαφορετικών γυναικών που ουσιαστικά «ανταλλάζουν» προσωπικότητες. Η Περσόνα για αυτή την εβδομάδα θα προβάλλεται κάθε βράδυ στις 22.30.

Το εισιτήριο για κάθε προβολή στοιχίζει 8€ (6€ μειωμένο). Μπορεί ακόμη ο καιρός να επιβάλλει… χοντρή ζακέτα, αλλά μήπως να τολμούσαμε την πρώτη μας «θερινή εξόρμηση»;

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v