ΤΕΧΝΕΣΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

Ο Έκτορας Λυγίζος υποψήφιος (;) για Όσκαρ

Η ιστοσελίδα Hollywood Reporter εκθειάζει την ταινία «Το αγόρι τρώει το φαγητό του πουλιού», αναφέροντας ότι θα είναι υποψήφια για Όσκαρ.

Ο Έκτορας Λυγίζος υποψήφιος (;) για Όσκαρ

Η εξαιρετική ταινία του Έκτορα Λυγίζου «Το αγόρι τρώει το φαγητό του πουλιού», είναι σύμφωνα με την αμερικάνικη ιστοσελίδα Holywood Reporter η πρόταση της Ελλάδας για το Όσκαρ Ξενόγλωσσης Ταινίας.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα, πρόκειται για «μια μοναδική εμπειρία για τον θεατή, με νεύματα από τον Αλμπέρ Καμί και τον Ντοστογιέφκσι». Στην ταινία ένας νεαρός, καλλίφωνος και με όνειρα να εργαστεί και να μακροημερεύσει στο χώρο του κλασικού τραγουδιού, βρίσκεται εν μέσω κρίσης χωρίς δουλειά και χωρίς εισοδήματα. Η καθημερινότητά του περιλαμβάνει, εκτός απ' την περιστασιακή συνέντευξη, τον αγώνα για κάποια ψιλά και λίγη τροφή, την οποία μοιράζεται πολλές φορές με το καναρίνι του, τον μοναδικό του φίλο και συνοδοιπόρο σ' αυτή τη φάση της ζωής του.

Το ρεπορτάζ της ιστοσελίδας, αφού κάνει λόγο για τις προκλητικές σκηνές της (σε ένα σημείο το «αγόρι» αυνανίζεται και τρώει το ίδιο του το σπέρμα), επισημαίνει ότι η ταινία αποτελεί μια απάντηση για την οικονομική κρίση στην Ελλάδα.

Πάντως, μέχρι στιγμής, δεν έχει ανακοινωθεί κάτι επίσημα από το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου όσον αφορά την υποψηφιότητα της ταινίας για το ξενόγλωσσο Όσκαρ. Είναι όμως πολύ πιθανό κάτι τέτοιο να γίνει στο μέλλον.

Ν.Γ.ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

σχετικά άρθρα

SPONSORED LINKS

"Μην τον φοβάσαι τον πλούσιο. Τον γιο της πλύστρας να φοβάσαι."

Βλαδίμηρος Ίλιτς Λένιν

 • 1774 - Πεθαίνει ο Λουδοβίκος ΙΕ', βασιλιάς της Γαλλίας.
  1878 - Γεννιέται ο Κωνσταντίνος Παρθένης, Έλληνας ζωγράφος.
  1905 - Γεννιέται ο Μάρκος Βαμβακάρης, στιχουργός και τραγουδιστής.
  1925 - Η Κύπρος ανακηρύσσεται από την Αγγλία αποικία του Βρετανικού Στέμματος.
  1940 - Β' Παγκόσμιος Πόλεμος: Η Ναζιστική Γερμανία εισβάλλει στο Βέλγιο, το Λουξεμβούργο και την Ολλανδία.
  1977 - Πεθαίνει η Τζόαν Κρόφορντ, Αμερικανίδα ηθοποιός.

© 2002-2022 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2

v